background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. πρωταγωνίστρια στο διεθνές επιχειρηματικό προσκήνιο!

ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SIAL 2018 ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, η μεγαλύτερη εταιρεία σταφίδας στην Ελλάδα, για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστεί στο διεθνές επιχειρηματικό προσκήνιο. Με πολύ καλά αποτελέσματα συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Sial 2018, που φέτος διοργανώθηκε στο Παρίσι, συνεχίζοντας να επενδύει στην εξωστρέφεια που αποδεδειγμένα αποτελεί κομβικό παράγοντα ανάπτυξης της μεγάλης συνεταιριστικής εταιρείας της Αιγιάλειας.

Η Sial είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ευρώπη και διοργανώνεται στο Παρίσι και στην Κολωνία εναλλακτικά. Φέτος, έλαβε χώρα στην γαλλική πρωτεύουσα από τις 21 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου. Την σταφίδα εκπροσώπησε επάξια η μοναδική επιχείρηση από την χώρα που έλαβε μέρος στην έκθεση, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, με τους εκπροσώπους της να έχουν την ευκαιρία εποικοδομητικών επαφών κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Την έκθεση και τον εκθεσιακό χώρο της Π.Ε.Σ. επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Έκθεση… θεσμός στην βιομηχανία τροφίμων

Ο κ. Σταυρόπουλος με την πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία κ. Αγλαΐα Μπαλτά

Μιλώντας στο Protionline.gr  για την έκθεση, ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος, που ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής, τόνισε πως η Sial αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και προσελκύει εκθέτες υψηλής ποιότητας από όλο τον κόσμο. ΄΄Αποτελεί το σημείο συνάντησης των κορυφαίων εμπορικών εταιρειών του κόσμου στον τομέα των τροφίμων. Φέτος συμμετείχαν πάνω από 7.200 εκθέτες από 109 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες – επαγγελματίες του κλάδου τής διατροφής ξεπέρασαν τους 160.000΄΄, ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, σημειώνοντας πως ΄΄η Π.Ε.Σ., η μεγαλύτερη εταιρεία σταφίδων στην Ελλάδα, για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστεί στο διεθνές επιχειρηματικό προσκήνιο, δίνοντας το «παρών» και σε αυτή την διεθνή έκθεση τροφίμων – ποτών. Με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, είναι σήμερα μια διαρκώς αναπτυσσόμενη συνεταιριστική εταιρεία με έντονη παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Η ΠΕΣ, με το πολύ μεγάλο ποσοστό σταφίδων στις εξαγωγές, αποτελεί τον βασικό πρεσβευτή του προϊόντος και στο εξωτερικό΄΄.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη από την συμμετοχή σε εκθέσεις, ο γεν. διευθυντής της Ένωσης, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Οι μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, όπως η συγκεκριμένη, φέρνουν σε επαφή τους επαγγελματίες των τροφίμων απ’ όλο τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα να συζητήσουν τις τάσεις της αγοράς, τις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί στη βιομηχανία τροφίμων αλλά και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες΄΄.

Θετικός απολογισμός

Όσο για τα αποτελέσματα από την συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση, έκανε γνωστά τα εξής: ΄΄Ο απολογισμός είναι πολύ θετικός καθώς μας έδωσε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα της Αιγιάλειας την σταφίδα και το ελαιόλαδο σε νέους χρήστες και παράλληλα να συναντήσουμε πελάτες μας. Η πεποίθησή μας ότι η εξωστρέφεια αποτελεί κομβικό παράγοντα ανάπτυξης έφερε σημαντικά αποτελέσματα. Η έντονη εξωστρεφής προσπάθεια της Π.Ε.Σ., είχε ως αποτέλεσμα την διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού΄΄.

Το προϊόν μειώνεται – Αναγκαία η ανανέωση των σταφιδοκαλλιεργειών

Ο γενικός διευθυντής της Παναιγιαλείου Ενώσεως όμως θίγει ένα ακόμη σοβαρό θέμα: ΄΄Σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο προϊόν προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Δυστυχώς όμως, τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε μικρές παραγωγές. Ήδη η σημερινή αδυναμία επαρκούς τροφοδότησης της αγοράς με σταφίδα αναγκάζει πολλούς χρήστες – βιομηχανίες τροφίμων στο εξωτερικό, να αντικαταστήσουν το προϊόν μας. Γι’ αυτό επανειλημμένα έχουμε θέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επείγουσα ανάγκη για οικονομική στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, προκειμένου να ανανεώσουν τις παλιές σταφιδοκαλλιέργειες. Εάν δεν δοθεί οικονομική στήριξη στους σταφιδοπαραγωγούς, η καλλιέργεια σταδιακά θα συρρικνωθεί σε σημαντικό βαθμό΄΄.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr