background img
banner
banner

Αύξηση του αντιτίμου στη χρήση δημοτικών κτιρίων

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΪΚΟΥ

Σε καθορισμό αντιτίμων χρήσης δημοτικών κτιρίων καθώς και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αιγιαλείας, προχώρησε στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, η Δημοτική Επιτροπή. Παρατηρούνται αυξήσεις ενώ για πρώτη φορά θα χρεώνεται και η χρήση του Παναγιωτοπουλέικου αρχοντικού. Βασική προϋπόθεση για τη χρήση των κτιρίων πλέον του Δήμου Αιγιαλείας, πρέπει να είναι η καταβολή αντιτίμου όσων χρησιμοποιούν διαρκώς ή πρόσκαιρα τους χώρους.

Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο

Πιο αναλυτικά, για το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο θα ισχύσουν τα εξής: Για εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς η χρέωση παραμένει 86,80 ευρώ ημερησίως, για ημερίδες – συνέδρια 248 ευρώ ημερησίως, για πολιτιστικές εκδηλώσεις εκτός Αιγιάλειας 300 ευρώ την ημέρα, για προεκλογικές ή πολιτικές συγκεντρώσεις 186 ευρώ ημερησίως, για ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από δωρεάν ως τώρα πλέον 62 ευρώ ημερησίως, για θεατρικές παραστάσεις εκτός Αιγιάλειας 300 ευρώ την ημέρα, για όσους συλλόγους, φορείς κ.λπ. κάνουν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας δωρεάν. Για την Ιερά Μητρόπολη, την Αστυνομία, ΕΚΑΜΕ και την Πυροσβεστική 12,40 ευρώ ημερησίως, για τα σχολεία 12,40 ευρώ και για τις πρόβες των εκδηλώσεων ή των παραστάσεων η χρέωση είναι 7,44 ευρώ την ημέρα.

Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

Για το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», αποφασίστηκαν τα εξής: Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και άλλους φορείς το αντίτιμο ανέρχεται στα 62 ευρώ, για προεκλογικές ή πολιτικές συγκεντρώσεις 124 ευρώ από μηδενική χρέωση που ίσχυε ως τώρα, γιαια φορείς εκτός Αιγιαλείας το αντίτιμο ανέρχεται στο ποσό των 148,80 ευρώ από 120 ευρώ ως τώρα, για όσους συλλόγους, φορείς κλπ πραγματοποιούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας θα διατίθεται δωρεάν. Για την Ιερά Μητρόπολη, την Αστυνομία, ΕΚΑΜΕ και την Πυροσβεστική 12,40 ευρώ. Για τα σχολεία 12,40 ευρώ και για τις πρόβες των εκδηλώσεων ή των παραστάσεων η χρέωση είναι 12,40 ευρώ την ώρα από 5 ευρώ που είναι σήμερα.
Για την χρήση του περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» (πρόσοψη Νικ. Πλαστήρα) αποφασίστηκε το ποσό των 248 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% ημερησίως και εφόσον πρόκειται για μουσικές ή θεατρικές παραγωγές με εισιτήριο ποσοστό 10%-20% επί των εισπράξεων κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του αρμοδίου Αντιδημάρχου.

Δημοτικός Κινηματογράφος

Για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων», αποφασίστηκαν οι εξής χρεώσεις: Στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις τοπικές θεατρικές ομάδες της περιοχής και άλλους φορείς το αντίτιμο ανέρχεται στα 124 ημερησίως, στις σχολές χορού το αντίτιμο ανέρχεται στα 186 ευρώ, στις θεατρικές παραστάσεις – εκδηλώσεις εκτός Αιγιάλειας το ποσό θα ανέρχεται στα 372 ευρώ από 300 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για θεατρικές παραστάσεις της περιοχής ποσοστό 10% επί των εισπράξεων. Για τις θεατρικές – παιδικές παραστάσεις εκτός Αιγιάλειας το ποσό θα ανέρχεται στα 248 ευρώ ημερησίως ή ποσοστό 15% επί των εισπράξεων. Για τις πρόβες των εκδηλώσεων ή των παραστάσεων η χρέωση είναι 12,40, για την Ιερά Μητρόπολη, την Αστυνομία, ΕΚΑΜΕ και την Πυροσβεστική το ποσό θα ανέρχεται στα 12,40 ευρώ, για όσους συλλόγους, φορείς κλπ πραγματοποιούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, δωρεάν.

Υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς»

Για το υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» οι χρεώσεις θα είναι: Στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις τοπικές θεατρικές ομάδες της περιοχής και άλλους φορείς το αντίτιμο ανέρχεται στα 148 ευρώ ημερησίως από τη μηδενική χρέωση που ισχύει ως σήμερα. Στις σχολές χορού το αντίτιμο ανέρχεται στα 186 ευρώ, στις θεατρικές παραστάσεις εκτός Αιγιαλείας το ποσό θα ανέρχεται σε 1.054 ευρώ ημερησίως, στις μουσικές συναυλίες- παραγωγές εκτός Αιγιαλείας το σε 868 ευρώ ημερησίως ή ποσοστό 15% – 20% επί των εισπράξεων. Στις παιδικές παραστάσεις εκτός Αιγιαλείας το ποσό θα ανέρχεται στο ποσό των 372 ευρώ, στις παραστάσεις Καραγκιόζη σε 250 ευρώ. Για την Ιερά Μητρόπολη, την Αστυνομία, το ΕΚΑΜΕ και την Πυροσβεστική 12,40 ευρώ όσο και για τα σχολεία, ενώ για όσους συλλόγους, φορείς κλπ πραγματοποιούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, δωρεάν.

Κτίριο Παναγιωτόπουλου

Για το Κτίριο Παναγιωτόπουλου αποφασίστηκαν οι παρακάτω χρεώσεις καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε χρέωση: Για πολιτιστικές –μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίου κ.λπ. το αντίτιμο ανέρχεται στο ποσό 62 ευρώ ημερησίως. Για πολιτικούς γάμους 62 ευρώ, για εκθέσεις ζωγραφικής, εικαστικών κ.ά. 124 ευρώ μηνιαία. Για εκδηλώσεις με εισιτήριο ποσοστό 10% επί των εισπράξεων. Για την Ιερά Μητρόπολη, την Αστυνομία, το ΕΚΑΜΕ και την Πυροσβεστική 12,40 ευρώ ημερησίως, για τα σχολεία 12,40 ευρώ εκτός αν έχουν ορίσει αντίτιμο, για όσους συλλόγους, φορείς κλπ πραγματοποιούν εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας δωρεάν, για το ΕΚΑΜΕ 12,40 ευρώ ημερησίως και για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός από τα παραπάνω το κόστος ανέρχεται στα 62 ευρώ μηνιαία.

Κατόπιν ανάλογου αιτήματος στο αρμόδιο τμήμα τα ανωτέρω αντίτιμα πρέπει να προκαταβάλλονται στο Δήμο Αιγιαλείας για την οριστικοποίηση της κράτησης του εκάστοτε χώρου εκτός από τις περιπτώσεις με ποσοστό επί των εισιτήριων που θα παραδίδονται στον υπεύθυνο του χώρου καθώς και να δίνεται αποδεικτικό πληρωμής στο αρμόδιο τμήμα από το χρήστη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr