background img
banner
banner

Θείες Λειτουργίες με ευλογία και αγάπη για τους μαθητές!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Στο πλαίσιο της πατρικής αγάπης του Σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, προς τους νέους και ιδιαίτερα προς τη μαθητιώσα νεολαία, τελέσθησαν Θείες Λειτουργίες για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της Ανατολικής Αιγιάλειας. Μάλιστα, πολλοί μαθητές κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ειδικότερα, όπως γίνεται γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη, ΄΄την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, εορτάζοντας ταυτόχρονα την επέτειο των τεσσάρων ετών από της ενθρονίσεώς του στις 23 Νοεμβρίου 2019 στο Αίγιο, τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ακράτας, ενώ την επόμενη ημέρα, 24 του μηνός, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού. Στις Ιερές Ακολουθίες προσήλθαν οι μαθητές των αντιστοίχων Γυμνασίων και Λυκείων, οι περισσότεροι εκ των οποίων, με τάξη και πολύ σεβασμό, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Πολύ σημαντική η βιωματική και συχνή μετοχή των μαθητών στο Ιερό Μυστήριο

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς τους μαθητές και εκφράζοντας αρχικά τη μεγάλη του χαρά για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, αναφέρθηκε, εν συνεχεία, στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. “Η Θεία Λειτουργία είναι το πρώτο και το σημαντικότερο Μυστήριο της Εκκλησίας μας. Είναι αυτό που συγκροτεί το εκκλησιαστικό σώμα και ενώνει τη γη με τον ουρανό”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ο Χριστός, παρά την αμαρτωλότητά μας, έχει άπειρη αγάπη για όλους μας, την οποία και προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους. Σε κάθε Θεία Λειτουργία ξαναζούμε το μυστήριο της Θείας Οικονομίας, το σχέδιο δηλαδή του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Βιώνουμε μυστηριακά τη Γέννηση, το διδακτικό έργο, τα Πάθη, την Ανάσταση και την Ανάληψη του Κυρίου.” Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος επεξήγησε με απλό και ευσύνοπτο τρόπο τα τελούμενα, τα βασικά σημεία και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας, με σκοπό τη βιωματική και συχνή μετοχή των μαθητών στο Ιερό Μυστήριο.

Τους προέτρεψε να ακούν τους μεγαλύτερους και να αποφεύγουν τις προστριβές

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους μαθητές να είναι υπάκουοι στους διδασκάλους και στους γονείς τους, να τους σέβονται και να τους τιμούν. Επίσης, τους συμβούλευσε να υπάρχει μεταξύ τους αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, ειλικρινής και γνήσια αγάπη και να αποφεύγουν τις μεταξύ τους φιλονικίες και τις εν γένει προστριβές, οι οποίες πολλές φορές βλάπτουν σωματικά και ψυχικά τους εμπλεκομένους μαθητές και νέους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε με θερμότατα λόγια τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Καθηγητές και βεβαίως τα παιδιά, που αθρόα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και πρόοδο στο δημιουργικό τους έργο.

Πρόσκληση για το Συνέδριο Νεολαίας

Τέλος, Καθηγητές και μαθητές έλαβαν μία ευλογία από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, καθώς και μία έντυπη πρόσκληση για το Β΄ Συνέδριο Νεολαίας με τον θεματικό τίτλο «Η Εκκλησία συζητά με τους νέους», το οποίο θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

Ο Σεβασμιώτατος θα συνεχίσει τις λειτουργικές Συνάξεις με τους μαθητές του Αιγίου και των Καλαβρύτων καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τις χριστουγεννιάτικες σχολικές διακοπές».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr