background img
banner
banner

Ενεργό ρόλο και εθελοντισμό…

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε κλίμα προβληματισμού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας. Με… φόντο τον ιδιαιτέρως βεβαρημένο ΧΥΤΑ και τα γενικότερα προβλήματα της Ανατολικής Αιγιάλειας, τα μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν να υιοθετήσουν πιο έντονη δράση, έτσι ώστε να πιέσουν ή να δώσουν λύσεις για να βγει η περιοχή από την στασιμότητα.

Κλείνουν τα καταστήματα την Τρίτη που συζητούνται τα ασφαλιστικά για τον ΧΥΤΑ

Στην γενική συνέλευση έγινε ενημέρωση των επαγγελματιών για την κατάσταση του ΧΥΤΑ που αποτελεί πλέον «βραχνά» για ολόκληρη την περιοχή. ΄΄Ενημερωθήκαμε για τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στον ΧΥΤΑ και για τα υγρά που ρυπαίνουν το ποτάμι και καταλήγουν στον Κορινθιακό. Η ανησυχία μας είναι έντονη. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί απειλείται σοβαρά η δημόσια υγεία και η περιοχή μας με υποβάθμιση. Αποφασίσαμε έτσι ομόφωνα και σαν σύλλογος να κινητοποιηθούμε και να κλείσουμε τα καταστήματά μας την ημέρα συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι, στο Πρωτοδικείο Αιγίου, ώστε να είμαστε κι εμείς παρόντες εκεί΄΄, σημείωσε στο Protionline ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος.
Έτσι, τα καταστήματα σε Ακράτα και Αιγείρα θα παραμείνουν κλειστά με παρότρυνση του Συλλόγου, την προσεχή Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ θα γίνει μετάβαση όλων, ο καθένας ξεχωριστά, στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου όπου στις 11.00 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ΄΄για το οριστικό κλείσιμο αυτού του εγκλήματος που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας και λέγεται ΧΥΤΑ΄΄, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο Τύπου που τονίζεται ακόμη πως ΄΄η φυσική παρουσία όλων είναι καθοριστικής σημασίας΄΄.

Πιέσεις για εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων

Κατά τα άλλα, στην γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου έγινε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις του Συλλόγου τους τελευταίους μήνες σχετικά με την αναγκαιότητα εκτέλεσης έργων σε οδικές αρτηρίες όπως είναι στον δρόμο Αιγείρας – Περιθωρίου και Ακράτας – Ζαρούχλας – Χιονοδρομικού. ΄΄Έχουμε στείλει έγγραφα προς την Περιφέρεια, χωρίς όμως ανταπόκριση΄΄, σημείωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος.
Συζήτηση έγινε ακόμη για τον αντικαπνιστικό νόμο, εκεί όπου κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για την δράση που μπορεί να έχει ο Σύλλογος, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα μέριμνας εθελοντών για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας, κάτι που βρήκε σύμφωνους πολλούς εμπόρους και επαγγελματίες. ΄΄Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να αναλάβουμε τον καθαρισμό μονοπατιών, το κόψιμο χόρτων σε επισκέψιμα σημεία, ώστε να αποκτήσουν ζωή. Ήδη ανάλογη δραστηριότητα κάναμε και το καλοκαίρι που στέφθηκε με επιτυχία΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Επίσης, συζήτηση έγινε για την ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας καθώς η φύλαξη δεν είναι επαρκής με τον συγκεκριμένο αριθμό προσωπικό και με ένα περιπολικό για να καλύψει όλη την Αιγιάλεια… Τέλος, έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014 – 2020 από συνεργαζόμενο με τον Σύλλογο εισηγητή. ΄΄Θέλουμε να ανατρέψουμε το μέχρι τώρα σκηνικό και να δημιουργήσουμε καλές προϋποθέσεις για την θερινή σεζόν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή μας στη μοίρα της΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr