background img
banner
banner

Έπιασε… ταβάνι στην επισκεψιμότητα η Αιγιάλεια το τριήμερο

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ – ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ – ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Ένα τριήμερο βγαλμένο από τα παλιά έζησε η Αιγιάλεια τις απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα, με την επισκεψιμότητα να… πιάνει ταβάνι. Τι κι αν η περιοχή λειτούργησε ενισχυτικά στην Πάτρα, το όφελος ήταν τεράστιο: Πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία που άνοιξαν, «έκρηξη» διαμονής στα airbnb και κατακόρυφη αύξηση της κίνησης σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής, έδωσαν μία αναπάντεχη ώθηση στην περιοχή που το προηγούμενο διάστημα παρέμενε «ασάλευτη» σε μία παρατεταμένη… άπνοια.

Η πρώτη ένδειξη επισκεπτών ήταν η τεράστια κίνηση στους δρόμους του Αιγίου αλλά και των κοινοτήτων, με το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου αλλά και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου να φαίνεται σαν να έχει πολλαπλασιαστεί ο πληθυσμός της περιοχής. Πολυάριθμοι επισκέπτες συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τα καρναβαλικά δρώμενα κι ακόμη περισσότεροι βρέθηκαν στις παραλίες για τα καθιερωμένα Κούλουμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει κανείς στην Αλυκή λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, πήγαινε σημειωτόν με το όχημά του από την οδό Κανελλοπούλου ακόμη ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και από τα δυτικά.

Επισκέπτες καταγόμενοι από την περιοχή αλλά και τουρίστες που ήρθαν για πρώτη φορά

Οι επισκέπτες του τριημέρου χωρίστηκαν ουσιαστικά σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που έχουν σπίτι, πατρικό ή παραθεριστικό στην περιοχή, και την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία και στους εκδρομείς, η πλειοψηφία των οποίων συνδύασε διαμονή στην Αιγιάλεια, λόγω της από πολύ νωρίς πληρότητας της Πάτρας αλλά και των υψηλότερων τιμών της, επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού για το καρναβάλι και παραμονής στην Αιγιάλεια και για την Καθαρά Δευτέρα. Κάπως έτσι, επωφελήθηκε και η περιοχή από την παρουσία τους ενώ έγιναν γνωστά και τα καρναβαλικά δρώμενα της Αιγιάλειας, τα οποία πιθανώς πολλοί αγνοούσαν.

Άνοιξε μόνο το 35% των ξενοδοχείων – Προσιτές οι τιμές

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστο Κανελλή, σε επίπεδο επισκεψιμότητας για το τελευταίο τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Αιγιάλεια, ο τελικός απολογισμός ήταν αρκετά θετικός. Ανέφερε ότι η πληρότητα σε καταλύματα και ξενοδοχεία, άγγιξε σχεδόν το 100%, (λειτούργησε μόνο το 35% των ξενοδοχείων) ενώ οι τουρίστες είχαν την Αιγιάλεια σαν μια περιοχή επιλογής: ΄΄Σε όσα από τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία ήταν ανοιχτά, δηλαδή περίπου στο 35% της συνολικής μας δυναμικής, η πληρότητα άγγιξε σχεδόν το 100%. Σύμφωνα με υπολογισμούς, κατά 90% ήταν κρατήσεις από επισκέπτες που ήθελαν να βρεθούν στην Πάτρα και στο καρναβάλι. Οι τιμές στα δωμάτια κινήθηκαν σε λογικά πλαίσια, δηλαδή από 50 έως 100 ευρώ το δωμάτιο, ανάλογα πάντα με τις παροχές που έχει το κάθε δωμάτιο και το πότε είχε κάνει ο κάθε επισκέπτης την κράτησή του. Ένας κύριος όγκος των εκδρομέων ήταν από τον Νομό Αττικής, όμως υπήρξαν αρκετοί εκδρομείς και από Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν και περιπτώσεις τουριστών που μας… ήρθαν από άλλες βαλκανικές χώρες, προκειμένου να βρεθούν στην περιοχή και να γνωρίσουν την καρναβαλική κουλτούρα των ημερών, να ξεδώσουν στο ελληνικό καρναβάλι΄΄ τόνισε ο κ. Κανελλής.

Το πιο αποδοτικό τριήμερο των τελευταίων πέντε χρόνων για την Ανατολική Αιγιάλεια

Μιλώντας στo Protionline.gr για το “αποτύπωμα” που άφησε στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας το εορταστικό, καρναβαλικό τριήμερο που πέρασε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ανέφερε ότι ο απολογισμός για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαιρέτως, είναι απολύτως θετικός και πως ο όγκος των εκδρομέων, οι οποίοι κατά 90% τουλάχιστον ήταν επισκέπτες από την Αττική, ήταν ο πιο μεγάλος και πολυπληθής, των τελευταίων πέντε ετών, πιο πολύ μάλιστα από οποιοδήποτε άλλο συγκριτικό τριήμερο: ΄΄Νομίζω ότι όλοι οι επαγγελματίες της Ανατολικής Αιγάλειας πρέπει να αισθάνονται απολύτως ευχαριστημένοι. Ήταν το καλύτερο τριήμερο που έζησε η ευρύτερη περιοχή τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το εμπορικό κομμάτι κύλησε πάρα πολύ καλά και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν μόνο για το καρναβάλι αλλά και για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, όπου πολλοί εκδρομείς της “μίας ημέρας” βρέθηκαν στην Ανατολική Αιγιάλεια, για να περάσουν όμορφα και ξέγνοιαστα, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια του καιρού, που τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή, ήταν κυριολεκτικά ανοιξιάτικος και λαμπερός΄΄.

Μικρότερο το ενδιαφέρον για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Βεβαίως, επίκειται ένα ακόμη τριήμερο, αυτό της 25ης Μαρτίου, με τους επαγγελματίες να αναφέρουν ωστόσο πως υπάρχει ενδιαφέρον για την περιοχή όχι όμως στον βαθμό του προηγούμενου τριημέρου. Σημειώνουν μάλιστα πως εάν δεν ήταν τόσο κοντά χρονικά, ίσως να είχε καλύτερα αποτελέσματα από άποψη επισκεψιμότητας.

Σε σχετική ερώτηση του Protionline.gr, ο κ. Καννελής εκτίμησε τα εξής: ΄΄Θεωρώ πως το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οι ημιορεινές “διαδρομές” θα ευνοηθούν και θα έχουν πληρότητα πάνω από 90%, σε αντίθεση με τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις παραλίες, που εκεί αναμένεται να είναι σχετικά χαμηλή η ζήτηση΄΄. Όσο για την εκτίμηση του πώς δείχνουν τα πράγματα για το φετινό (κομβικό) καλοκαίρι που έρχεται, ο κ. Κανελλής τόνισε ότι ΄΄περιμένουμε μία χρονιά στα περσινά επίπεδα όμως ευελπιστούμε πάντα προς το καλύτερο, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα που πρέπει να διανύσουμε για να πετύχουμε την απόλυτη εξωστρέφεια της Αιγιάλειας αλλά θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι ένα διευρύνουμε την παραμονή των επισκεπτών την κάνουμε αν γίνεται, τριμηνιαία΄΄.

΄΄Δεν ξέρω αν μπορούμε να φτάσουμε στα ίδια επίπεδα του τριημέρου που πέρασε, για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Όμως οι ενδείξεις που έχουμε μέχρι στιγμής αλλά και η πρόθεση του κόσμου, δείχνουν ότι θα είναι ένα πολύ καλό τριήμερο, σε οικονομικό και σε πολιτιστικό αλλά κυρίως και σε τουριστικό επίπεδο. Η περιοχή έχει πάρει αρκετά τα πάνω της και η ανοιξιάτικη σεζόν αρχίζει πολύ καλά΄΄, είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, προσθέτοντας: ΄΄Στο κομμάτι της εστίασης και αναψυχής τα καταστήματα πήγαν πάρα πολύ καλά και οι επισκέπτες άφησαν “λεφτά”. Το μόνο που απομένει, είναι να οργανωθούμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον με τη βοήθεια του δήμου, να είμαστε προετοιμασμένοι όσο καλύτερα γίνεται και να κρατάμε καθαρή την περιοχή, οργανωμένη και λειτουργική, όπως ήταν το τριήμερο που πέρασε ώστε να μπορούμε να “διεκδικήσουμε” και άλλες τέτοιες μαζικές εξορμήσεις στο μέλλον, που ανεβάζουν πολύ και σε κάθε επίπεδο την περιοχή και τη δυναμική της΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr