background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΄΄Συγχωρώ τον συνάνθρωπό μου που με βλάπτει, μάχομαι και αντιμάχομαι τον εχθρό του Χριστού΄΄

 

Θέση για την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια παίρνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, προσυπογράφοντας κείμενο του εκπαιδευτικού Δημητρίου Νατσιού, το οποίο είχε συνταχθεί πριν επτά χρόνια, ωστόσο επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή τον σχετικό νόμο. Ο Μητροπολίτης επισημαίνει ότι τα σχέδια για την ανατροπή του τρόπου ζωής και της επικράτησης του Αντίχριστου είναι σε εφαρμογή εδώ και καιρό υιοθετώντας το κείμενο που κάνει μία εκτενή αναφορά στην αποχριστιάνιση της Ελλάδας, την αποδόμηση και την εκθεμελίωση των αρχών της εν Χριστώ ζωής…

΄΄«Δεν μπορούμε για λόγους ισότητας και συνταγματικότητας να εξαιρέσουμε τα ομόφυλα ζευγάρια από την αναδοχή” δηλώνει ένα πτώμα υπουργικό  –και παρακολουθούμε την μετατροπή της πατρίδας μας, σε Σόμομα και Γόμορα, τον πλήρη εξευτελισμό του θεοϊδρυτου θεσμού της οικογένειας, καλό είναι να θυμηθούμε τι γράφουν τα σχολικά βιβλία γι’ αυτήν. ‘Όπως τόσα χρόνια συμβαίνει με την γενοκτόνο μας  Τουρκιά, που τα κοπροκάναλα, μας την παρουσιάζουν τάχα και «νοικοκύρη λαό», τον ίδιο λαό που έσφαζε χιλιάδες Κύπριους πριν από 40 χρόνια, κατά παρόμοιο τρόπο, και το τρισάθλιο υπουργείο Παιδείας, μαγαρίζει, με τα βλάσφημα και καρκινογόνα «πνευματικώς» βιβλία και προγράμματά του, τα παιδιά σας ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄.

Πού δεν… χωράει ανοχή

Το παραπάνω αποτελεί μέρος του κειμένου που προσυπογράφει ο Μητροπολίτης ο οποίος καταφέρεται κατά της υπουργού Θεανώς Φωτίου επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» «Τα κόλπα της Φωτίου για τις υιοθεσίες και από τους γκέι». ΄΄Εμείς τι να πούμε; Στον μεγάλο πόνο της ψυχής μας μοναδική παρηγοριά μας είναι και παραμένει η προσευχή. Η προσευχή μας για όλους! Στην Εκκλησία προσευχόμεθα συνεχώς «υπέρ των μισούντων ημάς»! Προσευχόμεθα επίσης και «υπέρ επιστροφής των πεπλανημμένων»! Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε την αγάπη μας προς τον αμαρτάνοντα συνάνθρωπό μας!΄΄, αναφέρει ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας; ΄΄Την ίδια ώρα όμως προσευχόμεθα και εναντίον των εχθρών του Χριστού μας! Διότι άλλο είναι το να μισείς ένα συνάνθρωπό σου καί εντελώς διαφορετικό τό να αντιμάχεσαι κάποιον, που πολεμάει τον Χριστό μας! Εκεί ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΟΧΗ! Έτσι, λοιπόν, στην Εκκλησία η προσευχή μας ενίοτε περιέχει σκληρά λόγια! Παρακαλούμε τον Θεό να εξαφανίσει κάθε αμαρτωλό!΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Γράφοντας αυτά τα λόγια, ας με συγχωρήσουν κάποιοι Αδελφοί Αρχιερείς, οι οποίοι συνηθίζουν να ομιλούν μόνο για την αγάπη του Θεού! Λέγουν δηλ., και πολύ ορθώς, ότι ο Θεός είναι αγάπη! Είναι η πηγή της Αγάπης! Ο Χριστός μας έφερε τήν διδαχή της Αγάπης στην ανθρώπινη κοινωνία! Είναι η ΚΑΙΝΗ, δηλ. η καινούργια εντολή! Όλοι αυτοί όμως ξεχνούν, ότι ο Θεός συγχρόνως είναι καί Δίκαιος Κριτής, άρα καί Τιμωρός των αμετανοήτων αμαρτωλών! Αλλοιώς δεν θά έρριχνε φωτιά από τον Ουρανό για να κάψει τα Σόδομα καί τα Γόμορρα! Αλλοιώς δεν θα είχε ορίσει μαζί με τον Παράδεισο καί τήν Κόλαση!΄΄. ΄΄Συγχωρώ τον συνάνθρωπό μου, οσάκις με βλάπτει, με μάχεται, με ζημειώνει προσωπικά, αλλά μάχομαι και αντιμάχομαι τον συνάνθρωπό μου, οσάκις παραβιάζει τα δικαιώματα του Θεού! Μάχομαι και αντιμάχομαι τον εχθρό του Χριστού μου!΄΄, καταλήγει ο τοπικός Ποιμενάρχης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr