background img
banner
banner

Δυναμώνει η κόντρα στο Νομικό Πρόσωπο

ΘΥΜΑ Ο “ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ” ΚΑΙ ΠΑΡ΄ΟΛΙΓΟΝ Ο 8ΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Στράτος Βαρδάκης, δεν ανταποκρίθηκε στην απαίτηση του δημάρχου Αιγιαλείας να παραιτηθεί, ξεκίνησε ένας πόλεμος στο παρασκήνιο, προκειμένου ο Βαρδάκης να εξαναγκαστεί σε παραίτηση.
Δύο φορές προσπάθησε να συγκαλέσει το διοικητικό του συμβούλιο, αλλά δεν βρήκε απαρτία, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και προμηθευτές.
Τελευταίο κρούσμα στην εσωπαραταξιακή διαμάχη ήταν τα έξοδα για την κάλυψη του 8ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας, με συνδιοργανωτές το δήμο Αιγιαλείας, το Νομικό Πρόσωπο και το αθλητικό σωματείο “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς” .
500 συμμετέχοντες έχουν δηλωθεί για τον αγώνα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, ωστόσο όπως ενημερώθηκαν οι διοργανωτές, ο δήμος δε θα καλύψει τα έξοδά τους, ένεκα της διαμάχης που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό της πλειοψηφίας.

Από το γραφείο Δημάρχου η ανακοίνωση δίνει τη δική της εξήγηση, για το πως λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου, παραλίγο η διοργάνωση να”τιναχθεί στον αέρα”. Σχετικά με τον 8ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, ο Δήμος Αιγιαλείας διευκρινίζει τα εξής:Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου δεν μπόρεσε να συνεδριάσει για να εγκρίνει τις συγκεκριμένες πιστώσεις του Ημιμαραθωνίου, καθότι δεν υπήρξε απαρτία  υπό τον παρόντα Πρόεδρο, ο οποίος αν και του ζητήθηκε εγγράφως να παραιτηθεί ,επιμένει να χρησιμοποιεί τη θέση ως μέσο επιδεικτικής αυτοπροβολής, αδιαφορώντας για τις δυσλειτουργίες που προκαλεί ,μένοντας όμως υπόλογος τόσο απέναντι στην κοινωνία αλλά και σε όλους τους δημότες.

Η ΠΕΣ έσωσε τη διοργάνωση

Σανίδα σωτηρίας για να σωθεί η διοργάνωση και να μην ξεφτιλιστούμε στο πανελλήνιο, αποτέλεσε η χορηγία της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, η οποία θα καλύψει το κόστος.

Η σχετική ανακοίνωση του Αθηνόδωρου αναφέρει τα εξής : «Μετά από τη μεταστροφή της απόφασης του Δημάρχου Αιγιαλείας σχετικά με την κάλυψη του κόστους του αγώνα από το Δήμο Αιγιαλείας και τη χθεσινή ενημέρωσή μας για αυτήν, τελικά με χθεσινή απόφασή της ανέλαβε η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, την οποία ευχαριστούμε θερμά, ως Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας και των παράλληλων αγώνων 5 και 1,5 χλμ. για να μπορέσουν τελικά να γίνουν κανονικά οι αγώνες την προσεχή Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, οι οποίοι αποτελούν θεσμό για την Αιγιάλεια και γίνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και προκειμένου να μην δυσφημιστεί η πόλη μας και βλαφτεί η τοπική οικονομία, καθώς φέτος θα συμμετέχουν περί τους 500 αθλητές από όλη την Ελλάδα».
Ο δήμαρχος όπως φαίνεται, κρατά σκληρή στάση προσπαθώντας να διαφυλάξει το κύρος του και αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες, τη στιγμή που δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου που έχει ταχθεί με την υποψήφια δήμαρχο Βάσω Ψυχράμη, τονίζει ότι περιμένει το Δημοτικό Συμβούλιο να τον αλλάξει, που είναι και αρμόδιο και όχι ο απερχόμενος δήμαρχος.
Πάντως οι εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο πληρώθηκαν, γιατί κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Όλα θα κριθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Παναγόπουλο να ψάχνει την απαραίτητη πλειοψηφία για να προτείνει νέο πρόεδρο και τον Βαρδάκη να προετοιμάζεται για ηρωική έξοδο, αν το συμβούλιο το αποφασίσει.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr