background img
banner
banner

Εύστοχη και ουσιαστική παρέμβαση από τον Μένιο Κουτρόπουλο

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εύστοχη ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδος Μένιου Κουτρόπουλου στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετέφερε συνοπτικά αλλά ουσιαστικά τα προβλήματα, ζητώντας λύσεις…

Σημειώνεται ότι ο κ. Γαβρόγλου βρέθηκε στην Πάτρα μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, είχαν εκτενή συζήτηση με στελέχη της εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ενώ ήρθαν σε επαφή με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνέδριο, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος στη δική του παρέμβαση στο συνέδριο, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη υλοποίησης ενός συνολικότερου σχεδίου ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών με αιχμές την αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ, του τεχνολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του συνόλου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ποιοτικότερου δικτύου μεταξύ των σχολικών μονάδων.

Ο Αιγιώτης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος, ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό: ΄΄Τα χρήματα που διατίθενται για την λειτουργία των σχολείων είναι λιγοστά, τα σχολικά κτίρια είναι παλιά, χρειάζεται δουλειά σε όλους τους τομείς. Είναι κρίμα να ξεκινά κάθε χρόνο η σχολική χρονιά και να λείπουν εκπαιδευτικοί. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Έχουμε πάρει τον εκπαιδευτικό και τον μετακινούμε από το ένα σχολείο στο άλλο για να καλύψουμε τις ώρες. Αυτό όμως δεν βοηθά την Εκπαίδευση, δεν βοηθά τα παιδιά μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr