background img
banner
banner

«Ανάσα» οι οικονομικές ενισχύσεις

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»

Ανακούφιση στους συγκοινωνιακούς φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου, προκαλεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Επρόκειτο άλλωστε για αίτημα της Ομοσπονδίας αλλά και του τοπικού Αστικού φορέα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε προ ημερών ο πρόεδρός του Χρήστος Κοσσαράς, με τον υφυπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και την υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε σχετικά με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 18,3 εκ. ευρώ σε συγκοινωνιακούς φορείς όλης της χώρας: «Ενισχύουμε άμεσα τις συγκοινωνίες σε όλη την Ελλάδα, με την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 18,3 εκ. Ευρώ στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, καθώς και στους μεμονωμένους μεταφορείς άγονων γραμμών, για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων που δημιούργησαν οι τιμές των καυσίμων το 2022. Ήδη, τα ποσά που αναλογούν σε κάθε φορέα έχουν εκταμιευθεί.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας ενισχύεται με 378.732 Ευρώ, το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών με 337.788 Ευρώ και το αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου με 30.708 Ευρώ. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο των συγκοινωνιών, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην ελληνική περιφέρεια, με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr