background img
banner
banner

Με την κωμωδία «Της μάνας σου… η σύνταξη»…

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΩΝ «ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ»

Έχοντας στο ενεργητικό της αρκετές αξιόλογες παραστάσεις μέσα από την Παιδική και την Εφηβική σκηνή, διδάσκοντας θέατρο σε μεγάλο αριθμό νέων των πόλης, η Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι» ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της στο θεατρικό σανίδι και με την νεοσυσταθείσα ομάδα των ενηλίκων, με την κωμωδία της Μαρίας Κίτρα «Της μάνας σου… η σύνταξη», σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κυρίτση. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!
Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων. Η κωμωδία καταστάσεων είναι είδος που έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα δείγματα στην ιστορία των ελληνικών ταινιών. Διαφέρει από τις φαρσοκωμωδίες, που αποτελούν την πλειονότητα των ελληνικών κωμωδιών, καθώς δεν βασίζεται στα σωματικά γκαγκ των ηθοποιών και δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από οφθαλμοφανείς παρεξηγήσεις περί την ταυτότητα και χονδροειδείς απάτες, αλλά και γύρω από την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να ξεπεράσει κοινωνικά όρια και να ξαναβρεί κοινωνικές αξίες.

Μια απολαυστική ιστορία καθημερινών ανθρώπων

΄΄Η σύγχρονη αυτή κωμωδία διαδραματίζεται στο σαλόνι μιας ελληνικής οικογένειας την εποχή της κρίσης! Μια απολαυστική ιστορία καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης χωρίς όμως να χάσουν ούτε στιγμή το ταπεραμέντο τους, το χιούμορ τους και φυσικά την αγάπη τους για η ζωή! Η θεατρική αυτή παράσταση αναδεικνύει σύγχρονα κοινωνικά θέματα και επιδιώκει άφθονο γέλιο. Μια μέση ελληνική οικογένεια, φυσικά και έχει οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο! Σύγχρονοι ήρωες που θα ταυτιστείτε, περπατάνε με κωμικές καταστάσεις σε αυτό το θεατρικό χιουμοριστικό έργο με πολύ κέφι΄΄, αναφέρει στo Protionline.gr  ο πρόεδρος των «Μονολόγων» Απόστολος Δεληγάκης.

Επιπλέον, μιλώντας για το έργο, ο κ. Δεληγάκης, σημειώνει ΄΄Τα οικονομικά της οικογένειας είναι σε μαύρα χάλια μια και χρωστούν και ένα σωρό δόσεις στην τράπεζα για το απλήρωτο στεγαστικό τους δάνειο. Η μόνη λύση, είναι να φέρουν, ο Γιώργος τον πατέρα του τον Κώστα και η Μαρία τη μητέρα της την Κούλα να ζήσουν μαζί τους για να τους βοηθάνε οικονομικά. Κανείς όμως απ τους δύο δε θέλει κάτι τέτοιο, γιατί ο ένας δε συμπαθεί τον γονιό του άλλου. Να όμως που τελικά για κάποιους λόγους βρίσκονται στο σπίτι τους… Κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Στην ιστορία εμπλέκονται ο καρδιολόγος κύριος Αντρέας Καρδούλας, η γυναίκα που βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού η Χριστίνα, η καλύτερη φίλη της Μαρίας, η Τούλα και η κυρία Χρεωστίδου, που παίρνει συνέχεια τηλέφωνο για την εξόφληση των δόσεων!΄΄.

Προετοιμασία με πολλή δουλειά και ενθουσιασμό

Ερωτηθείσα από το Protionline.gr  για την επιλογή του έργου και την προετοιμασία, η σκηνοθέτης Χριστίνα Κυρίτση, επισημαίνει: ΄΄Πώς καταλήξαμε λοιπόν στο «Της μάνας σου… η σύνταξη». Χτυπάει το τηλέφωνο, θυμάμαι ήταν ο Αποστόλης (πρόεδρος των «Μονολόγων»), και με ρώτησε αν μπορώ να αναλάβω την ενήλικη ομάδα. Στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτική, γιατί θα ήταν η πρώτη απόπειρα συνεργασίας με ενήλικες… Συνήθως είχα τις μικρότερες ηλικίες όπου ανεβάζαμε τις παραστάσεις μας. Γίνεται η πρώτη συνάντηση, βλέπω χαμογελαστούς ανθρώπους γεμάτους όρεξη για δημιουργία, πολλές ερωτήσεις και τρομερή ενέργεια! Μετά από ώρα συζήτησης, κατασταλάξαμε πώς θα θέλαμε μια κωμωδία η οποία θα εκφράζει τη σύγχρονη κατάσταση μιας ελληνικής οικογένειας, μια ιστορία που οι θεατές θα μπορούν άλλοτε να ταυτιστούν και άλλοτε να συγκινηθούν. Η αλήθεια είναι πως έψαχνα για ώρες… Μέχρι που βρήκα τη σελίδα της Μαρίας Κίτρα. Είδα το έργο και έτρεξα αμέσως να μάθω λεπτομέρειες. Ενθουσιασμένη, το παρουσιάζω στα παιδιά. Αυτό ήταν. Δεν θα ξεχάσω το γέλιο της Μάγδας κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του έργου, καθώς και την αντίδραση των υπόλοιπων μελών της ομάδας. Οι ρόλοι ταίριαζαν σε όλους, σαν να ήταν ραμμένοι επάνω τους! Αρχίσαμε να «μαγειρεύουμε» τους ρόλους και να τους εξερευνούμε διεξοδικά, πώς ταυτιζόμαστε με το ρόλο μας, τι κοινά βρίσκουμε, πώς αντιδρά ο ρόλος μας σε στιγμές γέλιου, πώς πίνει καφέ, πώς μιλάει, πώς ερωτεύεται, πώς αγχώνεται. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε τα Μονολογόπαιδα! Χαιρόμουν κάθε φορά που πήγαινα στη πρόβα, το κλίμα ήταν τόσο φιλικό, αισθανόμουν πραγματικά την έννοια της ομαδικότητας, την έννοια της συνεργασίας και της στήριξης, καθώς για πολλούς από την ομάδα, είναι η πρώτη τους παράσταση! Τα παιδιά ήταν δίπλα μου σε ότι χρειαζόμουν, και ξεκίνησαν να εξελίσσονται ραγδαία! Περάσαμε μαζί αρκετούς μήνες άγχους, έντασης, γέλιου, χαράς, λύπης, πείσματος και αγωνίας. Συλλέξαμε τις καλύτερες στιγμές μας και είμαστε έτοιμοι να σας τα παρουσιάσουμε…΄΄.
Και καταλήγει: ΄΄Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαρία Ν. Κίτρα που μας εμπιστεύτηκε το κείμενο, τον Αποστόλη, που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα, τον Αντώνη, που βοήθησε όταν δεν ήμουν εκεί αλλά και όταν ήμουν, την Κατερίνα (Μαρία), που κατάφερε να ξεδιπλωθεί αλλά να ξεδιπλώσει και εμένα, την Κατερίνα (junior), που μας χάριζε άπειρο γέλιο και ιδέες! Ακόμη, την Μάγδα, για τις όμορφες συζητήσεις και τις φοβερές γνώσεις της, την Αντιγόνη, που μου θύμισε τι σημαίνει κόντρα ρόλος και πείσμα, τον Τάσο, για την εξαιρετική παρατηρητικότητα του και τον λόγο του, την Μαρία (Χριστίνα), για το πείσμα και τη δυναμικότητά της, την Μαρία (Χρεωστίδου), για το νεύρο και το πάθος της και τον Γεράσιμο(Πίτερ), που σε κάθε στιγμή άγχους είχε να μου δώσει ένα τσιγάρο΄΄.

Συντελεστές της παράστασης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γεράσιμος Ανδικόπουλος, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Μάγδα Γεωργακοπούλου, Αντώνης Γκολόης, Αποστόλης Δεληγάκης, Αντιγόνη Κυριακοπούλου, Μαρία Λουίζου, Τάσος Μουντζουρούλιας, Κατερίνα Προδρομάκη, Μαρία Σταθούλια.
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κυρίτση, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γκολόης Αντώνης. Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Μονόλογοι, Σκηνικά: Θεατρική Ομάδα Μονόλογοι, Φωτογραφίες/Σχεδιασμός Αφίσας/Βίντεο: Χρήστος Θεοφανόπουλος, Ήχος/Φως: Σπύρος Ρηγόπουλος, Κομμώσεις: Ειρήνη Τσαχρέλια, Παραγωγή: Γεράσιμος Ανδρικόπουλος, Μονολογόπαιδα, Ταξιθεσία: Αγγελική Τσιώκου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr