background img
banner
banner

Ορκωμοσία σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας | ΦΩΤΟ

ΕΛΑΒΑΝ ΠΤΥΧΙΟ 35 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΠΤΙΚΗΣ – ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Τελετή καθομολόγησης για 35 πτυχιούχους του Τμήματος Οπτικής –Οπτομετρίας του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο. Ένας κύκλος έκλεισε, ένας νέος όμως ξεκινά τον Σεπτέμβριο, καθώς το Τμήμα θα ενισχυθεί με νέους φοιτητές, μετά την άρση μεταβατικότητας που επιτεύχθηκε, δίνοντας… φτερά στο τοπικό Παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα μεταξύ των φοιτητών, των οικογενειών και των φίλων τους που βρέθηκαν στο Αίγιο για την τόσο σημαντική αυτή μέρα για τους πτυχιούχους, αλλά και γιατί η επανέναρξη του Τμήματος δίνει νέες προοπτικές και στην τοπική κοινωνία, που, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου κατά την διάρκεια της τελετής, έχει αναβαθμιστεί από την παρουσία των παιδιών και την λειτουργία του Παραρτήματος.

Ήθος και καλή συνεργασία

Την εκδήλωση παρουσίασε η γραμματέας του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας Θωμαΐς Πετρή, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: ΄΄Από τις αρχές του 2013 περάσαμε μία δύσκολη περίοδο με αρκετά προβλήματα και εμπόδια, αλλά με περίσσια αγάπη για το Τμήμα, καταβάλλαμε προσπάθειες, βασιζόμενοι στα ακαδημαϊκά και οικονομικά πλεονεκτήματά του. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλες τις ενέργειες που έγιναν είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε εδώ, συνεχίζοντας καθημερινά τις προσπάθειες για τη συνεχή αναβάθμιση του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας, την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους φοιτητές και το Τμήμα μας΄΄. Αφού συγχάρηκε τους πτυχιούχους, μίλησε για το ήθος και την πολύ καλή μεταξύ τους συνεργασία, ευχόμενη τα καλύτερα.

Το Παράρτημα άλλαξε την κουλτούρα του κόσμου

Με την σειρά του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, όταν εκλήθη να τοποθετηθεί, επισήμανε: ΄΄Κατορθώσαμε να αρθεί η μεταβατικότητα και να παραμείνει η Οπτική – Οπτομετρία στην πόλη μας, όπου μαζί με την Φυσικοθεραπεία αποτελούν ένα… αχτύπητο  δίδυμο, με πολύ καλή ποιότητα σπουδών. Μαζί με το Δ.Σ. του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, τον πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου, τον κ. Κουτσογιάννη, τον κ. Θανόπουλο, τρέξαμε ακατάπαυστα για να φτάσουμε στο σημείο να αρθεί η μεταβατικότητα. Από εδώ και πέρα, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να ενισχύσουμε το ΤΕΙ σε υποδομές αλλά και παρέχουμε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί, ακόμα και οικονομική. Από τότε που δημιουργήθηκε το ΤΕΙ στο Αίγιο, έχουν αλλάξει πολλά στην περιοχή. Προπάντων όμως, άλλαξαν πολλά στην κουλτούρα του κόσμου. Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν να έρχεται καινούριος κόσμος και αυτά τα νέα παιδιά που έρχονται, έχουν αλλάξει κατά πολύ τη ζωή της πόλης και όχι τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο στην κουλτούρα και το μορφωτικό επίπεδο΄΄. Επίσης, ο δήμαρχος συγχάρηκε τους πτυχιούχους, τους ευχήθηκε καλή επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ απηύθυνε και μία παράκληση, ζητώντας τους να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μην φύγουν στο εξωτερικό…

Υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας

Ο πρόεδρος του Τμήματος Δρ. Ιωάννης Θανόπουλος συγχάρηκε τα παιδιά και τους γονείς τους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: ΄΄Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξαναδεχθούμε φοιτητές των ερχόμενο Σεπτέμβριο, ξανανοίγει το Τμήμα Οπτικής εδώ στο Αίγιο μετά από τεράστιες προσπάθειες που έγιναν. Η βοήθεια και του δήμου σε συνδυασμό με τις ενέργειες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Λέμε ένα «ευχαριστώ» στον δήμο Αιγιαλείας για την βοήθεια που μας παρείχε ως προς αυτό αλλά και στην στήριξη που μας παρέχει γενικότερα. Η προσπάθεια ήταν τριών –τεσσάρων χρόνων, όμως, ακριβώς επειδή επί δικής μου προεδρίας αναγγέλθηκε ότι θα ξανανοίξει το Τμήμα, νιώθω την ανάγκη να πω ξεκάθαρα ότι πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή την θετική έκβαση, έπαιξε ο προηγούμενος πρόεδρος του Τμήματος Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης. Του οφείλουμε έτσι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έπρεπε να κλείσει και πίστεψε και πάλεψε για να το ξανανοίξει΄΄.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους πτυχιούχους, είπε: ΄΄Το πτυχίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το επισφράγισμα των γνώσεών σας αλλά και ένα διαβατήριο για δουλειά. Το Τμήμα μας είναι από αυτά που οι απόφοιτοί του βρίσκουν σε μεγάλο βαθμό δουλειά, ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες και αυτό είναι μία επιτυχία. Εύχομαι δύναμη γιατί αυτός ο δρόμος απαιτεί πολλές θυσίες. Το πρώτο στάδιο επετεύχθη. Εύχομαι εκπλήρωση των ονείρων όλων των αποφοίτων΄΄.

Ακολούθησε η ανάγνωση του όρκου από τον πτυχιούχο Βασίλειο Ιγγλέζη που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και στην συνέχεια η παράδοση των πτυχίων στον κάθε έναν ξεχωριστά, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr