background img
banner
banner

Παρουσίαση του βιβλίου «Πρόσφυγας στο Αίγιο»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Πρόσφυγας στο Αίγιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο». Πρόκειται για την ιστορία ζωής του Δημήτρη Μάσουλα από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας, όπως την κατέγραψε η κόρη του Τερψιθέα Τρίψα.

Μια συγκινητική ιστορία ενός ανθρώπου που σε ηλικία 8 ετών ξεριζώθηκε από τον τόπο του χάνοντας όλη του την οικογένεια. Η μοίρα τον έφερε στο Αίγιο κι έβαλε σκοπό της ζωής του να βρει τον αδελφό του, τον οποίο είχε χάσει στον Πειραιά μετά τον διωγμό.

Το βιβλίο θα προλογίσει η υπεύθυνη των εκδόσεων Ηδύφωνο, Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Για το βιβλίο επίσης, αλλά και τη σημασία των αληθινών ιστοριών-μαρτυριών που προσφέρουν πολλά στη διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης θα μιλήσει ο φιλόλογος-δημοσιογράφος Παναγιώτης Βάγιας. Ο συνθέτης και φιλόλογος Σάκης Παπαδημητρίου θα συνδέσει τις ιστορίες των δυο βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηδύφωνο, «Πρόσφυγας στο Αίγιο» και «Πολέμησα στη Μικρασία».

Θα συνδέσει δηλαδή την ιστορία του πρόσφυγα Δημήτρη Μάσουλα με την ιστορία του Έλληνα στρατιώτη και παππού του Γεώργιου Χαΐρη, που έφτασε πολεμώντας μέχρι στον Σαγγάριο. Η εκπαιδευτικός-μουσικός Ζουμπουλιά Σπυροπούλου με αφορμή το βιβλίο θα θυμηθεί ιστορίες και θα μεταφέρει μνήμες από τη δική της προσφυγική οικογένεια και τη γειτονιά που μεγάλωσε, στον Συνοικισμό στο Αίγιο. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός και θεατρολόγος Ιωάννα Στεφανάτου. Μνήμες, θύμησες, γεύσεις, μουσικές από μια εποχή που σημάδεψε την ιστορία της πόλης του Αιγίου και ολόκληρης της Ελλάδας. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Προποντίς» και είναι υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αιγιάλειας (ΔΗΚΕΠΑ).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr