background img
banner
banner

Εκατοντάδες κόσμου για το «ύστατο χαίρε» στον Μένιο Κουτρόπουλο

«Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΡΗΝΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ» ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Σε κλίμα οδύνης το Αίγιο αποχαιρέτισε χθες με μία λιτή τελετή, τον Μένιο Κουτρόπουλο. Τον επιχειρηματία, πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας που έφυγε την περασμένη Δευτέρα από τη ζωή, καθώς βρισκόμενος σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, τον πρόδωσε η καρδιά του. Η αγάπη και η αναγνώριση του κόσμου προς το πρόσωπό του αποτυπώθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου από την τεράστια προσέλευση στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Συντετριμμένοι οι περισσότεροι, με πόνο βουβό και κρατώντας ένα λουλούδι, προσήλθαν στον ναό για το ύστατο χαίρε, σε έναν άνθρωπο που γνώριζε πώς να αγωνίζεται, να μάχεται, να δημιουργεί αλλά και να αντιμετωπίζει τα πάντα με ένα χαμόγελο. Κι ήταν πολλοί. Τόσοι που ο ναός στάθηκε μικρός για να τους χωρέσει. Ασφυκτικά γεμάτος ο προαύλιος χώρος, κόσμος και στους γύρω δρόμους και τα πεζοδρόμια. Κι ας ήξεραν πως βάσει προγράμματος δεν θα εξέφραζαν εκεί συλλυπητήριες ευχές κι ας γνώριζαν πως δεν ήταν εφικτό να μπουν στον ναό. Πήγαν όμως να προσευχηθούν για την ψυχή του, για να βρει μία θέση πλάι στον Κύριο, όπως της αξίζει. Τραγικά πρόσωπα οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγός του Βάσω, τα παιδιά του Γιώργος και Αγγελική. Απαρηγόρητοι η αδελφή του Κατερίνα και ο αδελφός του Πάνος. Όλοι με δάκρια στα μάτια και με ένα πελώριο «γιατί».

΄΄Οι ψυχές που υπάρχουν κοντά στον Θεό βρίσκονται στην αιώνια ζωή΄΄

Βάλσαμο στον πόνο τους τα λόγια του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου που χοροστάτησε στην τελετή μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο και παρουσία πλήθους ιερέων. Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, ΄΄ο ξαφνικός θάνατος του Μένιου Κουτρόπουλου εις την βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, ήρθε να μας κάνει όλους να απορήσουμε και να ξαφνιαστούμε. Ο άνθρωπος απέναντι εις τον θάνατο είναι πάντα διστακτικός μεν, αλλά και γεμάτος απορία δε, για αυτή τη μεγάλη αλλαγή που του συμβαίνει. Όμως, όποιος πιστεύει στον Θεό και είναι χριστιανός ξέρει πως όποιος αφήνει αυτό τον κόσμο των ζωντανών, ανέρχεται εις τον ουρανό και γίνεται ένα με τον Τριαδικό Θεό΄΄.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι, ο θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου και ότι το Φως της χριστιανοσύνης προετοιμάζεται μέσα σε κάθε ζωντανό οργανισμό για αυτή την μετάβαση, κάθε στιγμή τη ζωής του, λέγοντας: ΄΄Διανύουμε την Μεγάλη Σαρακοστή και η ίδια η θρησκεία μας, με τη νηστεία, μας καλεί να νιώσουμε και να δούμε το Άγιο Φως στις καρδιές μας, μας καλεί να μην βλέπουμε μόνο τα γήινα αλλά να στρέφουμε το βλέμμα μας προς τον ουρανό και μέσα από την προσευχή και την νηστεία, να ζήσουμε και εμείς για λίγο, όπως ζουν οι ψυχές που βρίσκονται και υπάρχουν κοντά στο θεό σαν άγγελοι, στην αιώνια ζωή΄΄. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ανέφερε ότι όποιος πεθαίνει, αυτόματα ταυτοποιείται με τους αγγέλους και ενώνεται με το Βασίλειο του Θεού.

Μιλώντας για τον εκλιπόντα είπε ότι ήταν ένας καλός άνθρωπος, κοντά στον χριστιανισμό και την πίστη, ένας καλός οικογενειάρχης και με θετικό πνεύμα και πως ΄΄είχε ψηλά το αίσθημα της προσφοράς. Υπήρξε αγωνιστής και το τεράστιο έργο του, στις μαθητικές κοινότητες μέσα από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, αποδεικνύεται περίτρανα με τις δεκάδες νέους και μαθητές που βρίσκονται σήμερα εδώ, για να τον αποχαιρετήσουν΄΄.

Επισήμανε ακόμη ότι ο Μένιος Κουτρόπουλος εν ζωή, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία και χαρά, μία χαρά που όπως είπε την έπαιρνε καθημερινά από τον κόσμο γύρω του, καθώς το αίσθημα που τον χαρακτήριζε ήταν ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά, η συμμετοχή του στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. ΄΄Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον Θεό και την πατρίδα του, ήταν κάποιος που είχε οράματα και φιλοδοξία για την περιοχή του, που προσέφερε στον πολιτισμό.
Ένας καλός οικογενειάρχης και σωστός άνθρωπος. Ήταν εκείνος, που κατά τις ημέρες που γινόταν το ψήφισμα για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, με επισκέφτηκε και μου είπε να μην σταματήσω να μάχομαι και να εναντιώνομαι σε αυτό τον κάκιστο νόμο, γιατί η αγνότητα και η αλήθεια είναι ιδανικά που τα χρωστάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά, ώστε αυτά να μην μεγαλώσουν με κακά πρότυπα΄΄, πρόσθεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης, τονίζοντας πως ΄΄ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από όλους και αποδεκτός από εκατοντάδες – χιλιάδες ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό σήμερα εδώ στην επικήδειο ακολουθία, είναι τόσος κόσμος και ιδίως νέοι. Γιατί όλοι τον αγαπούσαν. Γιατί ήταν ο Μένιος…΄΄.

Τέλος να επισημανθεί ότι, εξήρε το κοινωνικό και πολιτιστικό του έργο, λέγοντας ότι υπήρξε ένας άνθρωπος κοντά στο Θεό και την Ορθοδοξία και ότι τέτοιοι άνθρωποι, όταν φεύγουν, λιγοστεύουν τα καλά στοιχεία της κοινωνίας. Συλλυπήθηκε βαθιά την οικογένεια και τους οικείους του, λέγοντας: “Να σας δίνει ο Θεός δύναμη και κουράγιο. Ίσως η οικογένεια του εκλιπόντος να έχασε τον άνθρωπό της, όμως στο εξής, ο Θεός απέκτησε έναν ακόμα… άγγελό Του΄΄ κάνοντας με τον λόγο του, τους πιστούς να συγκλονιστούν ακόμα περισσότερο.

Ψήφισμα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας (τα μέλη του οποίου παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία) Μαρία Γιδά, ανέγνωσε το ψήφισμά του, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: ΄΄Μετά την απρόσμενη απώλεια του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, Αριστομένη (Μένιου) Κουτρόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, ο οποίος με την ανιδιοτελή προσφορά του και την εθελοντική του δραστηριότητα προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία του Αιγίου αλλά και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε:

1.Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. 2.Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελετή της κηδείας. 3.Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης΄΄.

Τον αποχαιρέτισαν οι άνθρωποι της Εκπαίδευσης και μέλη των μαθητικών κοινοτήτων

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, είπε: ΄΄Η αναγγελία του αιφνίδιου και πρόωρου θανάτου του Μένιου Κουτρόπουλου ένωσε όλους τους φίλους του, τους συγγενείς και τους δημότες που τον ήξεραν, για να βρεθούμε εδώ και να του αποδώσουμε τον ύστατο χαιρετισμό, να τον συντροφεύσουμε όλοι μαζί στο ταξίδι που ξεκίνησε από τον γήινο και φθαρτό κόσμο που ζούμε, σε έναν άλλον κόσμο, αυτόν της αιωνιότητας΄΄. Τόνισε δε, ότι ο εκλιπών ήταν ένας ηγέτης των εξελίξεων, ένας άξιος συνεργάτης, αρωγός και συμπαραστάτης κάθε κοινής προσπάθειας και ένας αυτοδημιούργητος και πρωτοπόρος άνθρωπος στον επαγγελματικό τομέα του. Χαρακτήρισε τυχερούς όσους κατάφεραν να τον γνωρίσουν ως άνθρωπο και επισήμανε ότι το μεγάλο έργο που προσέφερε στο κομμάτι της Παιδείας αλλά και του Εθελοντισμού ήταν τεράστιο: ΄΄Είχε πάθος με αυτά που αγαπούσε και ήθελε να ασχοληθεί, είχε αγάπη για τα παιδιά. Σχεδίασε πολλές δράσεις και υπήρξε μπροστάρης σε πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ήταν οργανωτικός και σε θέματα που αφορούσαν τις σχολικές μονάδες της περιοχής και την Παιδεία στο δήμο Αιγιαλείας. Ο Μένιος, είχε την πλήρη αποδοχή και όταν οργάνωνε κάποια εκδήλωση, ήξερες ότι με κάποιον τρόπο… μαγικό, θα είναι πετυχημένη΄΄.

Ανέφερε το ουσιαστικό έργο που προσέφερε στο Παιδικό Καρναβάλι, την Τρελή Ολυμπιάδα και τον διαγωνισμό Παιδικής Λογοτεχνίας τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι είναι έργα που έχουν την σφραγίδα του εκλιπόντος. Ευχήθηκε κουράγιο στους οικείους του και γεμάτος συγκίνηση τόνισε: ΄΄Ο Μένιος Κουτρόπουλος θα ζει πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας΄΄ σκορπίζοντας μία έκδηλη κίνηση σε όσους είχαν παρευρεθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Ως ταυτόσημο του εθελοντισμού χαρακτήρισε το όνομα του Μένιου Κουτρόπουλου ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συνεργάτης του εκλιπόντα στο γονεϊκό κίνημα, Λεωνίδας Θεοφανόπουλος. Χαρακτήρισε τον λόγο του ως… μνημόνιο προς τους ουρανούς που το προσυπογράφουν όλοι για να δουν εκεί πάνω πόσο σπουδαίος, ευγενής και αξιόλογος άνθρωπος ήταν ο Μένιος Κουτρόπουλος. Είπε πως το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και η προσφορά του ανεκτίμητη και πως θα λείψουν σε όλους η φωνή του, το χαμόγελό του, η δύναμη και η ενέργεια που μετέδιδε σε όλους. Τόνισε πως άφησε έντονο το αποτύπωμά του με την ανιδιοτελή προσφορά του. Είπε ακόμη πως στην Ένωση Γονέων θα συνεχίσουν το έργο του και δεν θα αφήσουν να πάει χαμένο τίποτα από ό,τι οραματίστηκε ο μεγάλων απών. ΄΄Γιατί όταν κάποιος φεύγει αυτό που μένει είναι οι στιγμές που έκαναν τη διαφορά στο ταξίδι της ζωής και τέτοιες στιγμές ήταν πολλές για τον Μένιο Κουτρόπουλο που δικαίως κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και όλων των δημοτών. Όλοι θα θυμούνται τον Μένιο γιατί τα όνειρα που έκαναν ομόρφαιναν κοντά του΄΄, είπε μεταξύ άλλων.

Μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Αστέρα Τέμενης Νίκος Παπαδόπουλος που τον συνέδεαν πολλά με τον Μένιο Κουτρόπουλο, τη συνεργασία που είχαν και με τον Σύλλογο Αλυκής του οποίου προεδρεύει και τον οποίο υποστήριζε ο εκλιπών, και μέσω των Συλλόγων Γονέων, με τη δημιουργία Ακαδημιών ποδοσφαίρου αλλά και η γνωριμία τους από τα παιδικά τους χρόνια, όπως είπε. Με όμορφα λόγια αποχαιρέτισε τον Μένιο Κουτρόπουλο και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων της οποίας ο αείμνηστος Μένιος ήταν γραμματέας.

Ακολούθως, πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Μένιο Κουτρόπουλο στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Τέμενης. Ιδιαιτέρως σημαντική η στιγμή που το όχημα που μετέφερε τη σορό του, πέρασε από το κατάστημά του στην οδό Κορίνθου, κάνοντας μία μικρή στάση για έναν χαιρετισμό…
Μετά την ταφή, η οικογένεια δέχθηκε συλλυπητήρια έξω από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Τέμενης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr