background img
banner
banner

Google Maps: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Μέσω των τελευταίων ενημερώσεων της η Google προσφέρει τώρα και επίσημα στους Χάρτες της προτάσεις για διαδρομές που εξοικονομούν καύσιμο και χρήμα.

Ο αμερικάνικος κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών και τεχνολογίας προχώρησε σε τρεις ενημερώσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει μέσω των Χαρτών (Maps) με στόχο ο τελικός χρήστης να μπορεί να επιλέξει και διαδρομές, για να φτάσει στον προορισμό του, που να του εξοικονομούν καύσιμο και να μειώνουν κατά συνέπεια και τους περιβαλλοντικούς ρύπους αλλά και το κόστος μετακίνησης.

Τώρα ο χρήστης που επιλέγει έναν προορισμό στη Google Maps θα ενημερώνεται τόσο για την ταχύτερη δυνατή διαδρομή για να φτάσει εκεί, αλλά εναλλακτικά, οι Χάρτες θα του προτείνουν και την πιο οικονομική στην περίπτωση που αυτές οι δύο διαδρομές δεν είναι η ίδια. Μάλιστα στις διαδρομές με τη σχετική σήμανση (ένα πράσινο φύλλο), ενημερώνεστε και επί τοις εκατό για την οικονομία που θα κάνετε σε καύσιμο.

Η Google ευελπιστεί ότι με τη χρήση της νέας live υπηρεσίας οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν έως και πάνω από ένα εκατ. τόνους κάθε χρόνο, ένα νούμερο ισοδυναμεί με το να αφαιρέσει κανείς 200.000 αυτοκίνητα από το δρόμο.

Το Eco-friendly routing, όπως το ονομάζουν οι Αμερικάνοι, θα εφαρμοστεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ την εμφάνιση του στην Ευρώπη θα την κάνει την ερχόμενη χρονιά, για συσκευές iOS αλλά και Android.

Η Google αναγνωρίζει και μια παγκόσμια στροφή στο δίκυκλο και ακόμη περισσότερο στο ποδήλατο και αυτός είναι ο λόγος που θα λανσάρουν σύντομα έκδοση Lite για την πλοήγηση τους, η οποία θα είναι αρκετά απλουστευμένη κια δεν θα περιλαμβάνει πλοήγηση στροφή-στροφή.

Τέλος, λόγω και της τάσης για sharing σε ποδήλατα και πατίνια που επικρατεί, η Google εισάγει στους Χάρτες της σχετικές πληροφορίες για σημεία σημεία εξυπηρέτησης (μέχρι και πόσα πατίνια είναι διαθέσιμα σε κάθε σημείο), φόρτισης και στάθμευσης, για περισσότερες από 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
AUTO

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr