background img
banner
banner

Επιτυχής η εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 14 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΡΑΠΕΖΑ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στον χώρο του. Η δράση είχε διπλό στόχο: Αφενός να ενισχύσει την τράπεζα αίματος που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους και να διαδώσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς, παρομοιάζοντας το αίμα με «δώρο ζωής», όπως χαρακτηριζόταν και στην πρόσκληση των διοργανωτών.

Αναγραφόταν επίσης το σύνθημα «Αν θες να γίνεις ήρωας, δώσε αίμα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη!», δίνοντας έτσι την πραγματική διάσταση της προσφοράς αίματος για την ενίσχυση του πάσχοντα και τη στήριξη της κοινωνίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας Αιγίου και διήρκεσε τρεις ώρες χθες το πρωί. Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄η ανταπόκριση ήταν πολύ ικανοποιητική, συγκεντρώθηκαν 14 φιάλες αίμα, ενώ υπήρξαν και άτομα που προσήλθαν, για διάφορους λόγους όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα, κάτι που ωστόσο θα γίνει σε μελλοντική ανάλογη δράση΄΄.

Αναφορικά με την προσπάθεια που πραγματοποιεί το σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, ο κ. Ελευθεριώτης είπε: ΄΄Έχουμε δημιουργήσει τράπεζα αίματος και οι ποσότητες που συγκεντρώνονται διατίθενται όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς ή τα του Συλλόγου Γονέων αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, εφόσον χρειαστεί. Είναι δηλαδή μία προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο που σκοπό έχει και να παραδειγματίσει τους μαθητές΄΄.

Τέλος, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κώστας Καλαντζόπουλος, ευχαρίστησαν μέσω τoυ protionline.gr, το σύνολο των ανθρώπων που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση αλλά και όσους προσήλθαν χωρίς να καταφέρουν να αιμοδοτήσουν, έδειξαν ωστόσο έμπρακτο ενδιαφέρον, «αγκαλιάζοντας» την προσπάθεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr