background img
banner
banner

Ήταν όλοι εκεί… στη γιορτή σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας | ΦΩΤΟ

Πιστοί ήταν όλοι στο ραντεβού, που είχε οριστεί πριν την πανδημία και μάλιστα από τον Ιούλιο 2019, για την Κεντρική Εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας με τη συμμετοχή του Γιώργου Βελισσάρη. Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Εκδήλωση του Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας με την αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία, με βάση τον πολυετή θεσμό (διανύει ήδη την 3η δεκαετία).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, την επιφάνεια της οποίας ο Σύλλογος είχε φροντίσει να μεγαλώσει για την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών, με την κατασκευή μεγάλης επιπλέον εξέδρας σε όλον τον περιφερειακό δρόμο που εφάπτεται της πλατείας.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη μεγάλη προσέλευση του κοινού και τη διάθεση των παρευρισκόμενων, δήλωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόριος Φαρμακόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε όλες και όλους στη Γιορτή της Σταφίδας, ευχήθηκε καλό τρύγο στους καλλιεργητές και καλή διασκέδαση με πολύ τραγούδι και χορό που, όπως τόνισε, τον έχουμε ανάγκη μετά τη δύσκολη τριετία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο π. Χαράλαμπος Γκίκας εφημέριος της ενορίας Γρηγόρι, ο Άγγελος Τσιγκρής βουλευτής Αχαΐας, ο Ανδρέας Φίλιας αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Π.Δ.Ε., ο Χρήστος Γούτος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιαλείας, ο Κώστας Γιάχος γραμματέας Ανεξαρτήτου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας και ο Γιάννης Μποδιώτης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».

Η σημασία της γιορτής 25 χρόνια τώρα

Από όλους συζητήθηκε η σημασία της Γιορτής που επί 25 έτη διοργανώνει ο Σύλλογος για την προβολή του προϊόντος και την ανάδειξη των ευεργετικών επιδράσεων της σταφίδας στον ανθρώπινο οργανισμό. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών και η ανάγκη για τη διατήρηση της συγκεκριμένης καλλιέργειας προς γενικότερο και ειδικότερο όφελος της περιοχής της Αιγιάλειας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε αμέσως το γλέντι με μουσική από ορχήστρα, με τον Γιώργο Βελισσάρη, τη Γιώτα Κόκκορη και τον Κωνσταντίνο Βελισσάρη στο τραγούδι, και τον Σωτήρη Κόκκορη στο κλαρίνο. Ο Γιώργος Βελισσάρης με την ορχήστρα του ξεσήκωσαν το κοινό με ένα πρόγραμμα διασκέδασης που κράτησε μέχρι τις 6:30 το πρωί της επόμενης ημέρας. Ήταν φυσικό να ακουστεί εκείνη την ώρα και το σχετικό τραγούδι «Ερόδισε η Ανατολή». Σε όλη τη διάρκεια πραγματοποιούνταν ψηφιακές προβολές, αλλά και μετάδοση της εκδήλωσης σε παράπλευρο χώρο.

Σε όλους του επισκέπτες μοιράστηκε δωρεάν συσκευασμένη Σταφίδα προσφορά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και του εργοστασίου Κουνινιώτης. Παράλληλα επίσης με την Κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με αρκετές προσφορές και πλούσια δώρα στους τυχερούς. Στα μέλη της ορχήστρας απονεμήθηκαν, από το Σύλλογο Γρηγόρι, αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στο 25ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2022.

Αξίζει να σημειωθεί η άρτια προετοιμασία και οργάνωση της εκδήλωσης με ασφαλή χώρο στάθμευσης αφού σε μικρή απόσταση από τον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε χώρος 3,5 στρεμμάτων για ελεύθερο πάρκινγκ των αυτοκινήτων των επισκεπτών. Χώρος φωτιζόμενος, φυλασσόμενος και με μέτρα πυρασφάλειας (υδροφόρες–πυροσβεστήρες). Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρούσα και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας «Αχαιός» (Πυρασφάλεια).


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr