background img
banner
banner

Πανδαισία μπάσκετ “3on3” το τριήμερο 25, 26 και 27 Αυγούστου στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων

ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ

Το τουρνουά μπάσκετ «3on3» μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία που γνώρισε, επιστρέφει φέτος στο Αίγιο, αυτή τη φορά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το τριήμερο 25, 26 και 27 Αυγούστου.
Οι δράσεις μπάσκετ «3Χ3» έχουν την… τιμητική τους και φέτος στη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, καταδεικνύοντας μέσα από τη συμμετοχή τους την σπουδαιότητα του αθλητισμού. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η GNC σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρώτο γήπεδο μπάσκετ για το φετινό καλοκαίρι στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου όπου για δύο ημέρες, στις 16 και 17 Ιουνίου 2023 οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις επιδόσεις τους. Ακολούθησαν και άλλες περιοχές και μετά τη διεξαγωγή του τουρνουά στο Αίγιο, θα διεξαχθούν οι τελικοί στην Πάτρα, τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για εκδηλώσεις με ένα ολυμπιακό πλέον άθλημα το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει εκρηκτική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Η συμμετοχή των αθλούμενων είναι δωρεάν, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανδρών και γυναικών και το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει χωρίς αποκλεισμούς. Oι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν επισκεφτούν τη σελίδα της GNC στο facebook.

Η ιδέα για τη δημιουργία τουρνουά 3Χ3 στην Ελλάδα γεννήθηκε πριν από αρκετά χρόνια και μετά από εμπειρία πέντε ετών στη Δυτική Ελλάδα από την GNC έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τη μετεξέλιξη σε διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η περυσινή επιτυχία

Πέρυσι το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στον Φάρο, στην παραλία Αιγίου, τον μήνα Ιούλιο σε συνεργασία με τον ΝΠΔΔ και το Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 35 ομάδες και σχεδόν 170 παίκτες κάθε ηλικίας πήραν μέρος στο τουρνουά και είναι χαρακτηριστικό ότι οι διοργανωτές ακύρωσαν τη συμμετοχή άλλων 20 περίπου ομάδων, αφού δεν ήταν δυνατόν, χρονικά να βγει το πρόγραμμα στη διάρκεια των τριών ημερών στο ένα γήπεδο που στήθηκε! Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ (φάρος) γέμισε από κόσμο το τριήμερο των αγώνων, πολλοί αθλητές και προπονητές του μπάσκετ από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το παρών, όπως και σχεδόν σύσσωμη η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Το τουρνουά ήταν χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τους συμμετέχοντες και είχε ως σκοπό όχι μόνο τη διάδοση του 3X3 BASKETBALL στη χώρα μας αλλά και τη διασκέδαση τόσο των αθλητών που πήραν μέρος όσο και του κόσμου που παρακολούθησε τις αναμετρήσεις των ομάδων.

“Άκυρο” λόγω περιορισμένου χώρου στην επιλογή της πλατείας

O χώρος που είχε επιλεγεί αρχικά για τη διεξαγωγή του τουρνουά ήταν η ανακαινισμένη πλατεία Αγίας Λαύρας και μάλιστα οι διοργανωτές εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση. Η δημοτική αρχή ήθελε να δώσει πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση αλλά ο περιορισμένος χώρος οδήγησε στη ματαίωση του τουρνουά και στη (νέα) επιλογή, εκείνη των Υψηλών Αλωνίων. Όταν έγινε γνωστή η απόφαση, ακολούθησαν αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες της πλατείας και έντονες αντιπαραθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μιλώντας στo Protionline.gr ο εκ των υπευθύνων της GNC Γιάννης Δίπλαρος (στη φωτό με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Τάκη Ανδριόπουλο από το περυσινό τουρνουά), τόνισε:

Θα θέλαμε και εμείς το τουρνουά να διεξαχθεί στη νέα πλατεία της πόλης, αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική επιλογή, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον λόγω περιορισμένου χώρου. Έγινε αυτοψία πρόσφατα από τον Μάκη Γιατρά που ήρθε στο Αίγιο για αυτό τον λόγο. Κάθε γήπεδο έχει διαστάσεις 13Χ18 μέτρα συν τον υπόλοιπο εξοπλισμο, διαφημιστικές πινακίδες led, χρονόμετρα κ.λ.π. και οι προβλέψεις μας κάνουν λόγο για στήσιμο δύο γηπέδων φέτος αφού πέρυσι η πληθώρα συμμετοχών δημιούργησε πρόβλημα στον χρόνο διεξαγωγής των αγώνων του τουρνουά. Αλλά ακόμη και αν ο αριθμός των συμμετοχών φέτος είναι μικρότερος και χρησιμοποιηθεί τελικά ένα γήπεδο, πάλι ο χώρος της πλατείας δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Πόσω μάλλον για δύο γήπεδα”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr