background img
banner
banner

«Έλαμψε» η εκκλησία του Αγίου Νικολάου Αλυκής

ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Ένα μικρό εκκλησάκι με περίσσιο φως που τραβά τους περαστικούς και εκπέμπει ζεστασιά στους προσκυνητές, αποτελεί ο «Άγιος Νικόλαος» στην παραλία Αλυκής. Πόσο μάλλον δε την παραμονή και ανήμερα της εορτής του, όπου προσέλκυσε πλήθος κόσμου, τόσο την παραμονή με τον Εσπερινό όσο και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρών και ο Σύλλογος Αλυκής που εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο, πραγματοποιώντας αρτοκλασία και παραθέτοντας δείπνο.

Πλήθος φίλων και μελών του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου που φέρει και το όνομα “Ο Άγιος Νικόλαος”, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δ.Σ. και του προέδρου του Νίκου Παπαδόπουλου και έδωσε το «παρών» στην ετήσια γιορτή του, το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, στον Εσπερινό με Αρτοκλασία. Χοροστάτησε και τίμησε τη γιορτή με την παρουσία του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Ζεστό και φιλικό κλίμα

Ειδικότερα, την παραμονή της μεγάλη εορτής τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός με πλήθος κόσμου να συρρέει στο μικρό και γραφικό, παραλιακό εκκλησάκι, ενώ έγινε και αρτοκλασία. Μετά το πέρας της θρησκευτικής εκδήλωσης, ο τοπικός Σύλλογος τέλεσε την ετήσια γιορτή του, με τις φιλοφρονήσεις και τις ευχές να… δίνουν και να παίρνουν, μέσα σε ένα κλίμα φιλικό και ζεστό, με το πλήθος να συμμετέχει πολύ έντονα και με χαρά.

“Ο κόσμος αγκάλιασε και συμμετείχε ενεργά στην ετήσια γιορτή και για άλλη μία χρονιά, αυτό αποδεικνύει έμμεσα ή άμεσα ότι οι προσπάθειες μας, είναι αποτελεσματικές και βεβαίως και τυγχάνουν της αναγνώρισης του κόσμου. Ιδιαίτερη χαρά και ευτυχία αποτέλεσε για εμάς, το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος μας τίμησε με την παρουσία του και συμμετείχε στην εκδήλωσή μας με μεγάλη χαρά και κέφι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε υπό την καθοδήγησή του και για εμάς, ήταν και είναι ο Πατέρας μας που μας αγαπά και τον αγαπούμε” δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Protionline.gr για την θρησκευτική τελετή και την μετέπειτα συνάντηση σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής.

Σε όμορφη ατμόσφαιρα το δείπνο

Στο τραπέζι που παρατέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, παραβρέθηκαν περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, ο δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης, ο σύμβουλος της Κοινότητας Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας Σταύρος Καραδημητρόπουλος και πολλά από τα μέλη της, μέλη της ιερατικής κοινότητας και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής και αρκετοί φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου.

Χαρούμενος ο Μητροπολίτης έδωσε και πήρε αγάπη από τους παριστάμενους

Το δείπνο παρατέθηκε προς τιμήν του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, καθώς ο εμβληματικός και αεικίνητος Σύλλογος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Μητροπολίτη για την ποιμαντική διακονία του και προσφορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είναι στο “τιμόνι” της τοπικής ιεροσύνης. Μάλιστα, σαν “έκπληξη”, το διοικητικό συμβούλιο είχε δημιουργήσει ένα πανό το οποίο αναρτήθηκε εντός του καταστήματος, ενώ ως μία μικρή ένδειξη αναγνώρισης, ο κ. Παπαδόπουλος δώρισε εκ μέρους του Συλλόγου ένα συμβολικό δώρο στον Μητροπολίτη, ο οποίος έδειξε να εκπλήσσεται, καθώς ήταν πασιφανές ότι δεν περίμενε μία τέτοια κίνηση.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας χαιρέτησε τις προσπάθειες του τοπικού Συλλόγου για δράσεις και πρωτοβουλίες και επισήμανε την μεγάλη του προσφορά σε ένα αρκετά ιδιαίτερο και νευραλγικό κομμάτι της πόλης, όπως είναι η παραλία της Αλυκής, ενώ κάλεσε τους παρευρισκομένους να στηρίζουν, να βοηθούν και να ενδιαφέρονται για αυτόν τον Σύλλογο, λέγοντας: “Είμαι πολύ συγκινημένος από την αποψινή έκπληξη, αγαπώ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και προσπαθώ να το επισκέπτομαι πολύ συχνά. Θα προσπαθήσω να βρίσκομαι κάθε έτος τέτοια ημέρα εδώ, όπως και υπόσχομαι να παραβρίσκομαι και στην γιορτή του Συλλόγου της Καθαράς Δευτέρας, στα Κούλουμα, για να χαρούμε όλοι μαζί την ιδιαίτερα αυτή ημέρα…”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr