background img
banner
banner

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ – ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση, επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας και είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για την ψυχική υγεία Δημήτρη Βαρζόπουλο. Στον Υφυπουργό αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν με την μη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που ψηφίστηκε πέρυσι, σχετικά με τις διακομιδές ασθενών για ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία και ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από αυτή την διαδικασία.

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της Ένωσης, ΄΄ο κ. Υφυπουργός μάς ενημέρωσε ότι κατά την διαγνωστική διαδικασία που αφορούσε δέκα (10) μονάδες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο για δύο (2) οι οποίες μάλιστα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα μας ανάλυσε τους λόγους που το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι γενικά δυσεφάρμοστο. Ο κ. Υφυπουργός όμως, ως καθηγητής ψυχιατρικής με μεγάλη εμπειρία, γνωρίζοντας πλήρως τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που υπάρχουν δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου που θα ορίζει επακριβώς την διαδικασία και τις αρμοδιότητες των Αστυνομικών που εμπλέκονται σε αυτή. Παράλληλα μας γνωστοποίησε ότι σκοπός του Υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση και λειτουργία κρατικής υπηρεσίας στα πλαίσια του ΕΚΑΒ που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαδικασία. Επίσης μας ανέφερε ότι για το θέμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο Λογοθέτη, από πλευράς του Υπουργείου μας΄΄.

Τέλος, η Ένωση αναφέρει και τα εξής: ΄΄Όπως μας ενημέρωσε, συνάντηση είχε και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη ο οποίος επισκέφτηκε το Υπουργείο και μετέφερε τα αιτήματα μας, που του έγιναν γνωστά κατά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας και την επίσκεψη μας στο γραφείο του στην Πάτρα΄΄.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, σε συνέχεια την επαφών που είχε κατά στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα.

Αναφορά στις ελλείψεις και για την Αιγιάλεια

΄΄Με τον κ. Γενικό και κατόπιν με τον κ. Αρχηγό ΕΑΥΑ συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τους Συναδέλφους μας, Αστυνομικούς της Αχαΐας, όπως μεταξύ άλλων οι ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα και εξοπλισμό, οι διακομιδές ατόμων με ψυχικές ασθένειες και τα λοιπά πάρεργα, το αίτημα μας για ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας ειδικών υπηρεσιών όπως της ΟΠΚΕ και της Διμοιρίας, η γενικευμένη γραφειοκρατία που διατίθενται οι Αστυνομικοί και η ελλιπής αστυνόμευση που παρουσιάζεται στις περιοχές της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας΄΄, προσθέτει η Ένωση, καταλήγοντας: ΄΄Η Ένωσή μας θα συνεχίσει την προσπάθεια της για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων των Αστυνομικών της Αχαΐας και την απεμπλοκή από κάθε είδους πάρεργο με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι οι ενέργειές μας να φέρουν αποτελέσματα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr