background img
banner
banner

Φωτογραφίες σαν… καρτ ποστάλ!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΥΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ήλιος και θάλασσα μπλέχτηκαν αρμονικά στον 2ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος», με τις συμμετοχές να ξεπερνούν την προηγούμενη χρονιά και αριθμητικά και σε ποιότητα, αφήνοντας τη φύση κι ένα «κλικ» να δημιουργήσουν! Η εκδήλωση της έκθεσης των φωτογραφιών και των απονομών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου σε μία όμορφη βραδιά στη μαρίνα του ΙΝΟΑ στην παραλία Αγ. Νικολάου, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγ. Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε την Π.Δ.Ε. η οποία για δεύτερη φορά συνεχόμενη συνδιοργάνωσε την συγκεκριμένη γιορτή, δράση που μπορεί πλέον να λογίζεται ως θεσμός καλλιτεχνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο εξής για την περιοχή, δήλωσε με μεγάλη χαρά σε όσους παραβρέθηκαν: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τοπική Κοινότητα Αιγίου, στους υπεύθυνους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Ομοσπονδία Συλλόγων για την έμπνευση της δράσης αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου που στάθηκαν αρωγοί και βοήθησαν με κάθε τρόπο αυτή την ξεχωριστή βραδιά” τονίζοντας ταυτόχρονα και την παρουσία των ανδρών της Εθελοντικής Ομάδας ΕΠΟΜΕΑΚ που βρέθηκαν στο χώρο να επιβλέπουν ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη τα εξής: “Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φωτογραφία αλλά και η παρουσία όλων σας εδώ, δείχνουν περίτρανα ότι έχει ανοίξει ήδη ο “δρόμος” για αυτή την εκδήλωση ώστε να θεωρείται θεσμός και μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις, κάθε καλοκαίρι”.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από την μουσική κάλυψη που είχαν αναλάβει οι καλλιτέχνες Μιχάλης Βασιλείου και Βασίλης Σκανδάμης, υπήρχε μπουφές με εκλεκτούς μεζέδες για τους παρευρισκόμενους.

Οι νικητές

Η τριμελής επιτροπή που περίπου τρεις ώρες προτού τη διεξαγωγή της εκδήλωσης βρέθηκε στον χώρο και μελέτησε τις φωτογραφίες, αποτελούνταν από τους Νίκο Παπαγιαννόπουλο, Βίκυ Τζουρά και Νίκο Ζησιμόπουλο, ενώ εκτός από τις τιμητικές βραβεύσεις που έγιναν στις πέντε πιο όμορφες φωτογραφίες, δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα που είχαν χορηγηθεί από ιδιώτες επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής.

Οι πέντε καλλιτέχνες των οποίων οι φωτογραφίες ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν είναι:
1) Ελευθερία Φριλίγκου, 2) Ζωή Προδρομάκη, 3) Βασίλης Μανουηλίδης, 4) Χαρά Μάντικα και 5) Ανδρέας Κουνινιώτης. Επίσης, προσφέρθηκαν δώρα και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συγχαρητήρια για τη δράση και ευχές

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης και Τάκης Παπαδόπουλος, ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακόπουλου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Ντάτσικα και Άρης Τηλιγάδης, πλήθος δημοτικών συμβούλων και μελών των διαφόρων παρατάξεων, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος και φυσικά πολλοί ακόμη εκπρόσωποι από την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την κλήση τους στις απονομές άπαντες αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης από τον σύλλογο «Άγιος Νικόλαος» που προάγουν τον πολιτισμό και το ταλέντο που διαθέτουν ούτως ή άλλως, η Αιγιάλεια σαν περιοχή και οι κάτοικοι της. ΄΄Είναι σημαντικό να βοηθάμε νέους ανθρώπους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες της φωτογραφίας, να αναδεικνύουν την δουλειά τους και να αποτυπώνουν το μεράκι τους΄΄, επισήμαναν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπεριφερειάρχες συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες και όσους διοργάνωσαν αυτή την όμορφη προσπάθεια και ξεκαθαρίζοντας πως η Π.Δ.Ε. πάντα θα στέκεται δίπλα σε κάθε δράση που προάγει την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr