background img
banner
banner

Μία βόλτα με τον Κανέλλο

Αρκετοί και σίγουρα οι πιο ρομαντικοί, Αιγιώτες και επισκέπτες της Αιγιάλειας, έχουν πραγματοποιήσει  μια βόλτα με την παραδοσιακή άμαξα του Δημήτρη Ραμαντάνη, τον οποίο συναντήσαμε πρόσφατα στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. 39 ολόκληρα χρόνια ο κυρ Δημήτρης βρίσκεται, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, στην… αφετηρία της πλατείας, αλλά όχι μόνο, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως, τον βρίσκουμε σχεδόν και σε όλες τις παραλίες της περιοχής.

“Δυστυχώς, αναπολούμε πλέον τα παλιά καλά χρόνια. Οι εποχές άλλαξαν και τώρα οι συνθήκες είναι δύσκολες. Παραμένω όμως στις “επάλξεις” από παράδοση και γιατί αγαπάω αυτό που κάνω σχεδόν τέσσερις δεκαετίες”, μας λέει χαιδεύοντας τον Κανέλλο, το άλογο που έχει στη “δούλεψή” του σχεδόν μία 10ετία! “Ο Κανέλλος, ο αγαπημένος μου συνεργάτης. Είναι το μακροβιότερο άλογο από τα – αρκετά – που πέρασαν σε αυτά τα 39 χρόνια” συμπληρώνει.

Ο Δημήτρης Ραμαντάνης έχει καταγωγή από τα Καλάβρυτα, αλλά μένει μόνιμα στο Αίγιο τα τελευταία χρόνια και πλέον μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί… μέρος της παράδοσης αυτής της πόλης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr