background img
banner
banner

Μειοδότης η Μεσόγειος που προσέφυγε στο ΣτΕ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ – ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ INTRAKAT ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 8/2 η Επιτροπή του Διαγωνισμού για το μεγάλο αποχετευτικό έργο που αφορά τα Εσωτερικά Δίκτυα Λυμάτων Παραλιακών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας, προϋπολογισμού 33.740.000€ πλέον ΦΠΑ, προκειμένου να ανοίξει τις οικονομικές προσφορές των τεχνικών εταιριών που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός ήταν μικτός, με την τεχνική προσφορά να μετρά κατά 60% και την οικονομική κατά 40%.

Οι εταιρίες που συμμετείχαν αρχικά ήταν 5, ωστόσο 3 είχαν τα κριτήρια να συνεχίσουν και ουσιαστικά 2 να ανταγωνιστούν σκληρά, προκειμένου να κερδίσουν το έργο. Πρόκειται για τις εταιρίες Μεσόγειος, Intrakat και Ερετβο, με τις δύο πρώτες να φτάνουν μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι τεχνικές προσφορές να πάρουν την οριστική τους βαθμολογία.
Προβάδισμα με 83,32% έχει η Intrakat έναντι της Μεσογείου με 61,88%, και αυτή τη βαθμολογία για την καλύτερη προσφορά εκτέλεσης του έργου, επικύρωσε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ στη συνεδρίαση της 28/12/2020.

Αποφασίζει το ΣτΕ στις 16 Μαρτίου

Η Μεσόγειος που προηγείτο αρχικά πριν το ΣτΕ αλλάξει τη βαθμολόγηση, προσέφυγε και πάλι στο ΣτΕ, με αίτημα ακύρωσης της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Επιτροπή του Διαγωνισμού να ανοίξει και τις οικονομικές προσφορές, με τις τρεις εταιρίες να δίνουν τις εξής εκπτώσεις: Μεσόγειος 35%, Ερετβο 28% και Intrakat 26,13%.
Μετά το άνοιγμα των προσφορών η Intrakat εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, παρά τη μικρότερη έκπτωση, γιατί μετράει περισσότερο στην τελική βαθμολογία η τεχνική προσφορά της, που είναι καλύτερη όπως προαναφέρθηκε.

Η Ερετβο έχει αποκλειστεί ουσιαστικά από τότε που άνοιξαν οι τεχνικές προσφορές, αφού βαθμολογήθηκε με 30%, με την Μεσόγειο να περιμένει τώρα τι θα πετύχει με τη νέα προσφυγή της.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑ αξιολογεί την κατάσταση, και θα περιμένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα δικαστήρια πριν συνάψει σύμβαση με τον τελικό ανάδοχο.

Στη ΔΕΥΑ θεωρούν ότι το προβάδισμα το έχει η Intrakat, αλλά αν το δικαστήριο ανατρέψει αυτό το προβάδισμα και το έργο κερδίσει η Μεσόγειος, δεν αλλάζει κάτι αφού και οι δύο εταιρίες είναι μεγάλες και το έργο θα εκτελεστεί σωστά. Αυτό καταδεικνύουν και οι λογικές εκπτώσεις που δόθηκαν, κάτι που εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο την ορθότητα της κατασκευής.
Ωστόσο οι αποφάσεις θα παρθούν μετά τις 16 Μαρτίου που συνεδριάζει το ΣτΕ. Έως τότε βεβαίως η διαδικασία θα προχωρήσει όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, θα επικυρώσει το πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού για τις εκπτώσεις.

Στη συνέχεια, ακολουθεί 10ημερο αναμονής, μήπως προκύψει κάποια προσφυγή επί των οικονομικών προσφορών και στη συνέχεια θα ζητηθεί από την Intrakat να επικαιροποιήσει τα δικαιολογητικά της, προκειμένου να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Όλα αυτά προκειμένου οι Κοινότητες Ακράτα, Διακοπτό, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Λόγγου και Καμαρών να αποκτήσουν πρόσβαση στο Βιολογικό Καθαρισμό της Μυρτιάς


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr