background img
banner
banner

Θα πληρώνουν μόνο το τέλος και όχι το πρόστιμο

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠ

Δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας σε περίπτωση διαφοράς µεταξύ των πραγµατικών και των δηλωθέντων τετραγωνικών µέτρων του ακινήτου. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικούς λόγους που πηγάζουν από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, ΄΄είναι σύνηθες στον δήμο, το φαινόµενο να έρχονται πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει συµβολαιογραφικές πράξεις και βρίσκουν διαφορά στα τετραγωνικά µέτρα του σπιτιού τους – ακινήτου τους µε αυτά που έχουν δηλώσει στην ∆.Ε.Η και εισπράττεται το ΤΑΠ. ∆ηλαδή υπάρχει συµβόλαιο που έγραφε 45 τ.µ. και όταν µετρήθηκε το σπίτι βρέθηκε 59 τ.µ. Όταν έρχεται στον δήµο η υπόθεση, ο δήµος βάσει της νοµοθεσίας είναι υποχρεωµένος για την διαφορά των τ.µ. να του επιβάλει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τα 5 προηγούµενα χρόνια συν το πρόστιµο. Εμείς επιβάλλουµε το ΤΑΠ για την διαφορά των τ.µ., αλλά τους απαλλάσσουμε πλέον από το πρόστιµο, το οποίο είναι όσο και το τέλος΄΄.

Σημειώνεται ότι η απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την µη επιβολή προστίµου σε ιδιοκτήτες ακινήτων για την διαφορά που προκύπτει µεταξύ των πραγµατικών τ.µ. του ακινήτου και των δηλωθέντων τ.µ. του ακινήτου στην ∆ΕΗ για την είσπραξη του ΤΑΠ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr