background img
banner
banner

Σημαντικές παρεμβάσεις σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στόχο να καλύψει σταδιακά τις ανάγκες όλων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων τής Αιγιάλειας, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις τους και δημιουργώντας τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία, έχει βάλει η εννιαμελής Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας. Καταγράφοντας τα αιτήματα των διευθυντών και πραγματοποιώντας αυτοψίες στα σχολεία, έχει πραγματοποιήσει προγραμματισμό καθώς και στην εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Μαρινόπουλος ερωτηθείς σχετικά, ΄΄σε γενικές γραμμές δεν συναντήσαμε μεγάλα προβλήματα, αφού υπήρξε σωστή μέριμνα από την προηγούμενη Επιτροπή και τον πρόεδρο κ. Μπούλη. Οι ανάγκες ωστόσο πάντα υπάρχουν, γεγονός που μας έχει κάνει να προχωρήσουμε σε προγραμματισμό και σταδιακά, ανάλογα με τις δυνατότητές μας, να εκτελούμε εργασίες μικρής ή μεγάλης κλίμακας΄΄. Παράλληλα, ανέφερε πως καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτελούνται εργασίες, τονίζοντας πως απαιτείται ειδική προσέγγιση στα θέματα που αφορούν τις σχολικές εγκαταστάσεις, εκεί όπου πρέπει να λαμβάνεται η όσο το δυνατόν καλύτερη μέριμνα, διότι πρόκειται για χώρους που φιλοξενούν παιδιά και επιπλέον εκεί εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, ο κ. Μαρινόπουλος αναφέρθηκε στον λαχανόκηπο που δημιουργήθηκε στο Νηπιαγωγείο της Τέμενης, ο οποίος είναι πολύ χρήσιμος για να μάθουν πολλά τα παιδιά, ακόμη και από αυτή την νηπιακή ηλικία. Μάλιστα, τόνισε πως δημιουργήθηκε χωρίς το παραμικρό κόστος, αφού κατόπιν παραίνεσης του ίδιου διατέθηκαν υλικά από την εταιρεία «Άκτωρ» ενώ η Τεχνική Υπηρεσία τού δήμου Αιγιαλείας, φρόντισε για την διαμόρφωσή του. ΄΄Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Ψυχράμη, γιατί μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουμε εκτελέσει αρκετά έργα μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού της (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί) και υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ μας που δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την συνέχεια΄΄, επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας.

Επίσης, η Σχολική Επιτροπή συνέβαλε ώστε να δημιουργηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου Εργαστήριο Φυσικής. Συγκεκριμένα, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 750 ευρώ στο εν λόγω σχολείο, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για την διαμόρφωση προκατασκευασμένης αίθουσας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του, γι’ αυτό το σκοπό. Ακόμη, με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., τοποθετήθηκε συναγερμός στο Νηπιαγωγείο Καμαρών που προσφάτως είχε παραβιαστεί από αγνώστους που αφαίρεσαν εξοπλισμό. Παράλληλα, παρεμβάσεις έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Σελινούντα, με ελαιοχρωματισμούς στην εξωτερική τοιχοποιία και στα κάγκελα της περίφραξης.

Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις 10ου Δημοτικού Σχολείου, 5ου και 6ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, εκεί όπου φτιάχτηκαν τα τρία κιόσκια καθώς είχαν προκληθεί σοβαρές φθορές. Ακόμη, τοποθετήθηκε νέος πίνακας για την ηλεκτροδότηση του Ειδικού Σχολείου.

Μελέτες για τους διαγωνισμούς

Σημειώνεται ότι επίκεινται κι άλλες εργασίες στα σχολεία με πιο σημαντική ίσως την αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Τέμενης που θα εκτελεστεί όμως στο πλαίσιο εν εξελίξει εργολαβίας τού δήμου και όχι διαμέσου της Σχολικής Επιτροπής. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” η κ. Ψυχράμη, το διάστημα αυτό ετοιμάζονται οι μελέτες ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τα έργα στα σχολεία με δαπάνες που έχουν εγκριθεί. Πρόκειται για 66.000 ευρώ για σχολεία του Αιγίου και 100.000 ευρώ για σχολεία των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr