background img
banner
banner

Συνεδρίαση για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού ζητά η Β. Ψυχράμη

ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την προσεχή Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξεταστεί η ματαίωση του διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών της ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων του δήμου, ζητά με αίτησή της προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη.

Είχε προηγηθεί το προφορικό αίτημα της κ. Ψυχράμη για συζήτηση του θέματος προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Σώματος την περασμένη εβδομάδα, το θέμα αν και πήρε έγκριση να συζητηθεί από το προεδρείο δεν πρόλαβε αφού οι ενστάσεις για το έργο της πλατείας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Στη συνεδρίαση εκείνη, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενημερώσει τους συμβούλους σχετικά με την επιβάρυνση που θα αποφέρει η ανάθεση της υπηρεσίας αυτής σε ιδιώτη, τονίζοντας πως θα προκαλέσει τεράστια αύξηση στα δημοτικά τέλη και δυσβάσταχτο βάρος για τους δημότες.

Κάνει λόγο για «δέσμευση των δημοτικών τελών για 20 χρόνια»

Στην αίτηση που κατέθεσε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος, η κ. Ψυχράμη επισημαίνει: ΄΄Στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την 19η Ιανουαρίου 2022 ετέθη από την δημοτική μας παράταξη “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ” για συζήτηση και λήψη απόφασης προ ημερήσιας διατάξεως το θέμα “Εισήγηση προς την Επιτροπή διαγωνισμού και προς την Οικονομική Επιτροπή για ματαίωση ή μη του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών “ Ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Αιγιαλείας”.
Δεδομένης της μακροσκελούς συζήτησης παρουσία των πολιτών σε εκείνη την συνεδρίαση για το φλέγον θέμα του έργου της Πλατείας Αγίας Λαύρας, αποφασίσαμε όλοι μαζί να το συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση.
Επειδή το ζήτημα αυτό είναι μεγίστης σημασίας για τους δημότες και τον Δήμο μας, καθώς δεσμεύει τα δημοτικά τέλη του Δήμου για 12 χρόνια, με 11.300.000€, πράγμα το οποίο ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί, κρίνουμε απαραίτητο να συζητηθεί σε μία συνεδρίαση ειδικά μόνο το θέμα αυτό. Επειδή ο ανοικτός διαγωνισμός λήγει στις 4 Φεβρουαρίου, αιτούμεθα την πραγματοποίηση της ειδικής αυτής συνεδρίασης την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18.30, στον χώρο του Πολύκεντρου της Μυρτιάς Αιγίου΄΄.

Ζητά και την παρουσία της Υπηρεσίας

Καταλήγει δε με τα ακόλουθα: ΄΄Αιτούμεθα επίσης στην συνεδρίαση αυτή να κληθούν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ήτοι ο κύριος Καράμπελας Λεωνίδας, η κυρία Δαφνοπούλου Χριστίνα και ο κύριος Μανέτας Κωνσταντίνος. Η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την λεπτομερή ενημέρωση του σώματος. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες΄΄.

2 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο, στις 4 ο διαγωνισμός

Πάντως το αίτημα της κυρίας Ψυχράμη δεν θα γίνει δεκτό από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά η οποία έχει ενημερώσει πως αυτό αναμένεται να ενταχθεί σε τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και θα περιλαμβάνει και άλλα θέματα μείζονος σημασίας όπως η ενίσχυση του Νοσοκομείου.
Ωστόσο ο διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό έχει προσδιορισθεί για τις 4 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή με τον δήμαρχο να εξηγεί στην προηγούμενη συνεδρίαση πως το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει για τον διαγωνισμό είναι η Οικονομική Επιτροπή και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παραταύτα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι αποτελεί μείζον θέμα ο τρόπος με τον οποίο πάει να γίνει ο διαγωνισμός, τον θεωρούν επιβλαβή για τον δήμο και όπως όλα δείχνουν θα ζητήσουν την ματαίωση του, συνηγορώντας στο αίτημα που κατέθεσε η Βάσω Ψυχράμη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr