background img
banner
banner

Κατάθεση πρότασης με αξιώσεις…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου το μεγάλο «βήμα» για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, οπότε και κατατέθηκε η πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση του μεγαλόπνοου έργου, στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων.

Η πρόταση περιλαμβάνει συνέχιση της υφιστάμενης ανάπλασης με αναδιαμόρφωση των δύο κεντρικών πλατειών του Αιγίου, της πλατείας Αγ. Λαύρας και της Τρίγωνης Πλατείας και των δρόμων γύρω από αυτές.

Ο φάκελος κατατέθηκε πλήρης, έχοντας όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και επιμέρους μελέτες, ενώ το όλο έργο είναι προϋπολογισμού 3.215.000 ευρώ. Όπως ανέφερε στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄καταθέσαμε πλήρη φάκελο για χρηματοδότηση του έργου που αφορά την πλατεία Αγ. Λαύρας και τις περιμετρικές οδούς καθώς και την πλατεία Βάλφουρ και τις περιμετρικές οδούς αυτής. Η πρόταση που καταθέσαμε είναι στο πνεύμα του προγράμματος, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη και οι παρεμβάσεις αυτές προσανατολίζονται στην βελτίωση του μικροκλίματος του κέντρου της πόλης. Έχουμε σεβαστεί όλους εκείνους τους όρους που τίθενται στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα αναμένουμε την αξιολόγηση της Διαχειριστικής και ευελπιστούμε ότι θα τύχουμε της χρηματοδότησης ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου΄΄.

Σε αναζήτηση χρηματοδοτικών «εργαλείων» για Μητροπόλεως

Υπενθυμίζεται ότι δεν κατατέθηκε τελικώς πρόταση χρηματοδότησης για την συνέχιση της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως, παρότι η σχετική μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί, διότι το συνολικό κόστος ξεπερνούσε τα 5 εκατ. ευρώ και υπήρχε κίνδυνος ολικής απόρριψης. Ωστόσο, η ιδέα για την ανάπλαση της Μητροπόλεως δεν εγκαταλείπεται, όπως και άλλων κεντρικών σημείων της πόλης. ΄΄Είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδοτικών «εργαλείων», θέλουμε να προχωρήσουμε την ανάπλαση στην Μητροπόλεως μέχρι την Σολωμού, όπως προβλέπεται από την μελέτη που έχουμε στην διάθεσή μας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ψυχράμη.

Στο… πλάνο και η Ερμού

Μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής για ανάπλαση των δύο κεντρικών πλατειών, δεν έλειψαν τα παράπονα πολιτών και καταστηματαρχών της οδού Ερμού, κάνοντας λόγο για διαρκή υποβάθμιση ενός δρόμου που άλλοτε έσφυζε από ζωή, ΄΄μιας εμπορικής οδού που δεν έχει καν πεζοδρόμια΄΄, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει η παραμικρή μέριμνα. Ερωτηθείσα σχετικά η αντιδήμαρχος, επισήμανε ότι υπάρχει πλάνο και για την οδό Ερμού, η οποία όμως πλήττεται κυρίως από τα παλιά κτίρια. Σημείωσε ακόμη πως αναζητεί πρόγραμμα που να περιλαμβάνει και τον καλλωπισμό διατηρητέων κτιρίων. ΄΄Ψάχνουμε πηγές χρηματοδότησης, από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να δρομολογήσουμε με δημοτικούς πόρους΄΄, επισήμανε τέλος η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, στις αρμοδιότητες της οποίας περιήλθε τελευταία και η ευθύνη της Πολεοδομίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr