background img
banner
banner

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου με το Erasmus+ στην Πορτογαλία! | ΦΩΤΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ 3D ΣΧΕΔΙΑΣΗ/ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ως γνωστόν, το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο “From construction with ruler and compasses to 3D printing, mathematics at the service of cultural heritage” για τη διετία 2021-2023, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των μαθηματικών στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, καθώς και την χρήση της 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης. Από 21 ως 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο «Escola Secundária de Vila Verde» στο Vila Verde της Πορτογαλίας, η 2η συνάντηση του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τρία σχολεία (Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Συντονιστής του προγράμματος είναι το σχολείο «EPLEFPA de Brioude-Bonnefont» από τη Γαλλία. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές και στους καθηγητές να προσεγγίσουν την Γεωμετρία με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά μέσα από μια πρακτική εφαρμογή της στην αρχιτεκτονική, να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες όπως είναι η 3D σχεδίαση και η 3D εκτύπωση, να αναπτύξουν δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα και τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος ακολουθούν την μέθοδο «Learning by doing – μάθηση μέσα από την πράξη» εμπλέκοντας τους μαθητές στα εξής στάδια: 1. Οι μαθητές κάνουν μια οπτική ανάλυση αρχιτεκτονικών στοιχείων (καμάρες, τρούλους, σήραγγες). 2. Στη συνέχεια σχεδιάζουν αυτές τις αρχιτεκτονικές δομές με χάρακα και διαβήτη στο χαρτί (δισδιάστατα). 3. Έπειτα δημιουργούν τις σχετικές αρχιτεκτονικές δομές με χαρτί σε 3 διαστάσεις και τέλος. 4. Πραγματοποιούν την 3D μοντελοποίηση των σχετικών αρχιτεκτονικών δομών και την 3D εκτύπωσή τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr