background img
banner
banner

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί

«ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ

Εγκληματικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας καταλογίζει στην κυβέρνηση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας που καλεί τα μέλη της σε διαδικτυακή γενική συνέλευση μεθαύριο Παρασκευή (6.30μ.μ.) με σκοπό τη συγκρότηση μετώπου εν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για τις 16 Φεβρουαρίου η οποία θα συνοδεύεται με συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ (12.00μ.μ.).

Η Ε.Ι.Ν.Α. κάνει λόγο για απουσία στοιχειώδους προετοιμασίας ενόψει του τρίτου κύματος, ρυθμούς… χελώνας του εμβολιασμού και την ακύρωση του σχεδίου για τα 1000 εμβολιαστικά κέντρα, μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου και εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη, τονίζοντας πως «αντί η κυβέρνηση να προσλάβει μόνιμους υγειονομικούς για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο που μπαλώνει τρύπες.

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούν ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίησή μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι».

Οι νοσοκομειακοί τονίζουν πως η οργή τους πρέπει να μετατραπεί σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό καλώντας σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ΄΄για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της αξιοπρέπειάς μας, της υγείας και της ζωής του λαού΄΄, όπως αναφέρουν.

Τα αιτήματα που θέτει η Ε.Ι.Ν.Α.

Διεκδικούν δε τα εξής: Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Κάλυψη των γνωστών οργανικών κενών σε Κ.Υ-ΕΚΑΒ-Νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες – Όχι στις εμβαλωματικές λύσεις με μετακινήσεις προσωπικού , επικουρική ομηρία και παράταση των συνταξιοδοτούμενων.

Επαναλειτουργία, πλήρης στελέχωση, εξοπλισμός του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για νοσηλεία Covid ασθενών. Δημιουργία αποκεντρωμένου περιφερειακού επιδημιολογικού κέντρου του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία, το Πανεπιστήμιο, τον Δήμο και την Περιφέρεια για την πλήρη καταγραφή και αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση, την εκτεταμένη ιχνηλάτηση και καραντίνα σε κατάλληλους χώρους (πχ κλειστά ξενοδοχεία) για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα απομόνωσης.

Έλεγχος των διαδικασιών εργαστηριακής διάγνωσης του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τα τεστ (μέθοδοι, ευαισθησία) καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης στα αποτελέσματα του τοπικού επιδημιολογικού κέντρου.

Επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών του νομού (με το προσωπικό τους) τη στιγμή που θα υπάρξει ανάγκη. Υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και του εμβολιασμού.

Ακόμη, να ακυρωθεί η απαράδεκτη οδηγία για μείωση των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία-Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Επείγουσα ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των περιφερειακών νοσοκομείων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πύργου και Αιγίου. Ομοίως με προσωπικό που θα επιφορτίζεται με την τήρηση μέτρων προστασίας στα νοσοκομεία (όπως και στα νοσοκομεία της Πάτρας). Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών.

Έγκαιρη πληρωμή, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές, του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών).

Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών.

Οι πρόσθετες εφημερίες να είναι αφορολόγητες.

Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια.

Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες- Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς.

Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από το κράτος και την εργοδοσία.

Γενναία αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr