background img
banner
banner

Σε… κόντρα για έντεκα αίθουσες 1ο ΕΠΑΛ-ΔΙΕΚ Αιγίου

ΤΟΝ «ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ» ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ – ΣΥΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει το πρόβλημα των αιθουσών στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, στο οποίο επί σειρά ετών στεγάζεται και το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγίου. Από πλευράς ΕΠΑΛ κλειδώθηκαν συγκεκριμένες αίθουσες καθώς έχουν εγκατασταθεί διαδραστικοί πίνακες, το γεγονός όμως της μη χρήσης τους δημιουργεί λειτουργικό πρόβλημα στο ΔΙΕΚ, το οποίο, ως γνωστόν, λειτουργεί απογευματινές ώρες. Κάπως έτσι, για δεύτερη μέρα την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το ΔΙΕΚ ανέστειλε τη λειτουργία του, κάτι που όπως φαίνεται θα ισχύσει και σήμερα Πέμπτη. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο δήμος στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν τα σχολικά κτίρια, καλείται να παίξει ρόλο… διαιτητή.

Μάλιστα, για σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι έχει συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Παιδείας Διαμάντως Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας Επαμεινώνδα Δούλου, των νομικών του δήμου Γιώργου Μπέσκου και Γιώτας Παπαδοπούλου και των δύο διευθυντών, 1ου ΕΠΑΛ και ΔΙΕΚ αντίστοιχα. Σκοπός είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο μείζον, όπως εξελίσσεται ζήτημα, δεδομένου ότι το ΔΙΕΚ θέλει πίσω τις συγκεκριμένες αίθουσες προκειμένου να χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση, το ΕΠΑΛ δεν επιθυμεί να αφήσει ξεκλείδωτες τις αίθουσες με τους διαδραστικούς πίνακες.

Και την Τετάρτη αναστολή λειτουργίας κατάρτισης

Το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, με ανακοίνωσή του, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Αιγίου Λουκάς Χριστολουκάς, ανέφερε τα εξής: ΄΄Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αναστολή της λειτουργίας κατάρτισης του Δημόσιου ΙΕΚ Αιγίου.

Αυθαίρετα και χωρίς καμία απόφαση της δημοτικής αρχής που είναι και η μόνη αρμόδια για την χρήση των αιθουσών, την 5/12/2023 η διοίκηση του ΔΙΕΚ διαπίστωσε την αλλαγή κλειδαριών σε 11 αίθουσες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της κατάρτισης. Το ΔΙΕΚ Αιγίου αδυνατώντας να λειτουργήσει χωρίς τους αναγκαίους χώρους, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αναστείλει την λειτουργία κατάρτισης του και για σήμερα 6/12/2023. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε θερμά τους 238 καταρτιζόμενους και τους 70 εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Αιγίου για την κατανόηση και τη στήριξή τους. Το ΔΙΕΚ Αιγίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επανέλθει στην εύρυθμη λειτουργία του΄΄.

Να σημειωθεί πως ο ρόλος που καλείται να παίξει ο δήμος, είναι καθοριστικός και οι ισορροπίες ιδιαιτέρως λεπτές. Ίσως μία λύση θα ήταν να εξευρεθεί άλλος χώρος στέγασης του Δημοσίου ΙΕΚ, από την άλλη όμως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο εν μέσω της χρονιάς κατάρτισης. Βεβαίως, η Αιγιάλεια δεν θα μπορούσε να χάσει κι άλλη πηγή γνώσης και κατάρτισης, πέρα από το Πανεπιστήμιο που έχασε πέρυσι, λαμβάνοντας… φύλλο πορείας για την Πάτρα.

Ερωτώμενη από το Protionline.gr για το συγκεκριμένο ζήτημα, η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακόπουλου, σχολίασε με λακωνικό τρόπο: ΄΄Ο δήμος Αιγιάλειας και η αντιδημαρχία Παιδείας, επιθυμούν να βρεθεί μία λύση ήπια και λογική. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να γίνονται βάσει του νομικού πλαισίου και να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο μονάδων. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τραβήξει κανείς τα άκρα και αυτό που θα γίνει στην σημερινή μας συνάντηση, είναι να υπάρξει μία άμεση λύση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται ούτε οι μαθητές, ούτε οι καταρτιζόμενοι, ούτε οι εκπαιδευτικοί και να έχουμε ένα τυπικά σωστό και νόμιμο αποτέλεσμα΄΄.

Αφορμή, οι διαδραστικοί πίνακες

Το ζήτημα πάντως φαίνεται πως έχει προκύψει εδώ και δύο εβδομάδες και είναι ορατό πως οι δύο μονάδες μπορεί να συστεγάζονται αλλά δεν έχουν κοινή πολιτική στο κομμάτι της λειτουργίας και των ζητημάτων που αφορούν το κτίριο.

Από τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ έχει γίνει γνωστό πως οι διαδραστικοί πίνακες που τοποθετήθηκαν στις συγκεκριμένες αίθουσες, είναι αξίας 50.000 ευρώ περίπου και εάν συμβεί το παραμικρό θα κληθούν να λογοδοτήσουν στο υπουργείο, θεωρώντας έτσι ότι δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι.

Από την άλλη, εκ μέρους του ΔΙΕΚ έχει εκφραστεί η πρόθεση να υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση ότι οι διαδραστικοί πίνακες δεν διατρέχουν κίνδυνο και πως δεν θα χρησιμοποιούνται αυτοί, παρά μόνον κάποιες από τις αίθουσες στις οποίες βρίσκονται.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr