background img
banner
banner

Συντονισμός και ενημέρωση εν όψει καλοκαιρινής περιόδου

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΙΝΕΟΥ

Με δύο τρόπους συντονίζει το έργο της και προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματός της η δημοτική αρχή. Από τη μία έρχεται σε επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων καταγράφοντας τα κατά τόπους προβλήματα και από την άλλη… αγγίζει τον σφυγμό των ίδιων των δημοτών, ενημερώνοντάς τους άμεσα τόσο για τις προθέσεις της όσο και για τις υποχρεώσεις των ιδίων απέναντι σε μία ευνομούμενη κοινωνία.

Έτσι, εκτός από τις κατά κοινότητα επισκέψεις των αντιδημάρχων, κατά κύριο λόγο Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του δημάρχου και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής με τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας και Ερινεού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και διάθεση όλων να συνεργαστούν, ιδίως εν όψει της θερινής περιόδου, ούτως ώστε να επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες που αναμένονται.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Δημήτρης Φιλιππάτος, Βασίλης Χριστόπουλος, Γιώργος Ντίνος, Κώστας Βούλγαρης και Παναγιώτης Ανδριόπουλος, υποδέχτηκαν τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων στο Δημοτικό κατάστημα Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη.

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος για τη θετική διάθεση

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα καθαριότητας, οδοποιίας αγροτικών δρόμων αλλά και δημιουργίας εθελοντικών ομάδων. Ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από την ανταπόκριση των προέδρων στο κάλεσμα με τους αντιδημάρχους, όσο και από τις λύσεις που προτάθηκαν για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων.
Ο Δήμαρχος, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: ΄΄Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι ως Δημοτική Αρχή στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις συζητήσεις που συγκαλούμε ανά δημοτική ενότητα. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των πολιτών αλλά και η δική μας ενημέρωση από τους πολίτες για θέματα που έχουν να κάνουν με την ομαλή έκβαση της καθημερινότητάς τους. Μόνο με τη συνεργασία των προέδρων και των πολιτών θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για να κάνουμε την Αιγιάλεια ακόμα καλύτερη΄΄.

Οι υποχρεώσεις των δημοτών και η αυστηρότητα του νομικού πλαισίου

Ειδική βαρύτητα δόθηκε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στα θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και την πολιτική προστασία, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, αναφορά έγινε στις υποχρεώσεις των δημοτών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους ώστε να αρθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ έγινε γνωστό πως βάσει των νέων διατάξεων, όσοι δεν είναι συνεπείς και δεν προβαίνουν σε καθαρισμούς των οικοπέδων τους, να υφίστανται τις κυρώσεις καθώς θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Μάλιστα υπήρξε διαπίστωση ότι υπάρχουν δρόμοι που είναι απροσπέλαστοι εξαιτίας των κλαδιών που προεξέχουν και σε αυτούς δεν χωρούν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα, γεγονός που θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις σε περίπτωση φωτιάς. Όπως τονίστηκε, από μία επιτόπια έρευνα της Πυροσβεστικής, θα αποστέλλεται ειδοποιητήριο στον δήμο, η υπηρεσία του οποίου οφείλει να προβαίνει στις κλαδεύσεις. Αλλάζει έτσι το ισχύον καθεστώς που προέβλεπε ειδοποίηση των ιδιοκτητών να προβαίνουν σε κλαδεύσεις, που πολλές φορείς δεν ανταποκρίνονταν…

Αναγκαία η διάνοιξη δρόμων για να ενώνονται μεταξύ τους οι οικισμοί για λόγους ασφαλείας

Όπως σχολίασε στo Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος που συμμετείχε στη σύσκεψη, ΄΄το ζήτημα της πολιτικής προστασίας αφορά και την Κοινότητά μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση με μεγάλα οχήματα σε ορισμένους οικισμούς. Το γεγονός οφείλεται στον λανθασμένο υπολογισμό κατασκευής των γεφυρών στο πλαίσιο του έργου της νέας εθνικής οδού. Οι γέφυρες έγιναν πολύ χαμηλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν πυροσβεστικά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περσινής φωτιάς στα Φασουλέικα που εκδηλώθηκε πυρκαγιά και δεν υπήρχε διέξοδος από τον οικισμό. Μάλιστα, εάν ο άνεμος είχε κατεύθυνση βόρεια, δεν αποκλείεται να είχαμε τραγικές συνέπειες΄΄. ΄΄Αυτό που θέσαμε εμείς είναι ότι πρέπει να γίνουν διανοίξεις δρόμων για να συνδέονται μεταξύ τους οι οικισμοί και να υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παλαιολογόπουλος.

Ένα άλλο θέμα που έθεσαν οι πρόεδροι ήταν η επαρκής ύδρευσης καθώς συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες προκύπτει έλλειψη νερού ή μείωση σε ορεινές κοινότητες όπως είναι το Βερίνο, το Γρηγόρι κ.ά. Ακόμη συζήτηση έγινε και για το θέμα της άρδευσης.

΄΄Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική και αν κρίνουμε και από τις μέχρι τώρα συνελεύσεις ανά κοινότητα, τότε διαπιστώνουμε πως ο κόσμος ζητάει την επαφή με τους εκπροσώπους του δήμου και τους ανθρώπους που χειρίζονται βασικές υπηρεσίες. Αν συνεχιστεί αυτό το πνεύμα ενημέρωσης και συνεργασίας, θεωρώ ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα για τον δήμο΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr