background img
banner
banner

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση… παρακαταθήκη για νέους αγώνες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, οι εξωφρενικές αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, οι μισθοί… πείνας, η ανεργία, η απαξίωση της Αιγιάλειας και η αποδυνάμωσή της σε όλους τους τομείς, είναι τα κυρίαρχα θέματα που τέθηκαν στην επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το πρωινό της 1ης Μάη, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, στα Υψηλά Αλώνια. Ήταν η πολυπληθέστερη και πιο… πολυφωνική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μεταφέροντας ίσως την πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων πως κάτι πρέπει να αλλάξει κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα…

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις, κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ πολλάκις έγινε λόγος για συσπείρωση και ενότητα των σωματείων, την ώρα ωστόσο που εργατικά σωματεία πραγματοποιούσαν ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίγωνη Πλατεία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), με τα συνθήματά τους κατά την πορεία τους στη Μητροπόλεως να φτάνουν και ως τα Υψηλά Αλώνια.

Οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις (και φέτος) ήταν το μοναδικό μελανό σημείο της ημέρας, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι φέρουν την ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη και μολονότι τα αιτήματα είναι ταυτόσημα. Τα τρία σημεία πάντως που επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, σχετικά με τη διάσπαση σε τοπικό επίπεδο και τους χειρισμούς της διοίκησης του Ε.Κ.Α., απαντήθηκαν άμεσα από τον πρόεδρο του Κέντρου, που ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπει την παραμικρή μομφή στη δράση και τη στήριξη του Ε.Κ.Α. προς τους εργαζόμενους της Αιγιάλειας.

Π. Γεωργόπουλος: ΄΄Η αύξηση 10% δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις υπέρογκες αυξήσεις και την ακρίβεια»

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, κατά την ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στην ακρίβεια και την «έκρηξη» του ενεργειακού κόστους που «πνίγει» εργαζόμενους και άνεργους, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και η Ε.Ε. πρέπει να δράσουν εδώ και τώρα με μία πολυμερή και πολύμορφη πρωτοβουλία και με γρήγορη παύση του πολέμου και αποκατάσταση της ειρήνης. Όπως είπε, ΄΄ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι καταστηματάρχες, οι άνεργοι, οι μη προνομιούχοι Έλληνες, έχουν υποστεί τις οικονομικές συνέπειες αυτού του πολέμου και του οικονομικού, αυτού των μνημονίων και της πανδημίας. Κάθε μέρα μετράμε απώλειες και τραυματισμούς σε χώρους δουλειάς ελλείψει μέτρων ασφαλείας, νεκρούς από κορωνοϊό, κάθε μέρα και νέους ανέργους. Τα έξοδα και η ακρίβεια γίνονται «θηλιά». Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει, ενώ η κυβέρνηση με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε αύξηση στον κατώτερο μισθό υποδεέστερη των αναγκών για τους ευάλωτους εργαζόμενους. Η ακρίβεια φτωχοποιεί τις κοινωνικές ομάδες. Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, ενώ εργαλειοποιεί και τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική της. Εξαγγέλλει μέτρα ανακούφισης που εξατμίζονται μέχρι να φτάσουν στην κοινωνία΄΄.

Αναφερόμενος στα τοπικά προβλήματα, είπε πως ΄΄το Αίγιο και η Αιγιάλεια μαστίζονται καθημερινά από καινούρια προβλήματα που περνούν απαρατήρητα από την κεντρική κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που έδωσαν τη μάχη με τον κορωνοϊό βρίσκονται επί… ξύλου κρεμάμενοι. Η ΕΒΟ έχει καταντήσει ένα «φάντασμα». Η επισφαλής και αδήλωτη εργασία αυξάνεται στις επιχειρήσεις της περιοχής, τορπιλίζοντας το αύριο των εργαζομένων. Η σταφίδα πωλείται όχι σε τιμή χρυσού αλλά σε… κάρβουνου και η χαριστική βολή έρχεται με τη μεταφορά του ΑΕΙ στην Πάτρα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι΄΄. Επίσης, σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις ο κ. Γεωργόπουλος συμπεριέλαβε και τοπικά θέματα, ζητώντας: ΄΄Αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Αιγίου με διατήρηση των θέσεων εργασίας και επιπλέον προσλήψεις, άμεση επαναλειτουργία σε όλες τις φάσεις, του εργοστασίου της ΕΒΟ και ισότιμη συμμετοχή της στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, παραμονή και ενίσχυση των πανεπιστημιακών σχολείων στην πόλη μας και άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για τη δημιουργία νέων εργατικών κατοικιών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και νέα ζευγάρια΄΄.

 

Οι προβληματισμοί του δημάρχου

Προσωπικές σκέψεις και προβληματισμό κατέθεσε από μικροφώνου ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Όπως είπε, τότε το εργατικό κίνημα βρήκε την έκφρασή του στο Σικάγο. Σήμερα που η Ελλάδα έχει δώσει το στίγμα της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι ήταν η μοναδική χώρα που αντιστάθηκε στους Γερμανούς στην επίταξη του εργατικού δυναμικού. Τόνισε ωστόσο πως πλέον ο κόσμος έχει γίνει μία γειτονιά που εκφράζεται μέσω της παγκοσμιοποίησης και διεθνών οικονομικών συμφερόντων του κεφαλαίου. Και όλοι αυτοί λειτουργούν συντονισμένα με το άνοιγμα των κεφαλαίων. Κι ενώ ο εργαζόμενος είναι ο κυριότερος παραγωγικός συντελεστής, τα παιδιά των Ελλήνων εξαναγκάζονται να επιστρατεύονται λόγω των αναγκών, να φεύγουν στο εξωτερικό και η παραγωγική δύναμη να χάνεται. Θα έπρεπε να υπάρχει η αντίρροπη κοινωνική δύναμη. Σε αυτή την παγκόσμια οικονομική λαίλαπα τι έχει να αντιτάξει το κίνημα των εργαζομένων; Δυστυχώς, τίποτα σοβαρό. Δεν υπάρχει αντίθετη δύναμη στην κερδοσκοπία των μεγάλων ή μικρών κεφαλαιούχων. Ίσως πρέπει να υπάρξει μία νέα κίνηση συμπόρευσης, συνένωσης των δυνάμεων της εργατιάς.

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλόγισαν οι εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης

Ο εκπρόσωπος των Οργανώσεων Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ Άκης Μουρίκης τόνισε πως το παράδειγμα των εργαζόμενων του Σικάγο φωτίζει τον μοναδικό δρόμο των εργαζόμενων που δεν είναι άλλος από την αλληλεγγύη, την ενότητα και τον αγώνα απέναντι στις πολιτικές εκείνες που οδηγούν στην ανέχεια και την απόγνωση, τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και απέναντι στις πολιτικές που οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, φέρνουν την οικονομική καταστροφή και πολέμους. ΄΄Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι μία κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό καρικατούρα, μια κυβέρνηση μαριονέτα, πέντε καναλαρχών, πέντε εφοπλιστών, πέντε μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών και κάνει ό,τι κάνει για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους χορηγούς της. Μέσα σε τρία χρόνια ξεθεμελίωση κάθε φιλεργατική ρύθμιση που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταργεί κάθε εργατικό δίκαιο αλλά και το κοινωνικό κράτος΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για επίκαιρο και παιδαγωγικό μήνυμα της αιματοχυσίας του Σικάγο έκανε λόγο ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μαρίνος Σκανδάμης, τονίζοντας πως το κόμμα που εκπροσωπεί ανέβασε το επίπεδο του λαού, θωράκισε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, κατοχύρωσε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι αυτό που σήμερα – όπως είπε – βρίσκεται και πάλι μπροστά στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες υποστηρίζοντας όλα τα δίκαια αιτήματα. Χαρακτήρισε δε ως «ψίχουλα» τις αυξήσεις της κυβέρνησης, εκφράζοντας την ανάγκη να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις που έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα, εκφράζοντας και την ανάγκη θωράκισης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάγκη κατάργησης της πολιτικής φτωχοποίησης του λαού που διευρύνεται και την ανάγκη να νικηθεί η ανεργία.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες΄΄

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη θυμήθηκε πως ο δικός της πρώτος μισθός όταν διορίστηκε αρκούσε στο να μπορεί να ζήσει μακριά από τον τόπο της. Σήμερα, όπως είπε, ΄΄οι νέοι δεν μπορούν να ζήσουν εργαζόμενοι μακριά από τους γονείς τους΄΄. Τόνισε πως είναι τεράστια η διαφορά που ζούμε σήμερα, καθώς οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να επιβιώσουν με τον μισθό τους, οι οικογένειες στενάζουν, η ενεργειακή κρίση πλήττει όλα τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες και οι κυβερνήσεις πανευρωπαϊκά εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καταδυναστεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές. Καταδίκασε την έλλειψη κινήτρων για την παραμονή των νέων στη χώρα και τον τόπο λέγοντας πως οι πολίτες πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αγωνιζόμαστε όταν δεν εφαρμόζονται τα όσα πρέπει. ΄΄Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τ. Παπακωνσταντινόπουλος: ΄΄Βιώνουμε μία θλιβερή πραγματικότητα΄΄

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος είπε πως η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής. ΄΄Όμως σήμερα βλέπουμε το αντίθετο. Υπάρχει υπερεκμετάλλευση, φτώχεια, εξαθλίωση αλλά η απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης την οποία μεθόδευσαν και σχεδίασαν οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκρίνουμε την αντίδραση της Ρωσίας΄΄, όπως είπε. Για την κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε πως «το τούνελ δεν έχει έξοδο», ενώ τα φιλοδωρήματα της κυβέρνησης δεν καλύπτουν ούτε καν την ακρίβεια. Ο καλύτερος τρόπος τιμής για την ημέρα αυτή δεν είναι τα μνημόσυνα αλλά η αντίδραση του λαού και με τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες.

Λάμπης Παπαδόπουλος: ΄΄Το Αίγιο μαραζώνει, κάτι πρέπει να γίνει΄΄

Ο Λάμπης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όπως είπε, ΄΄είμαστε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και ζούμε σε συνθήκες της πρώτης και δεύτερης. Υπάρχει μεγάλη πρόβλημα στη βάση της κεντρικής εξουσίας, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο μεγάλη φτωχοποίηση, 8.000 υγειονομικούς πεταμένους στον δρόμο, 100.000 Έλληνες στη Μαριούπολη, έχουμε λογαριασμούς ενέργειας που με 500 ευρώ που παίρνει ένας υπάλληλος ίσα που φτάνει να πληρώσει τη ΔΕΗ και δεν μπορεί να ζήσει. Οι έμποροι και μικροεπιχειρηματίες ζούμε αυτό το δράμα μαζί τους, δεν είμαστε εκπρόσωποι του κεφαλαίου, έχουμε τα ίδια προβλήματα. Μένουμε πολλές φορές απλήρωτοι για να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας. Του χρόνου έρχονται εκλογές. Έχουμε προβλήματα σοβαρά σαν Αιγιάλεια, η σταφίδα είναι στα 80 λεπτά, η ΕΒΟ που μαραζώνει με 70 εργαζόμενους, η πλατεία Αγ. Λαύρας, ο κόσμος φωνάζει. Δεν γίνεται εδώ αντιπολίτευση, τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Το Νοσοκομείο απαξιώνεται, το ΑΕΙ φεύγει το Αίγιο μαραζώνει΄΄.

«Αιχμές» Σωτ. Κοίλια για τους χειρισμούς της διοίκησης του Ε.Κ.Α.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας είπε ότι ΄΄136 χρόνια μετά τα μηνύματα είναι διαχρονικά καθώς η 8ωρη καθημερινή εργασία παραμένει ζητούμενο, οι συνθήκες εργασίες υπολείπονται κατά πολύ των προδιαγραφών, οι μισθοί δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Η Ελλάδα από το 2010 είναι σε μνημόνια, μετά σε πανδημία και τώρα με σύννεφα γενικής πολεμικής σύρραξης. Το εργατικό κίνημα και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επανασυσπειρωθούν στα σωματεία τους, να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους και να διεκδικήσουν όλα εκείνα που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και ζωής. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο σε μία μικρή πόλη σαν το Αίγιο να γίνονται για κάθε απεργιακή κινητοποίηση, τουλάχιστον δύο συγκεντρώσεις με μικρή συμμετοχή. Η εργοδοσία και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές είναι αυτά που κατεβάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους και οι ευθύνες είναι και της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου που από στην τελευταία απεργία η διοίκηση μετέβη στην Αθήνα χωρίς συγκέντρωση στο Αίγιο, ενώ δίωξη συνδικαλιστή σε τοπικό επίπεδο την έχει αφήσει αδιάφορη. Αναπάντητη άφησε και την αμφιλεγόμενη πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου προ μηνός στο Πολύκεντρο, για ένα Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην Αχαΐα΄΄.

Απαντώντας του, ο κ. Γεωργόπουλος είπε: ΄΄Πρόταση πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του Ε.Κ.Α. ήταν να πάμε στην Αθήνα. Η δική μου πρόταση στο Δ.Σ. ήταν ενωτικός αγώνας. Κάποιοι όμως θέλουν κομματικό συνδικαλισμό όμως στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου αυτό δεν θα περάσει για όσο είμαι εγώ πρόεδρος. Εμείς θέλουμε συστράτευση όλων των εργαζομένων, δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους. Όσο για το εάν στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Αιγιάλειας, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δήμαρχοι και οι εργοδότες και οι εργολάβοι. Ανθρώπους όμως που θέλουν να πάρουν εδώ και τώρα σωματεία και συλλόγους, δεν θα τους κάνουμε ήρωες. Ας μας πουν για ποιο λόγο διώκονται και γιατί ήθελαν να πάρουν κατ’ αυτό τον τρόπο τη διοίκηση του «Ασκληπιού» με τραμπουκισμούς. Είμαστε απέναντι σε τέτοιες τακτικές. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει μομφή στο Εργατικό Κέντρο΄΄.

Δημοτικοί υπάλληλοι: ΄΄Όχι στην ευέλικτη απασχόληση, τη ζωή… λάστιχο και τους πετσοκομμένους μισθούς΄΄

Ως ημέρα σύμβολο των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα χαρακτήρισε την εργατική Πρωτομαγιά η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου, μεταφέροντας τις διεκδικήσεις: Καμία αύξηση χρόνου δουλειάς, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, όχι στην ευέλικτη απασχόληση και τη ζωή… λάστιχο, σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον δήμο, καμία απόλυση εργαζόμενου, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, πλήρη επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κάτω τα χέρια από τα σωματεία.

Ο εκλεγμένος Εκπρόσωπος από το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας στην ΠΟΕ ΟΤΑ Χρήστος Τρίψας μετέφερε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης, λέγοντας πως ΄΄η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, ωστόσο συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους, να κρατά παγωμένους τους μισθούς και να ξεπουλά τη δημόσια και δημοτική περιουσία. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν με πετσοκομμένους μισθούς, όσοι βέβαια έχουν ακόμη μισθούς και να πληρώνουν χρυσάφι το ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων΄΄.

Οι φορείς που κατέθεσαν στεφάνι

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των ηρώων εργατών που έδωσαν τη ζωή τους διαχρονικά στο βωμό της εργατικής τάξης: Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, Ο Δήμος Αιγιαλείας, οι Οργανώσεις Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Τομέας Προστασίας του Πολίτη, η Δημοτική Παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», η Ένωση Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών & Ανυψωτικών Ηλεκτροκίνητων Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, το Σωματείο Εργαζομένων «ΑΥΡΑ» 3 Ε Αιγίου, το Σωματείο Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Αιγίου Αχαΐας , το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση Αχαϊκά Πλαστικά Αιγίου« Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Εταιρείας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, η Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr