background img
banner
banner

Πρώτη φορά κοπή πίτας για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής ‘’Ο Άγιος Νικόλαος’’

ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ 

Για πρώτη φορά μετά από την ίδρυση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλυκής ‘’Ο Άγιος Νικόλαος’’, πραγματοποιήθηκε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση διεξήχθη σε μία όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα με ευχές για το νέος έτος, στο παραδοσιακό ρακάδικο ‘’Ορέστης’’ που βρίσκεται στην παραλία Αλυκής. Η προσέλευση μελών και φίλων του συλλόγου, αλλά και πολιτικών προσώπων ήταν αξιοσημείωτη, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο σύλλογος στην πόλη μας.

Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Αθανάσιος Λιακόπουλος μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για ένα χαρούμενος έτος. Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος, πήρε το λόγο δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε μία τέτοια εκδήλωση μετά από πολλά χρόνια διαρκούς προσφοράς του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Για την ακρίβεια ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 και έχει ως στόχο την προστασία και βελτίωση της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, έχοντας συμβάλει στην διατήρηση καθαρής παραλίας στην Αλυκή και όχι μόνο. Στα πλαίσια των θεμάτων που απασχολούν το σύλλογο είναι και όσα έχουν ακουστεί για την εκμετάλλευση της Αλυκής από το ΤΑΙΠΕΔ. ‘’Σαν σύλλογος δεν συμφωνούμε με την αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται στο βιότοπο Αλυκής. Είτε πρόκειται για φυσικό πλούτο, είτε για αρχαία μνημεία, δεν πρέπει να αξιοποιούνται με βάση το κέρδος. Οι χώροι αυτοί είναι για τους πολίτες της πόλη μας, για να βλέπουν τον βιότοπο και το φυσικό τοπίο, οπότε ο σύλλογος μαζί με τον Δήμο πρέπει να συμβάλει στην διατήρηση του’’, τόνισε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Συγχαρητήρια έδωσαν στο Δ.Σ του Συλλόγου για τις προσπάθειες αναβάθμισης της παραλίας της Αλυκής, τόσο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Στράτος Βαρδάκης. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην προσφορά του Συλλόγου, τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με την πολιτικό μηχανικό Χριστίνα Αλεξοπούλου και το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Γεωργία Ντάτσικα να δίνουν τα εύσημα στον Νίκο Παπαδόπουλο. Επίσης το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άρης Τηλιγάδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι, Σταύρος Λυριτζής και Γιάννης Θεοφανόπουλος, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Θανάσης Κάλπης, οι πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Θεώνη Σταθοπούλου και Γιάννης Μετζελόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, Διονύσης Τσουκαλάς και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας ο Σωκράτης Μαυρίδης.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr