background img
banner
banner

Κατανομή χρημάτων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολείων

13.125 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ 10.730 ΓΙΑ ΤΗΝ Β/ΒΑΘΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Δ.Ε.Π.

Απόφαση για συμπληρωματική κατανομή από ΚΑΠ έτους 2018 προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων, έλαβε στην συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Βάσως Ψυχράμη.

Σύμφωνα με έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει κατανεμηθεί για το Δήμο Αιγιαλείας το ποσό των 23.864,15€ για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Η πρόεδρος της Δ.Ε.Π. πρότεινε την κατανομή και απόδοση της συμπληρωματικής κρατικής επιχορήγησης για την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, ποσού 13.125,02€ και την κατανομή και απόδοση της συμπληρωματικής κρατικής επιχορήγησης για την Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, ποσού 10.739,13€, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης στις Σχολικές Επιτροπές, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κάθε φορά διαμορφώνεται ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες των σχολείων και ως τώρα έχει διαμορφωθεί σε αναλογία αυτών των αναγκών.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία, ψήφισε υπέρ της πρότασης της προέδρου ο Μένιος Κουτρόπουλος, ο Σωτήρης Λιαρομάτης, ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος και η Αθηνά Σκανδάμη, ενώ κατά της πρότασης της προέδρου ψήφισε ο Μιχάλης Σκαρμούτσος, ο οποίος ζητά ισόποση κατανομή εφόσον εκπονηθεί μελέτη σχετικά με τις ανάγκες των σχ. Μονάδων. Έτσι η εισήγηση της προέδρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr