background img
banner
banner

Στέλνει μηχανικούς για αυτοψία την ερχόμενη εβδομάδα!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ Φ. ΖΑΪΜΗ

Την ικανοποίησή τους, αφενός για την πρόθεση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη να τους καλέσει και να καταγράψει τα θέματά τους και αφετέρου για το ενδιαφέρον του για την περιοχή τους, εξέφρασαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας, εξερχόμενοι την Τετάρτη 13 Μαρτίου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, μετά τη διεξοδική συνάντηση που είχαν. Όπως μάλιστα ανέφεραν οι περισσότεροι, διεφάνη η βούληση για συνεργασία ώστε να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα του ανατολικού άκρου της Αιγιάλειας.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, παραβρέθηκαν και οι 11 πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής και η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Ο κ. Ζαΐμης φάνηκε συγκαταβατικός και έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί οικισμοί αλλά και οι ορεινές και ημιορεινές κοινότητες της Αιγείρας, κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο που ήταν και το κυριότερο θέμα της συνάντησης και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

Αισιοδοξία στις τάξεις των προέδρων

΄΄Συγχαρητήρια στον αντιπεριφερειάρχη, γιατί είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος σε μία τέτοια “θέση κλειδί” επιδιώκει πρώτος από μόνος του, συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων της Αιγιάλειας.

Θέλησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο αγροτικός πληθυσμός, ποια είναι τα λειτουργικά θέματα που αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά.
Ο αντιπεριφερειάρχης έχει την αντίληψη να καταλάβει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και χαίρομαι που η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θετική.

Αυτό που αποκομίσαμε όλοι οι πρόεδροι, ήταν ότι κάτι αλλάζει από εδώ και στο εξής. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι και εν αναμονή εξελίξεων και έργων΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο κ. Ζαΐμης δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το ποτέ και πώς θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των 11 προέδρων των κοινοτήτων, οι οποίοι πήραν όλοι τον λόγο και εξέθεσαν τα προβλήματα των χωριών.

Υποσχέθηκε όμως ότι την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας θα ξεκινήσουν οι μηχανικοί να κάνουν αυτοψίες σε περιφερειακούς δρόμους των κοινοτήτων για να αρχίσουν οι παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Το ζήτημα της 17ης επαρχιακής οδού

Τέλος να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος της κοινότητας Εξοχής Χρήστος Λυμπερόπουλος, έθεσε το ζήτημα της 17ης επαρχιακής οδού (Αιγιές -Μοναστήρι -Σελιάνα -Περιθώρι) ο οποίος είναι χωματόδρομος σήμερα και κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη να επιληφθεί άμεσα της κατασκευής του συγκεκριμένου δρόμου που ενώνει τόσα χωριά μαζί, έργο που αν ολοκληρωθεί θα δώσει μία πολύ μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή και σε βιοτικό αλλά και τουριστικό επίπεδο. Να επισημανθεί ότι, το συγκεκριμένο κομμάτι ανήκει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εξ ημισείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr