background img
banner
banner

ΠΑΛΕΜΟΤ: Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών την Τετάρτη στο “Πολύκεντρο”

Οι πρώτες βοήθειες είναι οι άμεσες ενέργειες που κάνουμε στο σημείο του ατυχήματος με σκοπό τη διατήρηση της ζωής και τη σταθεροποίηση μιας κατάστασης μέχρι την άφιξη των ειδικών. Κάθε άνθρωπος μπορεί με τη σωστή εκπαίδευση να μάθει πρώτες βοήθειες και έτσι να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών ενός τραυματισμού. Για τους περισσότερους ανθρώπους βέβαια, η παροχή πρώτων βοηθειών είναι ένα αγχωτικό γεγονός,• λογικό αφού είναι κάτι που δεν συμβαίνει καθημερινά. Ίσως να σκεφτόμαστε ότι αν βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που τραυματίστηκε, θα αναλάβουμε την ευθύνη και ίσως δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Εδώ έρχεται η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, να μας δώσει τη γνώση για να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειές μας. Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να μπορούμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή του, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι κατά 80% θα είναι κάποιος από το οικείο μας περιβάλλον. Και όμως στη χώρα μας το 70% των πρώτων βοηθειών δεν δίνεται άμεσα στο σημείο του ατυχήματος αλλά αρκετά αργότερα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο ποσοστό αναπηριών και θανάτων. Με την παρακολούθηση ενός πιστοποιημένου μαθήματος πρώτων βοηθειών, αποκτάμε τις απαραίτητες γνώσεις και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τα πλαίσια στα οποία μπορούμε να ενεργούμε, όταν δίνουμε πρώτες βοήθειες.
Για τους λόγους αυτούς η Λέσχη Μοτοσυκλετών Αιγίου (ΠΑΛΕΜΟΤ) θα πραγματοποιήσει για τα μέλη αλλά και τους φίλους της Λέσχης, εντελώς δωρεάν από ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, σεμινάριο πρώτων βοηθειών, την Τετάρτη 23/12 στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο στη Μυρτιά (οδός Ψαρών) από τις 6 έως τις 9.30μμ.
“Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει σε εμάς τους ίδιους αλλά και στους συν ταξιδευτές μας. Η γνώση των πρώτων βοηθειών θα μας χρειαστεί μία φορά, σε ένα ταξίδι και για έναν από εμάς, είναι κρίμα αυτή την μοναδική φορά να μην ανταποκριθούμε, να μην σώσουμε τον συνταξιδιώτη μας από τον κίνδυνο”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Λέσχης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr