background img
banner
banner

Κατέπληξε και συγκίνησε η θερινή συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας

ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗ

Μια νύχτα μαγική και ταυτόχρονα μεγάλης συγκίνησης έζησε το κοινό, που έδωσε το «παρών» στη θερινή συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», την περασμένη Τρίτη 23 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας. Η φετινή συναυλία ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο και μαέστρο Ιωάννη Κοκονέτση, που φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς και στα 20 χρόνια απο την ίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας, που τιμητικά φέρει το όνομά του.

Ο Ιωάννης Κοκονέτσης υπήρξε ιδρυτής και αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Αιγείρας «Αρίων» και σε εκείνον χρωστά η Αιγείρα και η ευρύτερη περιχή τη μουσική της παιδεία απο το 1980.

Η βραδιά ξεκίνησε με νοσταλγικές μελωδίες μέσα απο τη τρομπέτα του μαέστρου Δημήτρη Μίχαλου και εν συνεχεία, μέσω ηχητικού αποσπάσματος, ακούστηκε η φωνή του Ιωάννη Κοκονέτση να καλωσορίζει το κοινό ( απόσπασμα από τη θερινή συναυλία του «Αρίωνα» το 1988). Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Μίχαλου, απέδωσε ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα αξιώσεων, που ξεσήκωσε το μουσικόφιλο κοινο!

Συγκινητική υπήρξε η στιγμή όταν, κατόπιν πρόσκλησης του Δημήτρη Μίχαλου, ο τέως αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Παναγιώτης Παναγάκος, διεύθυνε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του «κυρ Γιάννη», το «Στην Ακρογιαλιά» του Ιωσήφ Ριτσιάρδη που είχε τραγουδήσει η αλησμόνητη Σοφία Βέμπο. Στη συνέχεια μοιράστηκε με το κοινό τις δικές του αναμήσεις με τον αείμνηστο δάσκαλό του και μαέστρο του «Αρίωνα».

Παρόντα μέλη της οικογένειας του Ιωάννη Κοκονέτση

Στη σπουδαία αυτη βραδιά έδωσαν το «παρών» συγκινημένα τα τέκνα του Ιωάννη Κοκονέτση, Δώρα και Αντώνης, που τιμήθηκαν για τη μεγάλη προσφορά του πατέρα τους. Εκ μέρους της οικογένειας, ο Αντώνης Κοκονέτσης ευχαρίστησε τους Αιγειράτες για την αγάπη στο πατέρα τους, αλλά και τους Δημήτρη Μίχαλο και Παναγιώτη Παναγάκο, νυν και τέως αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής, για την υπέροχη τιμητική βραδιά. Παράλληλα προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό του «κυρ Γιάννη» καθώς και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Το «παρών» στην ωραία αυτή βραδιά έδωσαν ο εκπρόσωπος τη Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αρχιμανδρίτης πατήρ Αλέξανδρος Λουκάτος, ο πρωτοπρεβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος Αιγείρας πατήρ Χαράλαμπος Καρούζος η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Ανδρέας Οικονόμου, ο βοηθός Δημάρχου και εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Χρήστος Τσερεντζούλιας, η δημοσιογράφος Σοφία Ρομπόλη, καθώς και οι αρχιμουσικοί των Φιλαρμονικών Ακράτας και Καλαβρύτων Χρήστος Ασημακόπουλος και Γιώργος Μπαμπαράκος, που συμμετείχαν ως μουσικοί στη συναυλία. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας, ενω ο μουσικός Κωνσταντίνος ΣαΪνης με οπτικοακουστικό υλικό που απέστειλε αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Κοκονέτση καθώς και στους μουσικους που βοήθησε και ανέδειξε.

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και αξίζουν τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές της, καθώς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανέδειξαν την σημαντική δουλειά που γίνεται σε αυτό το πολιτιστικό – μουσικό κύτταρο της πόλης. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια καθώς και την επιμέλεια των κειμένων είχε ο Γιώργος Κορδούλης. Την επιμέλεια του οπτικοακουστικούυλικού είχε ο Παναγιώτης Παναγάκος. Την κάλυψη του ηχητικού και φωτιστικού μέρους της βραδιάς είχε η εταιρία «MasterNoiz» και ο Φώτης Πανταζής με το επιτελείο του. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας είχε ο Μαέστρος Δημήτρης Μίχαλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr