background img
banner
banner

3 ΙΟΥΝΙΟΥ: Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Τον Απρίλιο του 2018 , ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε για πρώτη φορά την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, αναγνωρίζοντας την μοναδικότητα, την διάρκεια στο χρόνο και την ευελιξία του ποδηλάτου, ενός οχήματος το οποίο με ελάχιστες αλλαγές χρησιμοποιείται συνεχώς, εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια. Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου είναι μία καλή ευκαιρία να τιμήσουμε ένα μέσο μεταφοράς που έχει κάνει την επανεμφάνισή του στην καθημερινότητα μας τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας στo Protionline.gr ο Αιγιώτης ποδηλάτης υπέρ μαραθωνίων διαδρομών, εμπνευστής των Brevets Αιγίου και Ανατολικής Αιγιαλείας και μέλος της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας Τσολάκης Λοΐζος μας τόνισε: “Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις πόλεις και οι πολίτες που ποδηλατούν ακόμα δεν έχουν την απαραίτητη προσοχή της πολιτείας. Το ποδήλατο όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ΄ έναν υγιεινό τρόπο ζωής ,αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα. Μια βόλτα με το ποδήλατο σου μαθαίνει πολλά. Κάνοντας ποδήλατο με παρέα μπορείς να μοιραστείς δύσκολες στιγμές και να έρθεις κοντά με έναν άνθρωπο. Για μένα το ποδήλατο δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένας τρόπος να φέρεις κοντά τους ανθρώπους. Διευκολύνει την κοινωνικοποίηση μεταξύ μας και αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ειρήνη. Είναι ένα όχημα μέσω του οποίου βρίσκεις την ελευθερία και μαζί του μπορείς να δημιουργήσεις ανεπανάληπτες αναμνήσεις! Και συνεχίζει. Αν μέχρι τώρα δεν έχεις βάλει το ποδήλατο στην ζωή σου, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Ραντεβού το Σάββατο 22 Ιουνίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Όταν το φεγγάρι γεμίζει, βγαίνουν στους δρόμους τα πιο περίεργα πλάσματα αυτής της πόλης……….Οι ποδηλάτες/σες….. Η πρώτη πανσεληνοβόλτα έφτασε!
“Ελάτε να ποδηλατήσουμε παρέα σε μια νυχτερινή βόλτα κάτω από την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού. Μικροί και Μεγάλοι να γίνουμε μια παρέα. Για να απολαύσουμε τη βόλτα με ασφάλεια, να έχουμε κράνος και φώτα εμπρός και πίσω. Τα παιδιά έως 11 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ”, μας λέει ο Λοϊζος Τσολάκης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]
Θέμα: Ποδηλατάδα με Πανσέληνο
Στο e-mail θα αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα και η ηλικία του ποδηλάτη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr