background img
banner
banner

Σίγουρη η λειτουργία του κολυμβητηρίου τον Μάιο!

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ

Ό,τι δεν κατέστη εφικτό να γίνει εδώ και 18 χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, δρομολογεί με… μαθηματική ακρίβεια η σημερινή, για την λειτουργία του κολυμβητηρίου Αιγίου. Ο προγραμματισμός, η ορθολογική οικονομική διαχείριση και η μεθοδικότητα του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός- Παιδεία- Αθλητισμός- Κοινωνική Προστασία» που διαχειρίζεται τους αθλητικούς χώρους του δήμου, φέρνουν το κολυμβητήριο ένα… βήμα πριν την λειτουργία του, προς όφελος των πολιτών και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη, μετά τις σημαντικές εργασίες που άλλαξαν όψη στις εγκαταστάσεις του τόσο εσωτερικά όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, το Νομικό Πρόσωπο βρίσκεται στην φάση συγκέντρωσης δικαιολογητικών για την εξασφάλιση της αδειοδότησης που θα επιτρέψει την λειτουργία του κολυμβητηρίου τον ερχόμενο Μάιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για την φιλοξενία διοργανώσεων. Εκτιμάται ότι ως το τέλος του μήνα θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα δικαιολογητικά ώστε να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για την έκδοση της άδειας λειτουργίας.

Η πισίνα είναι απολύτως έτοιμη, το νερό είναι χλωριωμένο και καθαρό, έχει τοποθετηθεί βατήρας, ενώ έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις στα υδραυλικά και ηλεκτρολογικά των εγκαταστάσεων και στους προβολείς. Παράλληλα, στο Νομικό Πρόσωπο βρίσκονται στην φάση των παραγγελιών του εξοπλισμού που απαιτείται για την άρτια λειτουργία του κολυμβητηρίου. Έχουν παραγγελθεί οι εξέδρες, ενώ υπολείπεται ξενοδοχειακός (ντουλάπες, γραφεία κ.ά.) και ένα κομμάτι του αθλητικού εξοπλισμού. Σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, υπήρξε μέριμνα με δεντροφυτεύσεις, τακτική περιποίηση του γκαζόν αλλά και φύλαξη. Μέριμνα θα υπάρξει και για την σήμανση σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα και την Τεχνική Υπηρεσία. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, όπως ανέφερε στo Protinoline.gr  ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος ΄΄μέσα στον Φεβρουάριο θα δούμε τι προσωπικό θα χρειαστούμε, ενώ έχουμε ήδη μεριμνήσει για τους ναυαγοσώστες που θα χρειαστούν για την λειτουργία του κολυμβητηρίου΄΄.

Στους στόχους δήμου και Νομικού Προσώπου όμως, δεν είναι μόνο η λειτουργία του κολυμβητηρίου για την οποία έχει μπει το… νερό στο αυλάκι, αλλά και η γενικότερη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση «Πλαστήρα». Έτσι, μέσα στον Μάρτιο θα προχωρήσει η διαδικασία επίστρωσης των γηπέδων τένις και μπάσκετ που βρίσκονται στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο.

Σύσταση Κολυμβητικού Ομίλου Αιγιαλείας

Εν τω μεταξύ, μπροστά στη νέα πραγματικότητα του Κολυμβητηρίου Αιγίου, συστήθηκε και συγκροτήθηκε σε Σώμα, ο πρώτος Κολυμβητικός Όμιλος Αιγιαλείας με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος: Παναγόπουλος Αθανάσιος του Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος: Σπηλιωτόπουλος Χρήστος του Κωνσταντίνου, Γενικός Γραμματέας: Ρούσσος Γεώργιος του Παναγιώτη, Ταμίας: Τριανταφύλλης Ανδρέας του Χαραλάμπους, Γενικός Αρχηγός: Βλαχοπούλου Αναστασία, Γενικός Έφορος: Μάντζιος Άνθιμος του Αλεξάνδρου, Σύμβουλος: Μούζουλας Σπήλιος του Γεωργίου.

΄΄Η συγκεκριμένη σύνθεση καταδεικνύει τη σπουδαιότητα με την οποία περιβάλλεται από όλους όχι μόνο το Κολυμβητήριο καθαυτό αλλά και ό,τι έχει σχέση στη συγκεκριμένη φάση και κινείται γύρω από αυτό΄΄, επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που προστίθενται και τα εξής: ΄΄Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός του σωματείου είναι η καλλιέργεια και προώθηση των αθλημάτων του υγρού στίβου , η ενίσχυση των νέων που έχουν έφεση για άθληση, η άσκηση του σώματος, η διατήρηση και βελτίωση της καλής φυσικής κατάστασης, η απόκτηση και ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων αλλά και η ψυχαγωγία γενικότερα.

Με το χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα και το στόχο λειτουργίας του κολυμβητηρίου το Μάιο να είναι από τη Δημοτική αρχή εφικτός, ο Κολυμβητικός Όμιλος Αιγιαλείας καλείται «να τρέξει» σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ., στο χώρο ευθύνης του οποίου υπάγεται το Κολυμβητήριο, όλα όσα θα ενισχύσουν, θα προάγουν και πολύ περισσότερο θα βάλουν στη ζωή όλων και περισσότερων όχι μόνο την κολύμβηση αλλά και τη χαρά της άθλησης και της ψυχαγωγίας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr