background img
banner
banner

Να ανοίξει προσωρινά ο ΧΥΤΑ Αιγείρας…

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ- ΑΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ –ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ

Το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων και η αναγκαιότητα να προχωρήσει η αποκομιδή και στην περιοχή τους, οδήγησε τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού σε έκτακτη σύσκεψη το βράδυ του Σαββάτου. Κατόπιν συζήτησης εξέδωσαν ανοιχτή επιστολή στην οποία, αφενός εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για την πρόταση του αντιδημάρχου Ανατ. Αιγιάλειας για προσωρινό άνοιγμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας ώστε να αποσυμφορηθούν Ακράτα και Αιγείρα και αφετέρου προτείνουν, εφόσον ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις, να ανοίξει προσωρινά ο ΧΥΤΑ Αιγείρας για τα απορρίμματα Διακοπτού- Ακράτας- Αιγείρας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι την ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία υπογράφουν οι πρόεδροι όλων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Διακοπτού, εκτός του προέδρου του Άνω Διακοπτού που δεν κατέστη εφικτό να ειδοποιηθεί και δεν παρέστη στην συνάντηση.

Δυσαρέσκεια για την πρόταση του αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας

΄΄Εκφράζουμε την βαθύτατη διαφωνία μας στην πρόταση την οποία υπέβαλε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γιοβάς κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των κατοίκων Αιγείρας και Ακράτας, στην οποία συζητήθηκε το ιδιαίτερα σοβαρό για τον δήμο μας θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Η εν λόγω πρόταση του κ. αντιδημάρχου ήταν να ανοίξει προσωρινά ο ΧΥΤΑ Αιγείρας, προκειμένου να δεχθεί μέχρι 300 τόνους απορριμμάτων από τις Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας΄΄, επισημαίνουν οι πρόεδροι, σημειώνοντας τα εξής: ΄΄Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα στον κ. Γιοβά τα εξής: 1) Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ΧΥΤΑ Αιγείρας δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει και να αντιμετωπίσει από κοινού τους πρώην δήμους Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού οι οποίοι αποτέλεσαν την 4η Διαχειριστική Ενότητα στον νομό Αχαΐας. Συνεπώς, κάθε αποκλεισμός της Δ.Ε. Διακοπτού, είναι εκτός πραγματικότητας. 2) Σύμφωνα με την απόφαση του κ. δημάρχου, ο κ. Γιοβάς έχει οριστεί αρμόδιος αντιδήμαρχος για τρεις Δημοτικές Ενότητες Διακοπτού, Ακράτας, Αιγείρας. Και ως εκ τούτου, θα πρέπει να ενεργεί όχι μονομερώς αλλά από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ολόκληρης της περιοχής που είναι στην αρμοδιότητά του. 3) Θεωρούμε την εν λόγω πρόταση του κ. αντιδημάρχου παράνομη, παράλογη και σε κάθε περίπτωση μη σοβαρή, αλλά και πάνω από όλα διασπαστική για τους κατοίκους των κοινοτήτων μας. Τα προβλήματα της ανάπτυξης, του τουρισμού και την περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής μας, είναι κοινά και ήδη οι αρμόδιοι έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ για την επίλυσή τους. Αν θέλουμε να βρούμε λύσεις και να τα επισπεύσουμε, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε πάνω από όλα με ενότητα και με κοινή δράση και σε καμία περίπτωση ενεργώντας μονομερώς. Η τακτική «διαίρει και βασίλευε» όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων, αλλά θα επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα με τραγικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, η κοντόφθαλμη πολιτική είναι επικίνδυνη και μοιραία θα οδηγήσει την περιοχή μας σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα. 4) Από την μία πλευρά ο κ. δήμαρχος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση για την μεταφορά των απορριμμάτων Δ.Ε. Διακοπτού, Ακράτας, Αιγείρας στους πέντε εντεταλμένους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδος, από την άλλη πλευρά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προτείνει να γίνει προσωρινή μεταφορά μόνο των απορριμμάτων των Δ.Ε. Αιγείρας, Ακράτας στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας. Αλήθεια κ. αντιδήμαρχε τι ακριβώς συμβαίνει; Έχουν χαθεί στην καταμέτρηση οι Τοπικές Κοινότητες Δ.Ε. Διακοπτού ή μήπως δεν τις λαμβάνεται καθόλου υπόψη σας;΄΄.

Να διαφυλαχθεί η υγεία των κατοίκων…

Καταλήγοντας, οι πρόεδροι επισημαίνουν: ΄΄Στην παρούσα φάση μία θεωρούμε ότι είναι η λύση. Εφόσον, όπως έχει διαπιστωθεί τα αναγκαία έργα στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, προχωρούν και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς, όπως μας διαβεβαιώνουν, ώστε σε ενάμιση περίπου μήνα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τον δήμο, να ανοίξει προσωρινά ο ΧΥΤΑ Αιγείρας για την μεταφορά των απορριμμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Διακοτού, Ακράτας, Αιγείρας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των κατοίκων η οποία κινδυνεύει άμεσα και να υπάρξει απρόσκοπτη παραμονή τουριστών και άλλων επισκεπτών στην περιοχή μας εν όψει της νέας θερινής περιόδου. Θεωρούμε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς αλλά οι κάτοικοι της περιοχής Αιγείρας θα πρέπει να εξετάσουν το αίτημά μας με ιδιαίτερη προσοχή και να συμβάλλουν όλοι στην εξεύρεση μιας προσωρινής λύσης που θα αποσοβήσει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους για την περιοχή μας΄΄…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr