background img
banner
banner

Ένα ελαιοτριβείο «κόσμημα» από την Π.Ε.Σ.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του νέου ελαιοτριβείου της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών και είναι εμφανές ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα και να ανεβάσει επίπεδο το ελαιόλαδο, καταγράφοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, κάτι που αποδεικνύεται και από την τεράστια προσέλευση παραγωγών. Η ιδιαιτέρως υψηλή επένδυση της μεγάλης συνεταιριστικής οργάνωσης της Αιγιάλειας, έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την παραγωγό και είναι αντιπροσωπευτική της ποιοτικής αναβάθμισης στην οποία στοχεύει, ώστε να καταστήσει τα προϊόντα της Αιγιάλειας, πιο ανταγωνιστικά.

Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο της Π.Ε.Σ. που εδρεύει στην περιοχή Ρυάκια Ελίκης, βρίσκεται ήδη σε παραγωγικούς ρυθμούς από το τέλος του έτους και οι υπεύθυνοι λειτουργίας του, καθημερινά βλέπουν την τεράστια ανταπόκριση των ελαιοπαραγωγών, ενώ με ικανοποίηση διαπιστώνουν ότι το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της προσπάθειας. Είναι γεγονός ότι η καλλιέργεια της ελιάς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη καλλιέργεια.

Όσο αυξανόταν η καλλιέργεια στην Αιγιάλεια, τόσο αυξανόταν και η έκφραση επιθυμίας από τους παραγωγούς προς τον μεγάλο συνεταιριστικό φορέα της περιοχής, την Π.Ε.Σ., να διαδραματίσει τον θεσμικό παρεμβατικό της ρόλο στην αγορά, προς όφελος των ελαιοπαραγωγών αλλά και της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου. Η διοίκησής της, ανταποκρινόμενη στις παραινέσεις των παραγωγών και στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, προχώρησε σε μία επένδυση που πολλοί λίγοι θα δρομολογούσαν στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Και τα κατάφεραν!
Στο νέο ελαιοτριβείο αξιοποιήθηκε στο έπακρο η πιο προηγμένη τεχνολογία ενώ σε αυτό απασχολείται άριστα εξειδικευμένο προσωπικό και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου, όπως επιβεβαιώνουν και οι παραγωγοί που προσήλθαν για να το αξιοποιήσουν.

Μ. Σταυρόπουλος: «Ήταν επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουμε το παραγόμενο ελαιόλαδο»

Για τη νέα παραγωγική μονάδα ελαιοποίησης της Π.Ε.Σ. ο διευθυντής της, Μίλτος Σταυρόπουλος δήλωσε στο protionline.gr: «Στη σημερινή εποχή, όπου οι τεχνολογίες σε όλες τις δραστηριότητες αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, οι επιχειρήσεις οφείλουν, προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά και την ελκυστικότητα των προϊόντων τους, να στοχεύουν όλο και περισσότερο στον ΄΄ποιοτικό εκσυγχρονισμό τους ΄΄. Οι επενδύσεις στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και η υιοθέτηση σύγχρονων συστημάτων τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων τους είναι «εκ των ων ουκ άνευ». Επιτακτική, συνεπώς, ήταν η ανάγκη να στηρίξουμε και το παραγόμενο ελαιόλαδο της Αιγιάλειας, ένα προϊόν του οποίου η καλλιέργεια συνεχώς επεκτείνεται.
Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια υπερσύγχρονη μονάδα ελαιοποίησης σε ένα νέο, σύγχρονο χώρο παραγωγής τροφίμων που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, όπου τελευταίας τεχνολογίας ελαιουργικά μηχανήματα μαζί με εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό εξασφαλίζουν στον ελαιοπαραγωγό το καλύτερο αποτέλεσμα ποιότητας και απόδοσης».

Αθ. Σωτηρόπουλος: «Η εκφραζόμενη ικανοποίηση των συναδέλφων παραγωγών είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιβράβευση»

Επίσης, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια, επειδή βλέπαμε να επεκτείνεται συνεχώς η καλλιέργεια της ελιάς, μας απασχολούσε η δημιουργία ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου που θα έκανε την ποιοτική διαφορά. Επιπρόσθετα ήταν και ένα διαρκές αίτημα των ελαιοπαραγωγών αλλά και των πελατών μας στο ελαιόλαδο.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια μεγάλη επένδυση στον τομέα του ελαιολάδου, που δεν έχει όμοιά της και προσφέρει στον συνάδελφο ελαιοπαραγωγό την καλύτερη τεχνολογικά λύση με το χαμηλότερο εκθλιπτικό δικαίωμα. Το νέο ελαιοτριβείο μας βρίσκεται στα Ρυάκια Ελίκης και ξεκίνησε τη λειτουργία του την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, καταγράφοντας ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου. Η μεγάλη προσέλευση των συναδέλφων ελαιοπαραγωγών στο νέο μας ελαιοτριβείο και η εκφραζόμενη ικανοποίησή τους, είναι για όλους εμάς στην Π.Ε.Σ., η μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειάς μας αυτής».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr