background img
banner
banner

Κατέβασε την κόρη της επειδή δεν είχε την κάρτα της

ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ – «ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ – ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ» ΛΕΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ

Το γεγονός ότι οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ κατέβασε από το λεωφορείο την 12χρονη κόρη της επειδή είχε ξεχάσει την κάρτα της και πως την άφησε στον δρόμο ενώ έβρεχε, κατήγγειλε μητέρα από το Πανόραμα Δ.Ε. Συμπολιτείας. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν επρόκειτο για μισθωμένο μαθητικό δρομολόγιο, ότι το παιδί δεν είχε καν εισιτήριο και πως την άφησε στη στάση του Πανοράματος πολύ κοντά στο σπίτι της. Συγκεκριμένα, το περιστατικό που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και από τις δύο πλευρές, συνέβη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

Για απαράδεκτο γεγονός έκανε λόγο η μητέρα

Η μητέρα του κοριτσιού έκανε λόγο για απαράδεκτο γεγονός και σημείωσε: ΄΄Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε τους μαθητές του Πανοράματος στο σχολείο τους, επειδή η 12χρονη κόρη μου είχε ξεχάσει την κάρτα της στο σπίτι, θεώρησε ως υπεύθυνος ενήλικας να παρατήσει ολομόναχο το παιδί μου της 1ης Γυμνασίου μαθήτρια μέσα στην βροχή και να το κατεβάσει από το λεωφορείο στη μέση του δρόμου φοβισμένο. Θέλω να μου πει ο κύριος αυτός ή ο οποίος άλλος υπεύθυνος, αν το παιδί του ήταν στην θέση του δικού μου παιδιού θα του άρεσε αυτή η αντίδραση ενός ενήλικα απέναντι στο δικό του παιδί; Και τέλος θέλω να ξέρω, κατανοώντας και το λάθος του δικού μου παιδιού που δεν είχε μαζί του την κάρτα, αν το παιδί μου, ένα μικροκαμωμένο κορίτσι 12 χρόνων μέσα στην βροχή με μια τσάντα στην πλάτη, δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο για να μας ειδοποιήσει να φύγουμε από τις δουλειές μας για να πάμε να το μαζέψουμε μέσα από το δρόμο, ποιος θα ήταν υπεύθυνος για οτιδήποτε επαναλαμβάνω οτιδήποτε του είχε συμβεί…Τέλος θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Αστική Συγκοινωνία της πόλης μας και στον πρόεδρο της για το άψογο έργο της και την εξάντληση της κοινωνικής της πολιτικής στα ανήλικα παιδιά…΄΄.

Τι ισχύει με τις μετακινήσεις μαθητών

Μιλώντας στο Protionline.gr για το γεγονός, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς τόνισε πως ΄΄κάποιοι ίσως αγνοούν ότι Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου δεν είναι δημόσιος φορέας αλλά ιδιωτικός. Παρόλα αυτά, εμείς δείχνουμε μεγάλη επιείκεια και πολλές φορές αφήνουμε παιδιά να περνούν δωρεάν. Στην προκειμένη περίπτωση, το συγκεκριμένο παιδί όμως μπήκε μαζί με άλλα παιδιά ώστε να μην γίνει αντιληπτό. Μπαίνοντας στο λεωφορείο προτίμησε να κρυφτεί ανάμεσα στο πλήθος με σκοπό να μην τη δει και να εξαπατήσει τον οδηγό, ο οποίος διενεργούσε και τον έλεγχο όλων των καρτών των μαθητών κατά την είσοδό τους στο λεωφορείο. Όλοι οι μαθητές έφεραν μαζί τους κανονικά τις κάρτες, πλην της συγκεκριμένης, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή και να της ζητηθεί να δείξει την κάρτα της ή αλλιώς να κόψει εισιτήριο ως απλός επιβάτης. Η συγκεκριμένη εφόσον δεν είχε το απαραίτητο αποδεικτικό για δωρεάν μετακίνηση, όφειλε να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο για να μετακινηθεί με το λεωφορείο.

Κι εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Υπάρχουν τα μισθωμένα μαθητικά δρομολόγια τα οποία πληρώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη μετακίνηση από και προς τη σχολική μονάδα το πρωί και το μεσημέρι και οι μεταφερόμενοι μαθητές δεν καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο. Υπάρχει όμως και η μετακίνηση μαθητών με τα κανονικά δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας όπου μεταφέρονται κι άλλοι επιβάτες. Σε αυτή την περίπτωση, οι μαθητές έχουν δύο ειδών κάρτες. Η μία δικαιολογεί δωρεάν μεταφορά πρωί και μεσημέρι, η άλλη δικαιολογεί μισό εισιτήριο. Άρα δεν είναι όλοι δωρεάν. Μισό πληρώνουν αυτοί που παίρνουν μεταγραφή σε άλλο σχολείο από το πλησιέστερο το τόπου κατοικίας τους. Η μεταφορά που γίνεται από και προς όλα τα χωριά και ο μαθητής οφείλει να έχει μαζί του το ειδικό μαθητικό δελτίο. Από τη στιγμή που μπαίνουν κι άλλοι επιβάτες, πώς θα ξέρουμε εμείς ποιοι είναι οι μαθητές και τι είδους κάρτα έχουν εάν δεν την έχουν μαζί τους;΄΄.

Επίσης, ο κ. Κοσσαράς ανέφερε πως η μαθήτρια δεν αφέθηκε στη μέση του πουθενά, αλλά πολύ κοντά στο σπίτι της. ΄΄Το 2023 το να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να εκτελείς τα καθήκοντά σου όπως αυτά ορίζονται, είναι κατακριτέο΄΄, σχολίασε τέλος ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, υπενθυμίζοντας πως από την αρχή της χρονιάς έχουν ενημερωθεί όλα τα σχολεία και έχουν μεταφέρει στους μαθητές ότι είναι απαραίτητη η κάρτα τους, ώστε να μετακινούνται δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο, ειδάλλως για να επιβιβαστούν οφείλουν να πληρώσουν το ανάλογο εισιτήριο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr