background img
banner
banner

Αισιοδοξία στον δήμο για το έργο της ανάπλασης

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

«Ζεστός» στο θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Αιγίου, εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δηλώνοντας την πρόθεσή του, εφόσον έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος με εμπεριστατωμένη μελέτη, να δρομολογήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων. Από εκεί, θα προκύψει και η χρηματοδότηση που, βάσει προϋπολογισμού, αγγίζει τα 3.215.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση κατατέθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη και τους συνεργάτες της να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να καταθέσουν ολοκληρωμένο τον φάκελο με τα στοιχεία που χρειάζονται για την χρηματοδότηση. Ως γνωστόν το έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Λαύρας και της Τρίγωνης πλατείας και των δρόμων πέριξ αυτών και αναμένεται να αναμορφώσει το κέντρο τη πόλης. Επίσης, έμφαση δόθηκε, αφενός στο να πληρούνται οι απαιτήσεις της πόλης και της σύγχρονης κοινωνίας και αφετέρου στο να καλύπτονται οι όροι του προγράμματος που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από την πρόταση «κόπηκε» την τελευταία στιγμή η ανάπλαση της Μητροπόλεως καθώς το κόστος του έργου ανέβαινε πολύ και θεωρείτο αμφίβολο εάν θα εγκρινόταν.

Βεβαίως, η προέγκριση δεν έχει προχωρήσει ακόμη, ωστόσο, με βάση και τις διαβεβαιώσεις και την καλή πρόθεση του Περιφερειάρχη για εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση (τον οποίο ευχαριστούν προκαταβολικά για το ενδιαφέρον του), το σπουδαίο αναπτυξιακό έργο θα ξεκινήσει σύντομα!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr