background img
banner
banner

Ενέργειες για ίδρυση «ενός μικρού ΤΕΙ» στην Αιγιάλεια

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Καθοριστικό βήμα για την ένταξη της Αιγιάλειας στον «χάρτη» των πόλεων που διαθέτουν Επαγγελματικές Σχολές Γεωργικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Αιγιαλείας, αντιδημάρχου Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά. Η συνάντηση με τον υπουργό έγινε παρουσία του Αχαιού βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του δήμου.

Σε δελτίο Τύπου της αντιδημαρχίας, τονίζονται και τα εξής: ΄΄Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να υπερτονίζει την θετική στάση του για την εξέλιξη των επαγγελματικών γεωργικών σχολών στην Ελλάδα ως δομικό ζήτημα για την κατάρτιση των αγροτών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Γεωργίας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για τις απαιτούμενες ενέργειες στην κατεύθυνση ίδρυσης στην Αιγιάλεια «ενός μικρού ΤΕΙ» όπως χαρακτήρισε ο υπουργός τις σχολές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Διερεύνηση του «τοπίου»

Η συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αντιδημάρχου Αξιοποίησης –Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας –Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, έρχεται σε συνέχεια σειράς ενεργειών από πλευράς δημοτικής αρχής και έχοντας ήδη διερευνηθεί το «τοπίο» και τα απαιτούμενα βήματα μετά και την συνάντηση του αντιδημάρχου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Επισημαίνεται ότι σήμερα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει παρουσία σε έξι πόλεις ανά την Ελλάδα όπου λειτουργεί Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης. Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα΄΄.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε: «Τα χαρακτηριστικά της Αιγιάλειας ως περιοχή αναμφίβολα στοιχειοθετούν την δημιουργία μιας ελκυστικής επαγγελματικής σχολής γεωργικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό ως δημοτική αρχή προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα τις συζητήσεις με τους θεσμικά αρμοδίους για την εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου χρήσιμου για τον τοπικό πληθυσμό, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης για την κατάρτιση νέων αγροτών από όλη τη χώρα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr