background img
banner
banner

Το πήραν… “πάνω” τους οι επιχειρηματίες του κέντρου

HAPPENINGS “ΣΗΚΩΣΑΝ” ΤΟ ΚΕΦΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Κατά γενική ομολογία οι φετινές γιορτές έδειξαν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να έχει η Αιγιάλεια ως τουρισμός και προορισμός. Δεν μπορεί όμως να ισχύσει και το γεγονός ότι η αγορά και τα εμπορικά καταστήματα κινήθηκαν σε πολύ ικανοποιητικά πλαίσια και έκαναν… τρελούς τζίρους.

Με αυτή τη διαπίστωση, καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, αφού υιοθέτησαν το “η ισχύς εν τη ενώσει”, πήραν στα… χέρια τους την κατάσταση, ανεβάζοντας κατακόρυφα την επισκεψιμότητα των οδών τους, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν άκρως επιτυχημένες

Την περασμένη εβδομάδα, και κατά την διάρκεια της προπαραμονής, της παραμονής, αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκαν σε οδούς της πόλης δραστηριότητες με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, βάζοντας μία γερή… υποθήκη, για την επιτυχία σε μελλοντικές τέτοιες ανάλογες εκδηλώσεις. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και μία εβδομάδα μετά, αυτή την τελευταία του χρόνου που έφυγε. Ήταν δράσεις που μπορούν να προσελκύουν πάντα, μικρούς – μεγάλους. Πιο συγκεκριμένα, διάφοροι επιχειρηματίες αποφάσισαν να “συμπράξουν” και να βάλουν τα δυνατά τους, προσελκύοντας έτσι τους καταναλωτές που βρέθηκαν στα κατά τόπους σημεία. Η μεγάλη εορταστική εκδήλωση της Ανδρέου Λόντου, η όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε από καταστήματα της οδού Ερμού, η γιορτή της Πετμεζά, αλλά και η σύμπραξη των ιδιοκτητών των καταστημάτων της Τρίγωνης Πλατείας, ήταν κάποιες από τις δράσεις που απέδειξαν ότι πολλοί επιχειρηματίες, όχι μόνο έχουν ωραίες… ιδέες αλλά και αρκετό μεράκι!

Κέφι και ρυθμός στην Πετμεζά

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ο πανέμορφα στολισμένος πεζόδρομος της οδού Πετμεζά, στο κέντρο της πόλης, πλημμύρισε μουσικές και κέφι. Από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ, τα καταστήματα έστησαν το δικό τους πάρτι, βάζοντας τους καταναλωτές με ρυθμό, υπό τους ήχους του DJ Βασίλη Χοροζάκη, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η σύμπραξη της Τρίγωνης Πλατείας πραγματοποίησε την 1η Γιορτή Χαράς

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, λίγο μετά στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη γιορτή την οποία παρακολούθησαν όχι μόνο παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας! Λειτουργώντας ομαδικά, οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κοντά στην Τρίγωνη Πλατεία, πρωτοτύπησαν με πλούσιες δράσεις που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, κλείνοντας ιδανικά τις εορταστικές ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας. Η σύσταση της συγκεκριμένης προσπάθειας, η οποία ονομάστηκε “Η ομάδα της Τρίγωνης” είχε συνολικά είκοσι ιδιοκτήτες καταστημάτων. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ καλά, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το “Λαλαλαλαλό” που είχε αναλάβει, εντυπωσίασε τα μικρά παιδιά. Έγινε face painting, υπήρχε κλόουν με τραμπολίνο, μοιράστηκαν μπαλόνια, ενώ τα καταστήματα προσέφεραν επιπλέον και δώρα, αλλά και κεράσματα. Η εκδήλωση ονομάστηκε “Γιορτή Χαράς” και οι επιχειρηματίες σκοπεύουν να γίνει ο απόλυτος θεσμός, αφού η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και σε κάθε περίπτωση, απολύτως ευρηματική!

Οι εκδηλώσεις της… δραστήριας «Ανδρέου Λόντου»

Το κέφι και η ευχάριστη διάθεση, κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Α. Λόντου από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι επιχειρηματίες της οδού, φρόντισαν να δοθούν πάνω από 40 λίτρα ζεστό κρασί Glühwein, εντελώς δωρεάν. Ήταν μια χορηγία από την τοπική εταιρεία Cavino, ενώ το κρασί “ζεστάθηκε” επί τόπου, σε αυτοσχέδια καζάνια και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η ανταπόκριση του κόσμου χαρακτηρίστηκε πολύ μεγάλη, ενώ υπήρχε έντονη διάθεση για χορό, καθώς έπαιζε ρυθμική μουσική από τον dj Sam Velvet. Η όλη εκδήλωση, ήταν ουσιαστικά ένα “ευχαριστήριο κέρασμα” (όπως χαρακτηρίστηκε από τους καταστηματάρχες της οδού) για την στήριξη του κόσμου, στα μαγαζιά τους.

“Cheers and wish” για πρώτη φορά στην Ερμού

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η προγραμματισμένη εκδήλωση που διοργάνωσαν κάποιες επιχειρήσεις της οδού Ερμού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 30 Δεκεμβρίου το πρωί, καθώς υπήρξε σύμπραξη πέντε καταστημάτων της οδού, ώστε να πρωτοστατήσει. Έχοντας τη βοήθεια εθελοντών και με τη συμβολή του Εργατικού Κέντρου Αιγίου που… έφερε τον Άγιο Βασίλη, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είχαν δημιουργήσει μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο ιδιοκτήτης φωτογραφείου Νίκος Ιωάννου, «ήταν μία κοινή προσπάθεια έξι καταστημάτων με σκοπό να συγκεντρώσουμε κόσμο και να αναδείξουμε την οδό Ερμού. Ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο».

Να σημειωθεί ότι στην άκρη του δρόμου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δηλαδή από το πρωί ως το μεσημέρι, είχε στηθεί ένα βανάκι με διάφορα “καλούδια”, τα οποία και προσφέρθηκαν δωρεάν στον κόσμο. Αυτά ήταν αναψυκτικά, ζεστά ροφήματα και διάφορα είδη γλυκισμάτων, προσφορά των καταστημάτων της οδού, υπό τις μελωδίες χριστουγεννιάτικης μουσικής. «Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, τον Δήμο Αιγιαλείας, την κ. Αθανασία Σταμοπούλου και την ΕΡΤ καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ που προέβαλαν την δράση μας, μεταφέροντας τον γιορτινό παλμό και την ζωντάνια που δημιουργήσαμε. Το πρώτο “cheers and wish” ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι καταστηματάρχες της Ερμού ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις την νέα χρονιά!», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr