background img
banner
banner

Όλοι μαζί ενάντια στα… αγροτοδικεία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Στο… σκαμνί και παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, κάθονται στις 11 Οκτωβρίου δέκα αγρότες της Αιγιάλειας που συμμετείχαν στους αποκλεισμούς δρόμων τον Ιανουάριο του 2016, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές… ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» συνεχίζει την δράση του ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων, δίνοντας… βροντερό «παρών» την ημέρα εκείνη στο Πρωτοδικείο Αιγίου, στο πλευρό των αγροτών που δοκιμάζονται για άλλη μία φορά…

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου προχθές Δευτέρα, στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Οι αγρότες που έδωσαν το «παρών στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, δήλωσαν αγανακτισμένοι για την στάση της κυβέρνησης και σε αυτό το θέμα, διότι είχαν λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις ότι οι υποθέσεις αυτές θα παραγραφούν, δεδομένου ότι είχαν να κάνουν με την διεκδίκηση των αιτημάτων τους που σχετίζονται με την επιβίωσή τους.

Περιοδείες για ενημέρωση

Όπως ενημέρωσε τo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, ΄΄αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε περιοδείες σε χωριά της περιοχής μας και να ενημερώσουμε τον αγροτικό κόσμο για όσα συμβαίνουν. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης προς όλους, ώστε να είναι παρόντες την ημέρα εκείνη στα Δικαστήρια, στο πλευρό των συναδέλφων που δικάζονται. Επίσης, απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης και στα υπόλοιπα σωματεία, συλλόγους και φορείς της Αιγιάλειας να είναι στο πλευρό μας, διότι οι αγώνες των αγροτών δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, δεδομένου ότι ανάλογη επίθεση δέχονται όλα τα λαϊκά στρώματα΄΄.

Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική απόφαση έχει λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην τελευταία συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα, αποδεχόμενο πρόταση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου που ήταν παρών. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος εξέφρασε την βούληση να είναι παρών και να καταθέσει και ως μάρτυρας υπεράσπισής τους. ΄΄Καλούμε κάθε σύλλογο και φορέα να μας συμπαρασταθεί και να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα μας. Η Κυβέρνηση της «αριστεράς» όχι μόνο δεν νομοθέτησε για το σταμάτημα των αγροτοδικείων αλλά συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Ο αγώνας συνεχίζεται΄΄, επισήμανε ο κ. Μποδιώτης.

Συνέχιση του αγώνα

Στην προχθεσινοβραδινή γενική συνέλευση, έγινε ταυτόχρονα, ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τις εξαγγελίες και τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της Δ.Ε.Θ. για τις ασφαλιστικές εισφορές και το φορολογικό. Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου χαρακτήρισαν τις εν λόγω τοποθετήσεις ως… κοροϊδία, ενώ πραγματοποιώντας εκτίμηση της δράσης τους για το προηγούμενο διάστημα, αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα τους με το σύνολο των αιτημάτων βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr