background img
banner
banner

Απινιδωτής σε Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού και πρώην Δημοτικό Σχολείο Ζαχλωριτίκων

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΕΞΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Με μεγάλη και δικαιολογημένη χαρά, έξι σύλλογοι ανακοίνωσαν την αγορά και εγκατάσταση ενός απινιδωτή στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, χάρη στη συνεργασία των τοπικών συλλόγων Διακοπτού, Ελαιώνα, Ζαχλωριτίκων και Τράπεζας αλλά και στη στήριξη των κατοίκων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία τους το περσινό καλοκαίρι.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στη δράση, είναι: Πολιτιστικός σύλλογος Διακοπτού “Νέα Πνοή”, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Διακοπτού, Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός σύλλογος Ζαχλωριτίκων “Ηρακλής”, Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα, Σύλλογος γυναικών Τράπεζας “Σύβαρις”.

Όπως αναφέρουν τα Δ.Σ. των Συλλόγων, ΄΄η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο απινιδωτής είναι μια ζωτικής σημασίας συσκευή, η οποία σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής μπορεί να σώσει ζωές, παρέχοντας ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά για την αποκατάσταση του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού. Η εγκατάστασή του στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού θα εξασφαλίσει ότι το μηχάνημα θα είναι άμεσα διαθέσιμο για χρήση σε οποιοδήποτε γεγονός ή εκδήλωση που διεξάγεται στον χώρο΄΄.

Εξελιγμένης τεχνολογίας

Επισημαίνουν ακόμη ότι ΄΄η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου απινιδωτή είναι ότι είναι εξελιγμένης τεχνολογίας, αυτόματης λειτουργίας, διαθέτει οδηγίες (σε ελληνικά και αγγλικά) βήμα προς βήμα στην τεταμένη διαδικασία διάσωσης, με καθοδήγηση με κινούμενα σχέδια και φωνητικές υποδείξεις και έτσι δεν χρειάζεται συγκεκριμένη εκπαίδευση ή ιατρικό υπόβαθρο ώστε να μπορεί καθένας και καθεμία από εμάς να ανταποκριθεί άμεσα σε περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, εκτός νοσοκομείου. Η χρήση του είναι στην διάθεση του καθενός και με δίκη του/της ευθύνη.

Ο συγκεκριμένος απινιδωτής προσφέρει ευφυή, γρήγορη και ισχυρή υποστήριξη απινίδωσης, βελτιώνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχούς ανάνηψης για τους ασθενείς που υφίστανται αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Η αγορά και εγκατάσταση του είναι αποτέλεσμα της κοινής μας δράσης που διεξήχθη τον περσινό Αύγουστο΄΄.

Επιπλέον, κάνουν γνωστό ότι σκοπεύουν να διοργανώσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για την εκμάθηση της χρήσης του απινιδωτή αλλά και πρώτων βοηθειών προκειμένου να ενισχύσουν την ετοιμότητα των τοπικών κοινοτήτων.

Εκπαίδευση και στόχος για ΚΑΡΠΑ

Ακόμη, σημειώνουν πως αναγνωρίζουν την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την ορθή χρήση του απινιδωτή και καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις προσεχείς τους δράσεις.

Στα Ζαχλωρίτικα κατόπιν ενεργειών του αντιδημάρχου

Όσον αφορά την εγκατάσταση απινιδωτή στο πρώην δημοτικό σχολείο Ζαχλωριτίκων, κάνουν γνωστό ότι προέρχεται από ενέργειες του δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που ήταν προσωπική δέσμευση του αντιδημάρχου Β. Χριστόπουλου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ύστερα από τη δική τους περσινή πρωτοβουλία. ΄΄Για το γεγονός αυτό εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες΄΄, καταλήγουν οι εκπρόσωποι των έξι συλλόγων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr