background img
banner
banner

«Τρελή Ολυμπιάδα» με… τρελό κέφι, δεκάδες συμμετοχές και πλήθος κόσμου! | ΦΩΤΟ

ΜΑΘΗΤΕΣ 19 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ

Ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό χαράς, ζωντάνιας, συνεργασίας και δημιουργικότητας αποτέλεσαν οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας, που έλαβαν μέρος στην «Τρελή Ολυμπιάδα 2024», που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου, στο γήπεδο Καμαρών. Η συμμετοχή των μαθητών των 19 σχολείων που έλαβαν μέρος, ήταν εντυπωσιακή όσο και η υποστήριξη που έλαβαν από μία κατάμεστη εξέδρα, με γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους μαθητές των σχολείων να τους καταχειροκροτούν. Γιατί στην «Τρελή Ολυμπιάδα», νικητές είναι όλοι!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αιγιαλείας, τον Δήμο Αιγιαλείας και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, ήταν φέτος οι διοργανωτές της εκδήλωσης που αποτελεί πλέον θεσμό των μικρών μαθητών, ως μία όμορφη και γεμάτη ζωντάνια και χρώματα εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της έναρξης του καλοκαιριού για την Αιγιάλεια, όπως ανέφερε για τη διοργάνωση ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Λεωνίδας Θεοφανόπουλος.

Στα… ύψη το ενδιαφέρον με τα αγωνίσματα

Οι μαθητές σε αυτό το ραντεβού έλαβαν μέρος σε μια σειρά αθλοπαιδιών όπως τρέξιμο, μπαλάκι, σκάμμα, διελκυστίνδα κ.ά. Έκαναν την εμφάνισή τους σε γκρουπ ανά σχολείο. Έλαβαν μέρος όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Αιγίου καθώς επίσης Καμαρών, Σαλμενίκου, Αβύθου, Τέμενης, Ελίκης, Διακοπτού, 1ο, 2ο Ακράτας και Αιγείρας. Φορούσαν διαφορετικά χρώματα μπλουζάκια ανά σχολείο και διαγωνίστηκαν σε ομάδες, με τους γυμναστές τους να τους καθοδηγούν. «Άγρυπνοι φρουροί» και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου. Οι φωνές, οι επευφημίες, τα χειροκροτήματα και η χαρά ότι τα κατάφεραν, συνόδευαν κάθε προσπάθεια.

Συγχαρητήρια και ευχές για καλό καλοκαίρι

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ντίνος, Δημήτρης Ελευθεριώτης, Βασίλης Χριστόπουλος, Μαρία Αγγελοπούλου, Μαρία Σταυροπούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Χρήστος Τσερεντζούλιας, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Πέτρος Δαδιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη και Ανδρέας Νιγιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρίστος Τηλιγάδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρίνος Σκανδάμης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Ρογκάλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ο κοινοτικός σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων η Ντία Παναγοπούλου και ο Νίκος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη κ.ά.

΄΄Είναι υποχρέωσή μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να βοηθάμε στη διεξαγωγή τέτοιων διοργανώσεων, διότι η προσπάθεια που κάνετε δίνει μεγάλη ικανοποίηση σε όλους και κυρίως στα παιδιά αλλά και στους γονείς που έχουν τη δυνατότητα να τα καμαρώνουν. Ο Δήμος μας πάντα θα είναι αρωγός κινούμενος με μία φιλοσοφία συνολικής δράσης για να συνεργαζόμαστε πάντα τόσο καλά όσο για τη σημερινή διοργάνωση. Γι’ αυτό και έχουμε άριστα αποτελέσματα΄΄, είπε από μικροφώνου ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ευχόμενος στα παιδιά «καλό καλοκαίρι».

΄΄Δίνω συγχαρητήρια για αυτή την εκπληκτική εκδήλωση και στον δήμαρχο για το στάδιο στις Καμάρες. Πάντα τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές και δημιουργούν όμορφες εικόνες στα παιδιά μας λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους, να… γεμίσουμε μπαταρίες και να επιστρέψουμε το φθινόπωρο με δύναμη, έτοιμοι για την επόμενη σχολική περίοδο. Αυτό σήμερα ήταν το επιστέγασμα μίας απαιτητικής χρονιάς που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο΄΄, είπε ο κ. Θεοφανόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης συνεχάρη τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση, τους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί και συμπαραστάτες, όπως είπε, και βέβαια τα παιδιά που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό. ΄΄Είναι εμφανές ότι τοπική κοινωνία, σχολική κοινότητα και τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού έχουν φτιάξει ένα αρραγές μέτωπο και αυτή η συνεργασία αποδίδει αξία αποτελέσματα. Προσπαθούμε, μαζί με την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων να κινούμαστε σε δράσεις που προάγουν τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα, τασσόμαστε υπέρ του «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και προκρίνουμε τον ομαδικό αθλητισμό τη συμμετοχή και την κοινωνικοποίηση των παιδιών΄΄, ήταν τα λόγια του κ. Ελευθεριώτη που δεν παρέλειψε να ευχηθεί για το καλοκαίρι.

Η Ντία Παναγοπούλου από την Ομοσπονδία Γονέων εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους που με τη βοήθειά τους διεκπεραιώνεται αυτή η εκδήλωση κάθε χρόνο τονίζοντας πως ΄΄είναι μία εκδήλωση που προάγει τον αθλητισμό αλλά περισσότερο το ομαδικό πνεύμα και τα παιδιά την ενσωματώνουν στα βιώματά τους τελειώνοντας τη Στ΄ δημοτικού και περνώντας στην επόμενη βαθμίδα΄΄. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η «Τρελή Ολυμπιάδα» είναι ένας θεσμός που διοργανώνεται μόνο στον Δήμο Αιγιαλείας, προτείνοντας να γίνει τουριστικό προϊόν προσέκλυσης κόσμου στην περιοχή. Όπως είπε, ΄΄μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και τουριστικά καλώντας σχολεία από άλλες περιοχές της Ελλάδος να αγωνιστούν αλλά και να μάθουν την περιοχή μας΄΄.

Τέλος, ο κ. Ντίνος επισήμανε πως ΄΄είναι μία εκπληκτική εκδήλωση που είναι η μοναδική στην Ελλάδα σε αυτό το είδος. Τα εύσημα στους διοργανωτές αλλά τα πιο πολλά μπράβο ανήκουν στα παιδιά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr