background img
banner
banner

Θα γίνει… «Της κακομοίρας» στο Διακοπτό!

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ… ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ

Η Θεατρική Ομάδα Διακοπτού παρουσιάζει την παράσταση «Της κακομοίρας», υποσχόμενη να μας αποφορτίσει από τις έγνοιες και να μας «φορτώσει» γέλιο και χαρά. Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της γνωστής και πολυαγαπημένης ομώνυμης ταινίας, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του «μετρ του τοπικού θεάτρου», Κώστα Κλάγκου. Το έργο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Μία ακόμη παράσταση έχει προγραμματιστεί και για την Κυριακή 7 του μήνα, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, ενώ θα παρουσιαστεί και στις Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων.

Και ποιος δεν γνωρίζει αυτή την όμορφη ιστορία… Ο μπακαλόγατος του παντοπώλη Παντελή, ο Ζήκος (ρόλος που σημαδεύτηκε από την ερμηνεία του αξέχαστου Κώστα Χατζηχρήστου), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει. Το αφεντικό του θέλει να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του κοπέλα, τη Λίτσα και ο Ζήκος θέλει τη φίλη της τη Φιφίκα. Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους. Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου. Της πολύ επιτυχημένης ταινίας του 1963, προηγήθηκε θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου, που ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 από τον θίασο των Κώστα Χατζηχρήστου, Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργίας Βασιλειάδου και Νίκου Ρίζου, χωρίς την επιτυχία που σημείωσε αργότερα η ταινία.

Την ξεκαρδιστική κωμωδία έφερε στο… σήμερα η Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, κάνοντας ένα όνειρο πραγματικότητα. ΄΄Είναι ένα έργο που επελέγη πρωτίστως για να διασκεδάσει τους θεατές και να κάνει τον κόσμο της τέχνης του θεάτρου να περάσει όμορφα και ευχάριστα περίπου δύο ώρες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μία κοινωνία που το γέλιο και η καλή διάθεση χρειάζονται όλο και περισσότερη… ενίσχυση στην καθημερινότητά μας΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Διακοπτού Γιώργος Γεωργόπουλος.

Όπως τόνισε, ΄΄το έργο παρουσιάζει μία διαφορετική προσέγγιση, μία σκηνοθετική επιμέλεια με εντελώς δικό μας τρόπο, ενώ το σκηνικό είναι ιδιαίτερο και η απόδοση των διαλόγων πολύ καινοτομική. Η σκηνοθετική αντίληψη του κ. Κλάγκου είναι εξαιρετική και δούλεψε με μία νέα ομάδα, ανθρώπους με μεγάλη διάθεση και αρκετό μεράκι για το ερασιτεχνικό θέατρο. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος που θα έρθει θα περάσει όχι μόνο ευχάριστα, αλλά και θα διασκεδάσει με όλη του την καρδιά΄΄.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθετική καθοδήγηση: Κώστας Κλάγκος, σκηνικά – κοστούμια: όλη η Ομάδα, αφίσα- πρόγραμμα: Δημήτρης Κόσσυφας, ηχητικά – φωτιστικά: Χάρης Μάντικας, βίντεο: Βασίλης Μανουηλίδης. Τα πρόσωπα: Κυρ Σωτήρης: Μιχάλης Κόσσυφας, Κυρ Παντελής: Σπήλιος Ρουφογάλης, Ζήκος: Ανδρέας Τσέκενης, Κιτσάρας: Κώστας Γούσας, Αργύρης: Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος, Κυρά Δέσποινα: Μαργαρίτα Κοκκώνη, Λίτσα: Βανέσα Γιαννακοπούλου, Φιφίκα: Κυριακή Χριστοπούλου, Ανδρέας: Στέλιος Φίλης, Κατερίνα: Σοφία Ασημακοπούλου, Μαρίκα: Ρίτα Κοσμογιάννη, Κυρ Μανώλης: Αρίστος Αλευρίτης, Μήτσος: Γιώργος Γεωργόπουλος.

Δέκα παραστάσεις σε δώδεκα χρόνια

Για τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, ο κ. Γεωργόπουλος επισημαίνει: ΄΄Ιδρύθηκε το 2012 και κάθε χρόνο, επιλέγει να είναι στις… επάλξεις και να αποδίδει είτε κωμωδίες είτε δραματικά έργα, γνωστά και με μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Έχει ανεβάσει συνολικά μέχρι τώρα 12 έργα – με εξαίρεση της περίοδο της πανδημίας – ενώ φέτος στον “Μπακαλόγατο” τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα είναι 13 ηθοποιοί. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, 6 και 7 Ιουλίου και η αυλαία ανοίγει στις 9:30 το βράδυ. Το έργο θα ανεβεί και σε άλλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ στις 16 Ιουλίου πρόκειται να παρουσιαστεί στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων»΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr