background img
banner
banner

Στρογγυλή τράπεζα στον δήμο Αιγιαλείας

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “F.A.M.E. ROAD” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο δήμος Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω COVID-19, η 1η στρογγυλή τράπεζα με θεματικό άξονα την Τέχνη προχθές Τετάρτη 19 Μαΐου.

Την εκδήλωση συντόνισε για λογαριασμό του Δήμου Αιγιαλείας η Χρυσούλα Χρηστιά και έκαναν εισηγήσεις η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου Κρήτης Αριστέα Πλεύρη καθώς και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, οι οποίες παρουσίασαν καλές πρακτικές στον χώρο του Πολιτισμού και της Τέχνης. Το διαδικτυακό «παρών» έδωσαν και συμμετέχοντες από φορείς Πολιτισμού οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους έκαναν εμφανή την ανάγκη για αξιοποίηση των τοπικών πόρων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “ F.A.M.E. ROAD ”- Food Art Movement Energy – The Road to Country Experience είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας το οποίο Βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E. (Food, Art, Movement, Energy) δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα – Τέχνη και Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια και αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αιγιάλειας και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού μέσω μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου προσέγγισης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr