background img
banner
banner

Παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για την «οδύσσεια» 83χρονης ψυχασθενούς

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ… ΠΗΓΑΙΝΟΦΕΡΝΟΥΝ

Αδιανόητο και απάνθρωπο χαρακτηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας τον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Πολιτεία μια 83χρονη ψυχασθενή, η οποία χρήζει άμεσης ψυχιατρικής φροντίδας από την Πολιτεία. Περιγράφει δε την «οδύσσεια» που πέρασε μία γυναίκα, η οποία μεταφερόταν από αστυνομικούς, μέχρι να της παρασχεθεί η απαιτούμενη βοήθεια.
Όπως τονίζει, ΄΄την αναλγησία ένοιωσε μια 83χρονη, η οποία δυστυχώς για την ίδια, αναγκάστηκε να χρήζει ακούσιας ψυχιατρικής νοσηλείας.

Η οδύσσειά της αρχίζει με τη ¨σύλληψή¨ της στην οικία της από Αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος της Πάτρας. Άμεσα οι Αστυνομικοί την διεκόμισαν στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝ Πατρών όπου και χρειάστηκε να περιμένει ¨φρουρούμενη¨ για πάνω από τρείς ολόκληρες ώρες μέχρι να αποφασίσουν οι ιατροί να την εξετάσουν. Κατόπιν αφού η μοναδική ψυχιατρική κλινική που έχει η περιοχή μας είναι κλειστή εδώ και πολύ καιρό λόγω… κρουσμάτων κορωνοϊού η ¨κρατούμενη¨ επέστρεψε με το περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα και περιμένει πάνω από δύο ώρες μέχρι να αποφασιστεί από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας πού θα την μεταφέρουν. Κατόπιν θα χρειαστούν άλλες δύο ώρες σύμφωνα με την ¨παράδοση¨ ώστε να βρεθεί εύκαιρο ασθενοφόρο για να κάνει την διακομιδή προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Κέρκυρα ή όπου αλλού, μαζί με το περιπολικό όχημα΄΄.

Η Ένωση θέτει τα εξής ερωτήματα: – Πόση ώρα χρειάζεται στο ΠΓΝ Πατρών να εξεταστεί ένας ασθενής; – Πως κλείνει μια κλινική και για πόσο όταν έχει κρούσμα covid19; – Πόσο χρόνο χρειάζεται να βρεθεί κρεβάτι από το ΕΚΕΠΥ; – Πόσο χρόνο χρειάζεται να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ; – Είναι δυνατόν να νοσηλεύεται ένας Πατρινός στην Κέρκυρα; – Είναι δυνατόν να κρατείται μια ηλικιωμένη στο Αστυνομικό Τμήμα για ώρες; – Για όλα αυτά είναι δυνατόν να μη φέρει κανένας ευθύνη;


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr